Wiggos 1:a övernattning hos morbror

För en liten stund sedan åkte Wiggo med morbror Jimmy hem. Han ska sova där i natt för första gången.
Först var Wiggo lite tveksam men efter en liten tankestund så bestämde han sig att han ville sova där. Och när det var bestämt, då gick det undan. Han packade sin SvampBob-väska och klädde på sig ytterkläderna på fem minuter.
Tror att han hade bråttom till glassen morbror har hemma och hans flygplan som bor hos morbror.
Han såg så stolt ut när han gick till bilen. Han tyckte nog att det skulle bli väldigt spännande.
Herregud va stor vår lille kille har blivit. Jag saknar honom redan. Haha.
Vi ska få en lägesrapport innan kvällen är slut.


Lite bilder

Puss på dig, vill du leka? Kom igen då

Mmm va gott du smakar Va fina ögon du har

Doktor Wiggo                             Ge mig lastbilen

Bort från mina saker Meja          Glada Wiggo

Hej                            Det här kortet har Wiggo fotat.

Födelsedagspresent

Jag har letat och letat efter en ny vinterjacka till mig. Jag vet inte hur många olika affärer jag varit i men igår hittade jag den till slut på Lindex. Jag köpte den inte utan istället åkte jag hem och berättade detta för Ronnie. Då sa han att om du vill ha den så får du den i födelsedagspresent från mig och barnen. Och så vart det. Jag åkte tillbaka till Haninge idag och köpte den. Inte helt fel med en för tidig födelsedagspresent.(Jag fyller inte först på tisdag)
TACK SÅ JÄTTEMYCKET MIN UNDERBARA FAMILJ. ÄLSKAR ER MASSOR!


9 månader idag!

Fotograf är Becca.

Idag blir Meja 9månader. Det är full fart på henne. Hon kryper som värsta rallytjejen. Hon ställer sig upp och vill gärna traska iväg. Hej va det går!
Grattis gumman på din månadsdag. Vi älskar dig. Eller som Wiggo säger: Jag älskar du!

Smitta-vattkoppor-fika

Efter att jag och Meja hämtat Wiggo hos dagmamman så åkte vi hem till Becca och barnen för en fika. Tanken var också att Tobias kanske kunde smitta Meja och Wiggo med sina vattkoppor. 
Igår när Ronnie och jag pratade om det så var vi båda lite emot ett planerat besök, vilket alltid har varit tanken om nån av familjerna fått vattkoppor. Eftersom jag och Wiggo snart fyller år så kändes det inte så lägligt. Men imorse så bestämde vi att det är bättre att dom får det nu så har vi det avklarat. Äventyras Wiggos kalas så får vi skjuta på det nån vecka. 
Meja och Tobias pussade och klappade på varandra. Wiggo kände på några koppor. Så mycket som vi uppmuntrade barnen att kramas och pussas idag har vi nog aldrig gjort förr. Så nu är det bara att vänta att se. Det skulle vara jätteskönt om dom fick det relativt snart, om dom får det vill säga.


Nytt försök

I onsdags bestämde jag och Ronnie oss för att testa igen om Wiggo är redo att somna själv på kvällarna. Jag erkänner att vi mutade honom lite. Vi sa att om du somnar själv så köper vi en ny ficklampa imorgon.(Hans första har gått sönder) Och han gick med på det och somnade själv, dock med lite snyft och ytterst lite gnäll. Så igår åkte vi till Biltema och köpte en ny. När det var dax för Wiggo att sova så protesterade han, men då sa vi att nu har du ju en ny ficklampa som du kan lysa med om det är läskigt.( Han har blivit lite mörkrädd) Han accepterade det och gick och la sig själv. Ronnie fick gå in några gånger till honom men efter ett tag så sov han. Ikväll vet jag inte riktigt vad han håller på med, han ropar efter oss, han sjunger, han leker med det han kommer åt och nu sitter han på pottan för han vart helt plötsligt nummer 2 nödig. Vi får se hur denna kväll slutar. Återkommer!

Uppdatering kl:21:50:
Efter lite gnäll och kryp på golvet så somnade Wiggo till slut helt själv igen. Nu hoppas vi att det går imorgon också.

Fredags-dejt

Idag hade jag och barnen en dejt med Carro, John och Olivia. Vi for dit på förmiddagen och mötte upp dom utanför deras hus. Vi tog en promenad till affären, sen gick vi hem till dom. Vi hade en riktigt skön och avslappnad för och eftermiddag med lunch och fika. Barnen hade som vanligt skoj och vi mammor babblade en massa strunt. Mycket trevligt. Vi har en dejt snart igen, tycker jag.

Snöret var roligare än helikoptern Söta Olivia

Killarna äter godisbilar och tittar på Rorri. 

Så här såg John och Olivias rum ut efter att barnen härjat runt där.

Första tandläkarbesöket

Igår ringde folktandvården och undrade om vi kunde ändra tiden vi hade för Wiggo den 20 nov för första tandläkarbesöket. Vi fick en tid idag istället kl 17:50. Wiggo var väldigt nyfiken och ivrig. När vi fick komma in så fick Wiggo sitta i Ronnies knä. Wiggo gapade stort medans tandläkaren räknade tänderna, och visst satt det 20 små tänder i Wiggos mun. Efter det var vi klara. Wiggo fick välja en tandborste och ett klistermärke.
När vi gick därifrån så hade vi en väldigt stolt Wiggo med oss. Självklart var jag och Ronnie också stolt. Det var ju trots allt Wiggos första tandläkarbesök.
Nu är det två år till nästa besök. Tänk, då är han fem år gammal.

Se hit alla Rorri fans

Köpte en Rorri-bok till Wiggo och på boken hittade jag en webadress.

En rolig sida för kidsen. Gå in här och titta vettja

Nya inköp

Två par skor till mig.

Duschdraperi (Wiggo fick välja)

Äntligen!

Idag fick jag äntligen tag på någon på barn-och ungdomsavdelningen på Handens närsjukhus. Hon tycker absolut att vi ska göra ett test på Wiggo och se vad det var han reagerade på. Så den 19 nov ska vi dit. Och tills dess ska vi undvika allt som har med nötter att göra. Vilket vi självklart redan gjort sen det hände. Wiggo frågar oss hela tiden om det är nötter i det han äter. Han är så himla medveten nu.

Min pappa har kommit hem nu. Ny diet, massa nya piller, sluta röka och motion är det som gäller, annars kan det gå ännu värre nästa gång än vad det gjorde denna gång. Läget är stabilt men långt ifrån bra.

Så nu hoppas vi på det bästa resultatet för mina två familjemedlemar.

Märklig syn

För bara några minuter sedan så hörde vi ett väldigt oväsen. Det kom från ängen som är precis vid vårt hus. Till Wiggos stora glädje så hade det landat en helikopter där. Det är den andra på kort tid. Förra gången var det en privatperson som skulle hälsa på nån som bodde i området. Så då är det ju klart att man tar helikoptern. Nu var det en ambulanshelikopter.
Här har vi inga djur som går och äter på ängen utan en helikopterparkering.

Det vart ingen bra bild pga alla grenar och löv.


Bjuder på några bilder

Buskillen

Kul när man kan krypa

Jag kan också

Mormors vardagsrumsbord är lagom högt att krypa under

Måste vila en stund

Tror att jag sover en stund också

Tungt nu

Nu är det en jobbig tid för mig. Först är det Wiggos konstiga svullnad som ingen verkar vilja ta på allvar. Har fått tips om att ringa Handens närsjukhus och begära pricktest för nötter och soja. Men där svarar dom ju aldrig.
Sen har min pappa hamnat på sjukhus. Vill inte säga för mycket men det har med hjärtat att göra iallafall och det är väldigt allvarligt. Nu väntar vi på "domen", och jag lovar att det är en jobbig väntan.
Jag försöker hålla mig sysselsatt så jag kanske inte tänker så mycket på allt elände. Men på kvällen när barnen har somnat och teven är på så kommer tankarna. Tänk om..........
Ronnie åker på utbildning med övernatting imorgon, då passar jag och barnen på att åka upp till min mamma över natten. Ska bli skönt att komma ifrån "vardagen" en stund.
På återseende.

Jenny-dagen



Såhär fina blommor fick jag idag på min namnsdag från min älskade familj.

Remiss eller blodprov?

Idag ringde jag till huddinge sjukhus och pratade med en tjej på allergiavdelningen ang Wiggos plötsliga svullnad häromdagen. Jag berättade hur det gått till, vad vi gjorde och om vårdcentralbesöket. Hon vart väldigt förvånad över  läkarens (Vc) beteende. Läkaren skulle ha tagit ett blodprov och testat om det var nötter eller ev soja som gjorde att Wiggo reagerade som han gjorde. Hennes tips var att jag skulle ringa VC igen och be om ett blodprov alternativt en remiss till HS.
Så nu börjar vi om igen. Jag ringde Vc efter att jag pratat med HS. Sjuksystern jag pratade med där sa att det var väldigt lång väntetid på att få träffa en läkare. Men att hon skulle be den nonchalanta läkaren att ringa mig imorgon så kanske hon kan skriva ut en remiss utan att vi behöver ses igen. Hon träffade oss trots allt för bara en vecka sedan. Nu har jag iallafall HS på min sida så börjar läkaren tjavsa, då blir det krig.

Gladis


Hemma igen

Nu är jag hemma igen från en väldigt intensiv helg med shopping. Massa tusenlappar fattigare men då har vi fått kläder till barnen, regnkläder till mig, lite saker till Ronnie och julklappar. Julklapparna är nästan klara ,det fattas bara några stycken.
Jag och Carro har haft det jättekul. Mycket skratt och hyfsat mycket sömn.
Däremot har Ronnie inte haft det så kul. Han fick över 39 graders feber igår morse och var rätt dålig. På kvällen hade han 40 grader. Varför händer det när just jag ska åka i vägen en helg och ha skoj. Nåväl, han kämpade på och var en riktig fighter. Kl 19 somnade båda barnen och Ronnie strax där efter. Nu fick han verkligen känna på hur det är att vara hemma och sjuk med två barn. Idag mår han bra, lite ont i hals och huvud bara.
Bilder blir det tyvärr inga för då avslöjar jag ju julklapparna som ska vara hemliga ett tag till för några av er.

Bye bye haninge, hello Gekås

Om två och en halv timme åker jag och Carro äntligen till Gekås. Vi bestämde att vi åker kring midnatt så är vi där tills dom öppnar(07:00). Då har vi hela dagen fram till 17:00 på oss att handla. Galna? Ja kanske men f-n va kul det ska bli. Nu rycker det i shoppingtarmen.
Jag återkommer med mina fynd på måndag. Ha en riktigt trevlig helg. Kramar

KladdMeja

Har funderat ett tag på varför Meja inte vill äta mat. Är det fel på min mat eller är det bara en fas. Idag när det var dax för middag så vägrade hon återigen. Då la jag lite mat på bordet framför henne och jäklar vad hon åt och kladdade. Det var så kul att se för hon verkligen kastade i sig maten. Visst är det äta själv och kladda fasen. Fast hon kladdade väldigt lite på sig själv. Det mesta fastnade på stolen, bordet och golvet.

Gott med vatten

Nöjd liten dam

Feber

På eftermiddagen efter att jag hämtat Wiggo hos dagmamman så tyckte jag att han inte var sig lik. Han var lite hängig men jag tänkte att han var trött. Nu innan han skulle gå och sova så var han stekhet. Vi tempade och han hade 39.1. I med alvedon och bums i säng. Han somnade på två sekunder.
Nu hoppas jag att han slipper åka på en feberkramp. Han har fått två såna tidigare när han haft hög feber, men det var för ca ett år sedan. Och det var inget kul att vara med om. Läkarna säger att man växer ifrån feberkramperna så vi hoppas att han gjort det nu. Håll tummarna för oss men mest för Wiggo.


RSS 2.0