10månader

För tio månader sedan kom denna lilla krabbat till världen.
Grattis gumman på din månadsdag. Puss och kram!



Ps: Idag har Meja flera gånger stått själv väldigt långa stunder. Själv har hon stått förr men inte så länge som hon gjort idag. Och det första steget kommer nog snart.


Meja behöver hjälp!

Nu behöver Meja er hjälp med en pipmugg som inte läcker.
Vi har testat ett gäng men alla läcker. Sist köpte vi en Mam som vi hade hoppats på. Yeah right! Så fort Meja började dricka så började det droppa från locket.  Det läcker alltså mellan muggen och locket, inte i själva pipen.
Har ni nåt bra tips på nån som ni vet funkar så hojta till. 


Två pipmuggar vi bland annat testat.



Denna köpte vi sist. Denna har vi oxå.


Wiggo hemma pga snökaoset

På måndagar har Wiggo och de andra barnen hos dagmamman jympa i en skola som ligger väldigt nära oss. Så jag lämna alltid Wiggo vid jympan runt 10 istället för 9 hemma hos dagmamman.
Idag ringde dagmamman och sa att det var kaos på gångvägarna så hon visste inte om hon skulle komma fram till jympan med vagnen och barnen men att hon iallafall skulle testa. Jag började klä på Wiggo och Meja. Och precis när jag satt Meja i vagnen( har ingen bil för tillfället så vi går till dagmamman) så ringer dagmamman och säger att hon kommer inte fram med vagnen. Okej, hur ska jag komma fram med min vagn tänkte jag. Ingen av oss kom nån vart helt enkelt. Så vi bestämde att Wiggo fick vara hemma idag för vem vet hur det ser ut på gångvägarna när det är dax att hämta Wiggo kl 14:00. Är det fortfarande lika kaotiskt imorgon så får Ronnie lämna Wiggo och jag får lösa hämtningen på nåt sätt.
Iallafall så stod jag där med en Meja som somnat i vagnen och en Wiggo som ville ut. Tyckte det kändes så trist att bara gå in igen när vi var redo för att vara ute. Dum som jag var så beslutade jag att en promenad runt kvarteret kan ju inte vara så jobbigt. Först biten var inte alls jobbig men till slut tog mjölksyran slut. Jag puttade på Mejas vagn och samtidigt drog jag Wiggo som satt på sin snowracer. En väldigt korkade idè. Jag vet inte alls hur jag kom på den. Hem kom vi till slut men herregud va slut jag var så jag gjorde nog rätt i att ha Wiggo hemma trots allt, en promenad till dagmamman hade varit en pina. 


Barnkalas

Idag var det dax för Wiggos barnkalas. Klockan 14:00 började folket komma. Och då insåg jag att vi hade bjudit rätt många. Det var totalt 11 barn med föräldrar och Gudmor Linda och Henke. Det var ett riktigt trevligt kalas trots hög ljudnivå, barn överallt och leksaker vart man än satte fötterna. Wiggo trivdes som fisken i vattnet. Han fick massa fina presenter såsom bilar, bilar, bilar. spel och kläder.
Tack alla för de fina presenterna och för att ni ville vara med oss att fira Wiggo.
Lessen att jag inte hann prata med er alla så mycket.

Kalasbordet           Vi sjunger för Wiggo
Varsågoda             Treåringen
Vad kan det vara  Det är gott med fika
Meja och Tobias har fått nog. Dom rymmer från kalaset.
En än så länge glad Meja Tårtan.

Släktkalas

Idag var det släktkalas för Wiggo. Det var riktigt trevligt och mysigt. Vi bjöd på glögg, hembakade saffransbullar, hembakad kardemummakaka och hemmabakad Bananas(Rulltårta med chokladkräm och banan i). Wiggo fick lite presenter som han gillar massor.

Fin kofta från farmor
Traktor med släp från mormor, gammelmormor & morbror Jimmy
Verktygslåda med div. verktyg från morfar
Spindelmannen från kusin Maya och Lilly, Lars och faster Yvette

Morgonjympa

När vi drog upp rullgardinen imorse så var det vitt på marken. När Wiggo upptäckte det så vart han eld och lågor för då kommer ju tomten. Så söt!
Vi åt frukost och sen klädde vi på oss våra varmaste ytterkläder. Fram med pulkan och fårskinnet. I med Wiggo i pulkan och Meja i vagnen. Vi gick till "gropen" som ligger en bit bort från oss, så Wiggo fick åka pulka i de oilka backarna. Efter ett tag så lessnade Wiggo och då gick vi hem. När vi kommit hem så skottade vi bort all snö från den asfalterade delen av tomten och det tyckte Wiggo var super skoj.
Morgonjympa på hög nivå har det blivit på morgonen. Skönt!

Kul att åka pulka
Gasa mamma, gasa!
Nyvaken Meja.
Wiggo hjälper mig att skotta snö.
Den nya inne trenden, skotta barn!
Meja sitter i snö för allra första gången i sitt liv.

Ps: Innan klockan slagit 10:15 så hade vi gjort allt detta. Stolt! Det är väldigt sällan vi är ute så här tidigt. Ds

My sweethearts

Gör som Becca och visar korten på barnen som togs med dagmamman.

  

Wiggos dag

Dagen började med att jag Ronnie och mormor väckte Wiggo med presenter och (falsk) sång. Han såg väldigt förvånad ut, han fattade nog inte vad vi höll på med. Han fick öppna två presenter och han vart jätteglad.
Vi avnjöt en god frukost sen tog vi det lugnt i soffan en stund. Vid 10 åkte vi till farsta och mötte upp Becca och Tobias. Vi tittade runt i affärerna och shoppade en aning, lunch sen ännu mer shopping.
När vi kom hem så tog Wiggo och mormor en mysig promenad med mormors hundar. När dom kom hem igen så for jag iväg på några ärenden så mormor fick vara barnvakt.
Hemma igen. Då hade jag hämtat Ronnie från jobbet, handlat på Maxi till kalasen, handlat fikabröd till minikalaset som vi hade ikväll och även handlat hamburgare som Wiggo fick bestämma idag. Efter middagen fick Wiggo öppna resten av presenterna från oss. Det bara lyste i ögonen på honom, han var så himla glad. Det vart även lite fika när morbror Jimmy kom.
Sammanfattningvis så tror jag att Wiggo har haft en riktigt bra dag med mycket presenter och gratulationer.
Tack alla för era gratulationer.
En nyvaken Wiggo som öppnar det första presenterna.
Meja vill också öppna presenter.
Spännande, vad finns det i paketet?!
Nästan hela Rorri-familjen och en Rorri-film(Nu har han båda filmerna)
Blixten kortlek, badskum, plåtväska.

3år idag!

Idag blir världens bästa Wiggo 3 år. Det har varit de tre bästa åren i mitt liv. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar dig . För varje dag som går så älskar jag dig bara mer och mer. Jag är så himla stolt över den du har blivit. 
GRATTIS ÄLSKADE VÄNNEN PÅ DIN STORA DAG.

 Yo te amo para siempre!

4 i 1

Igår kom Ronnie hem med en fåtölj till barnen. Som om vi inte har nog med stora saker. Han hade varit på jobbets lager och sett den och tyckte att den skulle med hem. Det är inte vilken fåtölj som helst utan man kan göra fyra olika saker med den. Väldigt praktisk.

1: Den kan flyta.
2: Den kan bli en fåtölj.
3: Den kan bli en säng.

4:Den kan åka på snön. Dock har jag ingen bild på det eftersom det är brist på snö just nu.


Glatt överraskad

I måndags förra veckan lämnade Ronnie in min mobil på service på grund av diverse fel. Det brukar gå rätt fort för dom att laga mobiler på det stället, men vi har inte hört ett ljud ifrån dom sen i måndags. Idag ringde Ronnie dit och då sa person som svarade att det har blivit nåt knas och att mobilen ej var lagad, men att dom skulle ringa så fort den var klar. Efter några timmar så ringer serviceverkstan och säger att mobilen är klar. Ronnie åker och hämtar den efter jobbet och kommer hem med en HELT NY mobil. Tackar! Min gamla var i så dåligt skick med en massa tappskador mm.
Det kan man kalla en glad överraskning!!!


Nu kommer tomten

Familjen sitter i vardagsrummet. Wiggo ser att det börjat snöa. Han säger:

-Det snöar mamma.
-Ja det gör det, va skoj.
-Nu kommer tomten!
-Kommer tomten nu när det börjat snöa?
-Ja mamma, det gör han.


Wiggo & Ronnies sleep over

Ikväll ska Ronnie sova över hos Wiggo. Dom har bäddat på golvet i Wiggos rum och det ser riktigt mysigt ut. Dom bestämde detta redan igår, så Wiggo har väntat och väntat på att det ska bli lördag kväll och sängdax. För en stund sedan var det dax för att sova och Wiggo skenade in i rummet och var väldigt ivrig. Vi får väl se om det blir någon sömn eller om det blir en massa bus.

Wiggo väntar på att Ronnie ska komma och lägga sig. 

Status på sjuklingarna!

Wiggo är precis som vanligt. I natt blommade det upp massor av prickar på honom så nu har han prickar överallt förutom på benen. Prickarna har inte börjat klia ännu men det kommer nog snart.


Meja är en aning gnälligare än vanligt. Hon har feber till och från. Hon har mest prickar i hårbotten, magen och på ett mycket känsligt ställe. Idag har hon även börjat klia sig.


Sammanfattningsvis så har det varit hyfsat okej med två sjuklingar än så länge. Men det är inte över ännu.


På väg till parken i fredags

Wiggo vart trött och ståbrädan var hemma, så vad gör man inte.

En trött Tobias i den nya hemmagjorda åkpåsen.

Söta Alicia väntar med spänning på att få komma till parken.

Idag börjar allvaret

Nu har jag och Ronnie gått med i Viktklubb.se. Så från och med idag är det en strikt diet och motion som gäller.
Den sista januari ska jag ha gått ner 12 kilo enligt viktklubb och om det verkligen stämmer så är jag världens lyckligaste. Önska oss lycka till!


Nu är dem här!

Vattkopporna. Båda barnen har fått det samtidigt. Meja verkar har drabbats värst än så länge. Hon har massa prickar i hårbotten, magen, armarna och några i ansiktet. Tog tempen på henne och den visade feber. Wiggo har nån prick i stort sett på varje kroppsdel. Vi får hoppas att Wiggo får en mildare variant så det inte blir så jobbigt med två sjuklingar.
Som det ser ut nu så bör båda vara friska till Wiggos födelsedag och det är jag jätteglad för. Wiggo ser fram emot den så mycket.

En superkul utekväll.

Igår var jag ute med några av mina tjejkompisar(Becca , Carro, Ingela och Maria)och åt en grym middag på Axela. Anledningen till att vi var ute var för att fira min födelsedag. Jag åt roquefourt gratinerad fläskfilè med rödvinsås och potatisgratäng till varmrätt och till efterrätt vart det Äppelkaka med kanel och glass. Det var bland det godaste jag ätit. Jag rekommenderar verkligen det stället.
Vi hade så himla trevligt, vi skrattade i princip hela tiden. När vi kände oss klara där så mötte vi upp min bror och så gick vi till Imperiet som ligger i Skrapan. Där drack vi några drinkar och babblade vidare. Jag fick en liten present av Becca som var ett sittunderlag. När vi var i parken i fredags så hade jag inte sittunderlag och det snappade Becca upp. Tack gumman! Det var jättefint.
Tack tjejer för att ni var med och gjorde min kväll till en toppen kväll. Det tycker jag att vi gör om igen. Och tack för den goda middagen ni bjöd på.

Tyvärr vart det inga kort. Kameran var med men jag glömde totalt bort att fota.

Mini födelsefika

Ikväll kom Becca med fam och min bror hit för en mini födelsefika. Jag hade ingen lust med nåt direkt firande så det vart väldigt lugnt och sansat. Den berömda cheesecake gick åt på ett nafs. Wiggo och Alicia fick en varsin isglass som slukades väldigt fort. Jag fick även några fina presenter.



Presentkort på Brothers & Sisters från min bror.
En egengjord väska från Becca med fam.
En almenacka som ej var leveransklar än. Det kommer vara foton på barnen i den när den är klar. Även denna fick jag av Becca med fam.



Blommor från Ronnie & barnen. Jag har redan fått min present från dom, vilket var en jacka. Supernöjd!

TACK så väldigt mycket för alla fina presenter och uppvaktningen ikväll.

Passar även på att Tacka alla som ringt, smsat eller skrivit i bloggen. Ni är underbara allihopa.

Stor blir liten igen

Igår fick Wiggo för sig att han skulle sitta & äta lunch i reserv bebisstolen.

Det är bökigt att få in stolen i köket.

Jaha vart är käket då?!

Vilka idèer barn kan få ibland. Så underbart!


771104

Ja då föddes jag. Idag blir jag 31 år. Är man vuxen då? Jag känner mig inte ett dugg vuxen. Jag känner mig som en tonåring fortfarande fast med lite mer ansvar och en sladdrigare kropp.
Idag blir en lugn dag. Ska snart baka en cheesecake som jag ska bjuda på när Becca med fam kommer ikväll.
Till middag blir det nog Vega-baren. Dom har så himla god mat där. Mumma!
ETT STORT GRATTIS TILL MIG SJÄLV!


Underbara barn-mässan mm

Ojoj va vi har farit runt idag. Absolut inte det vi hade planerat men men, det blir inte alltid som man tänkt sig.

På förmiddagen var jag på Underbara barn-mässan med Magdalena. Det var jätte trevligt att träffa Magdalena igen för det var ett tag sedan. Mässan var helt okej tycker jag. Jag lyckades få lite gratisprodukter, så som våtservetter, blöjor, fruktpurè, ekologisk barnmat, leksak mm. Vi gick igenom mässan på ca 1½ timme. Som avslutning tog vi en kopp kaffe. Tack för en trevlig förmiddag.
När jag kommit hem så var det bara att ta nya tag. Vi åt lunch, packade ner lite saker i skötväskan och satte oss i bilen. Vi åkte till Eko och handlade lite, sen till skopunkten för Wiggo behövde nya vinterskor. Köpte ett par på Maxi men dom visade sig var alldeless för stora och självklart har jag slängt kvittot.
Efter det åkte vi till skogskyrkogården och satte ett ljus på barnens farfars grav. Jag sa till Wiggo att farfar är i himlen och tittar på dig när du busar. Då svarar Wiggo: Nä mamma, farfar är hemma och sover.
När vi var klara där så åkte vi till barnens faster Madde som fått punka på bilen. Ronnie tittade och konstaterade att däcken ej går att laga. Kan eventuellt funka med däckskum.
Efter det åkte vi ut till barnens morfar och hälsade på. Nu har han äntligen kommit hem från sjukhuset men han mår verkligen inte bra. Han har en riktigt lång väg kvar tills han i huvudtaget kan andas ut. Vi fikade och babblade en massa. Sen ringer faster Madde och säger att hon står i Farsta och däcket har exploderat. (Hon skulle testa med däckskum och se om däcket höll vilket det ej gjorde.) Så det var ju bara att säga hej då till morfar och åka till Madde.
Där sattes det på ett reservdäck som även det var punka på, men vi hoppades att det skulle hålla så Madde kunde köra hem bilen iallafall om vi pumpade i luft. Men icke sa nicke. Madde kunde köra i ca 100 meter och sen var däcket tomt. Nu står bilen på en parkering i Farsta och imorgon hoppas Madde på lite tur med ett nytt däck.
När vi var klara med allt detta så var klockan 18:15. Ingen middag i magen och ingen mat hemma. Tanken var att efter att vi varit hos morfar så skulle vi åkt till Maxi och handlat mat men nu var vi alla så trött och orkade inte ens lufta ett finger. Dagens middag vart korv med bröd. En räddare i nöden.
Senare på kvällen kom Danne över med Alicias gamla 90 säng som Meja ska få ta över.(När det är dax för henne att sova i en vanlig säng vill säga.) Tack så mycket, Meja vart jätteglad.
Nu är det time to sleep. Är helt slut i kroppen och huvudet. Sorry för ett rörigt inlägg men det har varit en riktigt rörig dag. Må så gott. God natt!


RSS 2.0