Kräftskiva

Igår var det dax för årets första kräftskiva.Den ägde rum hemma hos Jenny och Jörgen. Vi var totalt 9 stycken och det var precis lagom. Vi åt, drack(jag drack saft pga min magkatarr), pratade och skrattade en himla massa. Det var väldigt gott med kräftor men jag var inte riktigt på kräfthumör tror jag. Tyckte det bara var jobbigt att skala och fixa med dom. Så jag åt mest vindruvor.
Barnen var hemma med mormor vilket var premiär för henne att ha båda barnen själv och även premiär för oss att vara borta själva. Det var ganska skönt att bara få sitta i lugn och ro utan att behöva säga till och passa på barnen hela tiden.
Vid 23-tiden tackade vi för oss och åkte hem.

En av kräftskålarna

Lägereld

Tack!

Tack mina snälla gudföräldrar för min fina 7 månaders present. Jag kommer bli så cool i den!


Grattis Saga

Idag blir Saga två år. Ett stort grattis till dig gumman önskar Wiggo med syrra och päron.

  

7 månader idag!


Ikea, muffins-fika och simning!

Imorse kom Becca och Tobias och hämtade mig och Meja så for vi till Ikea. Vi strossade runt, tittade på alla roliga saker och shoppade lite. Efter en stund vart Meja och Tobias hungriga så vi satte oss i deras restaurang och intog en god lunch. Barnen hann leka och utforska lekhörnan också. Efter det så gick vi sakta sakta mot kassorna och tyckte att vi hade massor av tid kvar tills det var dax att hämta de stora barnen hos dagmamman men så var inte fallet. Tiden går väldigt fort när man är på Ikea så det var bara att lägga in en högre växel och skynda på lite. 
När vi hade hämtat de stora barnen så frågade Becca om vi ville hänga med hem till dom på en fika med nybakta nyttiga hallonmuffins. Hmm det kan man ju inte tacka nej till, så sagt och gjort åkte vi hem till familjen Becca.
Barnen lekte och mammorna fikade. Precis som det ska vara. Vid 17 åkte vi hem och precis när vi parkerat bilen så kom även Ronnie hem. (Underbara arbetstider)
Senare på kvällen hämtade jag upp Becca så åkte vi och simmade. Det är verkligen så himla skönt och avkopplande att simma. Det lär jag fortsätta med ett tag.

Vad är det här för nåt? Ge mig den Tobias

Kolla jag kan!                          Underbara barn

Stora killen                              Tjohoo

Fint tak                           Bus i soffan

Mammas sessa               Underbara människor

Nu så

Nu har jag precis kommit hem från simhallen. Det var superduper skönt. Det var jag och fyra till i hela bassängen men när jag simmat klart kom det några fler.
Det var lite nostalgiskt att simma igen. Jag och Linda simmade en del när vi var yngre. Det var som att åka tillbaka i tiden när jag kom in i simhallen och kände klordoften och självaste atmosfären. Det var bara Linda som saknades. Kanske hon vill följa med nån gång så vi kan uppleva gamla goda tider igen.
På torsdag tar jag nya simtag. Ska bli skönt.


Första simtagen på flera år,

trodde jag ja. Tanken var att jag och Becca skulle simma idag. Laddad som jag var, åkte jag och hämtade Becca och sen mot Torvalla. När vi kom fram så var receptionen stängd och till min stora fasa så står det : Måndagar stängt för allmänheten. Samtidigt som vi ser skylten säger Becca: Ja men det visst ju jag men hade inte en tanke på det.
Det var bara att bita i det sura äpplet, så får vi ta nya tag imorgon istället. Jag får väl simma dubbla längder för att ta igen det jag missade idag:)

Nicole har tävling

Gå in och kolla i Nicoles blogg. Hon har en tävling där man kan vinna en mössa som Nicole sytt själv. Nicole är grym på att sy så skynda in och titta.

Lugna dagar

Det händer inte så mycket just nu hos oss. Vi har haft några riktigt lugna dagar. Wiggo har varit hos dagmamman, Ronnie har jobbat och han trivs och tycker jobbet är skoj. Han har kommit hem runt 16:00, fast idag var han hemma redan vid 12:30. Hur skönt som helst. Meja och jag har umgåtts med barnens mormor. Jag har varit och klippt och färgat håret, så nu är jag brunhårig. Är riktigt nöjd. Helgen blir även den lugn, vi kanske åker till Gröna lund på Nickelodeon-dagen på söndag. Beror lite på vädret.
Hoppas att ni får en trevlig helg!


Farsta, stranden och speedway

Efter att jag och Becca hade lämnat de stora barnen hos dagmamman så begav vi oss till farsta. Jag hade bokat en synundersökning kl 09:30 så Becca var snäll och passade Meja åt mig. Efter att jag gjort den så tittade vi runt i några affärer. Jag köpte en cool morgonrock 59:50:- och sex par kalsonger 63:- till Wiggo. När vi kände oss mätt på shoppning så var det dax att mätta magarna. Vi stegade iväg till "mammafiket" och där åt jag en god mozarella/tomatsallad.Tiden sprang iväg och vi hoppade in i bilarna och hämtade de stora barnen hos dagmamman. 
Efter det bar det av hemåt en snabbis för att hämta lite saker sen åkte vi till stranden i Norrby. Vi fikade och lekte. Alicia och Wiggo sprang runt och bara mös. Meja och Tobias lekte med sina leksaker på filten. Efter cirka en timme var vi rätt nöjda och vi åkte hem till respektives hem.
På kvällen hämtade jag och Wiggo upp Becca och Alicia och så åkte vi till Gubbängen. Ikväll var det speedway. (Min mamma jobbar i ett fik där så hon fixar in oss gratis) Inte för att jag tycker det är så skoj men Wiggo gillar det och det var så länge sedan som han och jag gjorde något utan Meja och Ronnie. Barnen tyckte det var kul i typ 20minuter sen började de lek i en backe. Wiggo rullade ner för backen och Alicia sprang efter. Mamma kom med lite fika till oss så vi satte oss i backen och fikade. När klockan närmade sig 20:00 så tyckte vi att det var dax att åka hem och det tyckte barnen också för de sprang glatt iväg till bilen.
Tack för en skön och avslappnad dag Becca och barnen!! 

Ps, Då jag glömde kameran hemma så har jag inga kort att bjuda på, men kika in Beccas blogg. Hon har lagt upp några kort. 


Nu tar vi nya tag

Idag börjar Ronnie på sitt nya jobb. Han börjar inte först kl:13, det kan man kalla mjukstart. Idag ska han få träffa några av sina kollegor, få lite information och kvittera ut bilen som han ska ha i tre veckor. Efter dom tre veckorna väntas en splitter ny Volvo v70.
Det blir en helt ny värld för min familj, nya tider och nya rutiner. Kan inte riktigt förstå att Ronnie kommer vara hemma till middagstid. Så med glädje säger jag; Bye bye Onoff forever!

Idag började Wiggo hos sin dagismamma (som Wiggo säger) igen. Han har pratat och pratat om henne under hela sommaren. Imorse var han så exalterad att han ville åka på en gång när han vaknade. Men när vi kom dit så vart han lite blyg och ville inte riktigt att jag skulle gå. Men när han hörde att dom skulle gå till parken så vart han lite tuffare. Det är väl lite jobbigt så här i början efter sju veckors semester.

Lycka till mina killar.

Dubbelgrattis

Ett stort grattis min kära mor som fyller ..år idag. Grattis grattis!

Även Henrik (Lindas sambo) fyller ..år idag. Grattis grattis!

Hoppas att ni får en bra dag!


30år idag!

Ett stort grattis till min underbara barndomsvän Linda (Wiggos gudmor) som fyller 30 år idag.
Fasiken Linda, vi börjar bli gamla nu. Tiden springer iväg men va mycket skoj vi har hunnit med tillsammans . Jag är så glad att vi fann varandra när vi var små och att vänskapen ännu består. Jag älskar dig gumman!



Tittut

Igår när jag satt vid datorn så hade Meja ett litet träningspass i Ronnie knä. Hon har börjat hoppa upp och ner så fort man ställer henne upp. Så medans jag sitter och datar så sitter Ronnie bakom skärmen med Meja. Helt plötsligt så ser jag en liten Meja hoppar upp och ner bakom skärmen och tittar på mig med världens leende när hon kommer ovanför skärmen. Efter en stund så leker vi tittut. Jag sticker fram mitt ansikte på sidan av datorn och hon likaså. Men när jag inte tittar fram så sträcker hon på sig så mycket hon bara kan för att hitta mig. Det såg så roligt ut.

Hej mamma  Här är jag nu

Vart tog du vägen mamma?

Wiggos första cykel

Wiggo har fått sin första riktiga cykel. Han fick syn på en på Coop som han ville ha men vi tyckte inte att det var dax för nån cykel ännu. Men när vi satt i bilen så började vi funderar, hittar vi en billig på Blocket så kan vi kanske köpa en till honom. Så vi började leta och hittade en för 100:- så vi åkte och köpte den. Den var rätt rostig och hade lite dåliga däck. Men Ronnie sa att han kunde fixa det. Och lyckan var gjord, det var länge sedan jag såg Wiggo så glad. 
Så häromdagen var det cykelpremiär. Efter att Wiggo cyklat så säger han:  Mamma, jag glad.

 Tur att vi har ett stort garage så Wiggo kunde provcykla först.


Magkatarr med stort M

Var hos läkaren imorse för att kolla upp om det verkligen är magkatarr jag har och han konstaterade ganska fort att så är fallet. Han frågade vad som kan ligga bakom det hela. Stress och för mycket måsten. ( Plus några saker som jag inte vill gå in på här i bloggen) Många gånger stressar jag helt i onödan.Jag har även en förmåga att vilja vara alla till lags.
Han sa att tar jag inte tag i mina "problem" nu så kanske det inte slutar med "bara" magkatarr. Han skrev ut medicin som jag ska äta i tre veckor och efter det bör jag må mycket bättre sa han. Han gav mig rådet att sluta äta kött ett tag för det har magen svårt att smälta, sluta äta massa skräp och sluta med kaffet i några veckor iallafall. Men att koka all mat behövdes inte. Jag ska äta som vanligt och vill jag äta stekt mat så ska den stekas lätt.
Så nu mina vänner, kommer jag försent när vi ska ses så är det för att jag har slutat stressa och säger jag nej nån gång så ta det inte på fel sätt.

Oönskad gäst

Imorse klockan 06:00 fick jag en oönskad gäst i sängen. Jag vaknade av att det stack till i låret på mig. Och yrvaken som man är så slog jag lite lätt på låret och vände på mig och tänkte somna om. Men då kände jag att nåt kröp på mitt andra ben så jag flyger ur sängen och lyfter på täcket. Och vad hittar jag, jo en äcklig tvestjärt. Hur kul är det ha en sån på besök. Väcker Ronnie i all hast, som inte fattar vad som händer. Eftersom jag hatar småkryp så vart det hans uppgift att döda det lilla krypet. Idag har både jag och Ronnie letat igenom allas sängar men inga fler tvestjärtar har hittats. Phu! Vilken pärs.

Förlåt Ingela

Ingela, jag är verkligen jättelessen. Förlåt i massor!! Hoppas att du inte är allt för sur på mig. Kram 

Nu får det vara nog

Nu har jag lessnat på mig och min kropp. Från och med imorgon ska jag inte röra en kaka, bulle, godis, läsk och allt annat som är onyttigt.
Det är nämligen såhär. Jag har tappat alla min kilon efter Meja men inte efter Wiggo. Jag väger alltså lite mer än vad jag gjorde innan jag vart gravid med Wiggo. Och nu börjar jag bli så less på att känna mig "tjock" så nu ska jag bli en hälsosam och sundare Jenny.
Så nu har jag tänkt att jag kan slå två flugor i en smäll. Med tanke på min jobbiga magkatarr som härjar vilt just nu så är tanken att jag ska börja koka all min mat. Lite skonsammare för magen. Och på tisdag har jag fått tid på vårdcentralen för att träffa en läkare och diskutera magkatarren. Det ska bli intressant att se vad han säger.
Kokt mat = Må bättre och gå ner i vikt. Så om jag nu kokar maten och inte äter allt skit man vräker i sig så måste det ju resultera i att jag går ner mina sista jobba kilon som jag vill bli av med.
Ps. Ett träningskort ska införskaffas inom snar framtid också Ds.
Så vad tror ni, kommer det att funka?

Mormor, Åland, faster & Linda besök.

I tisdags ringde min mamma och sa att hennes planer blivit inställda så vi packade in oss i bilen och åkte upp till henne. När vi kom upp så hade vi det mys med god mat, fika och en massa lek. På onsdagen gick vi upp 06:30 och gjorde iordning oss, för 08:30 skulle vi befinna oss i Kapellskär för att ta båten över till Åland. Ronnie var väldigt mycket på Åland när han var liten för han har släkt där. Han har pratat i flera år om att han vill åka dit så nu var det dax. Wiggo var väldigt förväntansfull över båtresan med den stooora båten. Han sprang runt och utforskade båten hela resan. När vi kom fram till Mariehamn så gick vi runt och kikade på vad Mariehamn har att bjuda på. När vi var klara med det så tog vi bilen och åkte ut mot Eckerö. Mellan Mariehamn och Eckerö bor Ronnies faster Edit som han inte träffat på säkert över 8 år så vi bestämde oss för att våldgästa dom. Först kände inte Edit och Vensel(Edits man) igen Ronnie men sen vart dom så glad av att se honom. Vi vart bjuda på kaffe och gott fikabröd. Efter några timmar var det dax för oss att åka, för båten hem ville vi inte missa.
På torsdagen åkte jag Ronnie och Wiggo in till Norrtälje för att handla lite. Vi passade på att lämna Meja hemma hos mormor så dom kunde umgås lite. Tror att Wiggo tyckte det var skönt att komma iväg med bara mamma och pappa ett tag men han frågade efter Meja hela tiden. Resten av dagen tog vi det bara lugnt.
Igår kom vi hem igen. Vi fixad eoch donade lite. Lite senare på eftermiddagen kom gudmor Linda hit, vilket Wiggo tyckte var superskoj. Linda fick knappt sitta ner och prata med oss. Det var full rulle hela tiden.

Men vart är båten? Kul att åka båt!

Wiggos nya båt.       Utflykter är jobbiga

Syskonmys i snurrstolen hos Edit.

Premiär ridtur

Idag var vi ute hos morfar (barnens). Morfar och hans fru Helena har ett gäng djur tex hästar, getter, hundar och fåglar. Wiggo har tjatat om att han vill rida så vi bestämde med morfar att vi skulle komma ut idag. Han skulle få rida på islandshästen Edda som är coolare än coolast. Precis innan han skulle få rida så tvekade han lite, men till slut fattade han mod och jag lyfte upp honom. Det vart en liten tur på kanske 5 minuter sen tyckte Wiggo att det räckte. Efteråt var han så glad och stolt, dels för att han ridit och inte nog med det så red han utan sadel också.
Självklart fick Meja sitta en liten stund på en stilla stående Edda också. Och Meja hon bara skrattade som alltid.

 Wiggo lyssnar noga på vad morfar säger.
                                           
 Kanske en kommande världsmästarinna i ridning?!

RSS 2.0