Som ett frågetecken.

För ett år sedan på tolvslaget så stod jag, Ronnie och Wiggo med familjen Becca på deras trapp och tittade på fyrverkerierna. Tobias tre månader låg och sov gott i sin säng, Meja låg och sov i min mage, Wiggo hade jag i min famn och Danne hade i Alicia i sin. Efter en liten stund så somnade Alicia, helt utmattad efter kvällens aktiviteter.
Det här minns jag som om det var igår. 
Sen har året rullat på i en oerhörd fart. Meja föddes, Wiggo började hos dagmamman, Ronnie började sitt nya jobb, Meja döptes, Wiggo blev tre år, min pappa blev allvarligt sjuk igen, jag var på en roadtrip. Självklart har det hänt massa andra roliga och tråkiga saker men detta är en del av mitt år. Det läskiga är att jag känner att jag inte riktigt har hängt med, tiden har gått lite för fort. Hur kan Meja redan ha blivit 11 månader, hur kan Wiggo redan prata så mycket. Vart har jag varit under tiden barnen har utvecklats och åldrats. Fasiken va snabbt året har gått. Jag hoppas verkligen på ett mer långsammare 2009.
(Bilden är tagen på nyårafton hos Becca 2007/08)

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG MED FAMILJ!

Wiggo har blivit pappa.

Meja fick en docka i julklapp. Den pratar, skrattar, skriker, rapar och snarkar. Dockan heter Sara, bestämde Wiggo.
Ikväll har Wiggo lekte väldigt mycket med Sara. Han har matat, rapat och kört henne i vagnen. Hon fick även ta en tupplur.
Helt plötsligt hör vi Wiggo skrika till Meja:

-Nej Meja, rör inte min dotter!

Det är ju så sött att man smäller av.

Här nattar Wiggo Sara i myshörnan.

11 månader idag!


Plötsligt händer det

Vi har försökt att få med Wiggo till frisören ett tag men han vill inte för han är rädd för saxen, säger han. Nu när vi har varit lediga så har vi frågat honom några extra gånger men samma svar även då. Vi tycker inte att det är någon bra idè att tvinga honom till frisören, utan att han får bestämma det själv. Han har klippts sig tre gånger tidigare så det är bara en fix idè han har fått när det gäller saxen.
Idag när vi satt i bilen efter att vi varit hos kusinerna Robin och Emma så säger Wiggo helt plötsligt:

-Mamma, jag vill klippa mig nu.
- Okej då ringer vi och hör om det finns nån tid hos frisören.
-Jag vill ha färg i håret också, grön färg.

Vi tog självklart tillfället i akt och slängde oss på telefonen och fick en tid en timme senare.


En nyklippt Wiggo med svarta hajar på sidan. Färgen ändrades i sista sekunden.


Äta eller busa?

Förlåt, men det var så skoj!

I vanliga fall brukar Meja äta majskrokar men ikväll var det bus som gällde. Det var väldigt kul att ta sönder majskrokarna i små små bitar.


Julafton och juldagen

Julafton firade vi här hemma med barnens mormor och morbror. Det var en  lugn och skön julafton med mycket klappar till barnen.
Juldagen firade vi hemma hos barnens morfar. Även där gick det lugnt och sansat.
Här kommer några bilder på vad barnen har fått i julklapp.

En del av Wiggos julklappar:
  
Ej på bild:
Plast matlåda, matleksaker, Byggare bob-dvd, låtas pengar, riktiga pengar, fårskinnstofflor, strumpor, Blixten väggklocka,bigfoot-bil, polismotorcykel, Världens bästa kille-handduk.

En del av Mejas julklappar:
 
Ej på bild:
Plast matlåda, napp, strumpbyxor, pengar, Världens bästa tjej-handduk.

That`s it, tror jag.


God Jul!

                                                       

              GOD JUL ÖNSKAR WIGGO, MEJA, RONNIE & JENNY

Sjukstugan fortsätter

Nu är det Mejas tur. Hon vaknade i natt kl 02:30 och var kokhet och snorig. Det var bara att ge henne alvedon och sen försöka somna om. Men icke sa nicke. Efter att alvedonet börjat verka så skulle hon sitta, ligga, stå, prata och skratta. Allt som inte jag ville att hon skulle göra. Meja somnade till slut kl 04:30. Jag hade hoppats på att hon skulle sova lite längre på morgonen men vad fel man kan ha. Kl 07:00 slog hon upp sina blå. Idag har hon varit varm men inte febervarm, snoret rinner som vatten i en kran.

Wiggo mår lite bättre. Ingen feber idag men snorar och hostar. Hostan är fruktansvärd. Det låter som han hostar sönder sin hals varje gång han hostar.

Ronnie har jätteont i sin hals och har knappt kunnat äta nåt . Idag fick han en tid på vårdcentralen och det visade sig att han har en kraftig halsfluss. Den är så pass kraftig att det finns en risk att halsen svullnar igen helt. Läkaren kunde inte förstå hur Ronnie kunnat dricka och äta det lilla han fått i sig. Så nu ska han äta en dubbel dos pencillin.
Om det inte var nog med detta så har han runt 39 graders feber också.

Jag mår bra än så länge. Kommer jag däcka eller klarar jag mig?!

Bilder från lilla julafton i lördags

Meja har kul i Alicia och Tobias rum.
Det är gott med chokladtoppar.
Julklappshögen
Kvällens tomtenisse.
Rör inte min julklapp.
Kolla jag kan öppna. Vad kan det vara i?
Åå det var en rolig trägubbe. Den var god också.
Kvällens prinsessa.

Inte en till

Igår fick Wiggo lite feber men var ändå pigg. Han vaknade imorse med feber och fick Ipren. Han vart som vanligt och härjade hej vilt här hemma. Eftersom vi tyckte att han var pigg så åkte vi hem till Becca med familj för att fira den traditionella lilla julafton. Vi fikade och barnen lekte och hade skoj. Vi öppnade julklappar och vi fick jättefina klappar. Tack så jättemycket fam Becca. Men efter julklappsutdelningen så däckade både Wiggo och Ronnie. Vi tackade för oss och åkte hem. Båda grabbarna var riktigt dåliga. Båda hade 38.9 i feber, huvudvärk, halsont och kroppen värkte. Nu ligger dem och sover i Wiggos rum. Det är bättre att Ronnie sover där så att han får sova hela natten, med tanke på att vi har en liten dam som vaknar varje natt nu för tiden. Wiggo vaknar väldigt sällan på natten.
Nu är jag rätt less på alla sjukdomar som drabbar oss. Har inte vi varit tilräckligt sjuka. Nu vill jag inte ha fler sjukdomar på ett bra tag. Blä säger jag bara.

Tack för ikväll fam Becca och sorry att vi kom med oväntade baciller. Trodde det ej var så farligt.

Besök hos familjen Magdis

Idag på förmiddagen åkte jag och barnen och hälsade på hos Magdalena och Max(Micke jobbade) i deras nya lägenhet. Det var som vanligt rätt länge sedan vi sågs och eftersom Wiggo och Max har jullov nu så passade vi på att ses. Grabbarna hade det skoj och busade. Meja kröp runt och utforskade lägenheten, vilket jag också gjorde och den är så himla fin. Meja hittade Max grönsaker och lagade mat till oss. Vilken duktig tjej vi har.

Vi åt lunch, fikade och babblade en massa. 

Ett kort men trevligt besök hos familjen Magdis. Tack för idag!


Grabbarna har kul med bollar.
Vänta så ska jag visa hur man gör.
Så här skär man grönsaker.
Max skrämmer Wiggo med sitt handmonster.


Idag blir det en dammsugare

För en liten stund sedan fick vi svar på Wiggos allergitest och det visade att Wiggo EJ är allergisk mot nötter. Så himla skönt att slippa tänka på om det är nötter i allt han ska äta.
Nu går Wiggo och väntar på att Ronnie ska komma hem för Ronnie har lovat att om testet visade på ingen allergi så ska Ronnie köpa hem Wiggos favorit kaka, det vill säga en dammsugare. Eftersom det är nötter i dammsugare så har Wiggo fått avstå från dem. En av Ronnies kunder säljer riktigt goda och stora dammsugare, så han skulle åka dit innan han åker hem.
Nu känns hjärtat lite lättare! Jag är så glad för Wiggos skull.


Två nya gångare på samma dag!

Idag tog Meja sina tre första steg. Jag satt på golvet, Meja står en bit ifrån mig och håller i min hand. Jag släpper hennes hand och hon tar tre steg emot mig. Hon har försökt flera gånger men har inte riktigt vågat släppa taget om det/den hon har hållt i. Nu är det bara att vänta och se om det blir spring i benen eller om det var en tillfällighet.

Idag tog även Tobias sina första steg. Han gick totalt 16 steg. Snart springer han ifrån Alicia ska ni se.

Kul att båda barnen tog sina första steg på samma dag. Grattis kids!


Bilder från helgen

BusMeja! 
Mysigt med Tobias på besök.
Gott med mumsmums.
Får jag smaka mamma?
Äntligen får jag köra Blixten McQueen
Brorsans raggarbil är rolig att leka med.
Jag vill inte vara med på kort.
What`s up!
Men vad var det jag skulle säga?!
Nu går jag iväg!
Under tvättstället kan ingen hitta mig.
Såhär söt blir jag med strumpbyxor på huvudet.
Wiggos försenade födelsedagspresent från faster Madde.

Bloggen går på sparlåga.

Det har varit väldigt lugnt ett tag hos oss. Eller lugnt och lugnt, vi har haft en hel del sjukdomar som avlöst varandra. 
Under dessa dagar har vi tittat på Rorri, Byggare Bob och en massa olika barnprogram, vi har lekt med radiostyrda bilar, lego mm.

Och bilen såldes för ca fyra veckor sedan i hopp om att hitta en ny större bil ganska snart därefter. Eller hur, vi har fortfarande inte hittat nån bil. Och jag är en bekväm människa av mig så åka kommunalt till olika ställen är inget alternativ.

Bloggen har blivit en aning drabbad av detta. Jag har inte så mycket att blogga om, det händer inte så mycket just nu. Men förhoppingsvis blir det ändring på det på måndag.

Nu ska vi ha lite lördagsmys med lite gotti gott. Ha en trevlig kväll.


Magsjuka eller nervositet?

Just nu pågår Lucia-firandet som dagmammorna anordnat. Vi skulle också varit med men efter att vi ätit middag så kräktes Wiggo. Han har varit hur pigg som helst hela dagen men just under middagen vart han jättetrött. Han åt upp maten och när han var klar så ville han vila en stund. Efter ca 2 minuter så säger han att han har ont i magen och jag märker att han snart kräks. Hur jag märkte det har jag ingen aning om. Vi går på toaletten och mycket riktigt så kräks han. Nu är han hur pigg som helst igen och säger att han inte har ont i magen längre.
Antinge så är det magsjuka eller så var han bara nervös inför sjungandet och alla människor som skulle komma på lucia-firandet. Jag tycker att han verkar för pigg för att ha magsjuka därför funderar jag på nervositeten.
Det återstår att se hur kvällen och natten artar sig.
Synd att vi missade firandet men så här är det att ha barn.


Uppdatering tors 11/12
Wiggo mår bra, han är pigg och alert. Han har än så länge inte kräkts nåt mer sen middagen. Nu på morgonen fick han lite mjölk och en rostad smörgås, och det har inte kommit upp ännu. Hoppas att det inte kommer nåt mer nu.  


Grattis Magdalena

Ett stort grattis till Magdalena som fyller år idag.
Hoppas att du får en riktigt bra dag. GRATTIS!


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Magdis.
Nämn fem saker du är stolt över! Utmana dom du vill (och orkar) och länka tillbaks eller nämn åtminstone personen du har fått utmaningen av! Lycka till och var stolt över dig själv och andra.

*Självklart mina barn. Vilka fina och underbara barn jag har fått. Dom är mitt allt.
*Att jag klarade mig ur förlossningsdepressionen. Mina nära och kära hjälpte mig massor, men den största delen 
  var jag tvungen att klara själv och det gjorde jag.
*Min kära sambo. Att han orkar stå ut med mig är ett under.
*Huset jag bor i. Jag är så glad att vi köpte huset när vi gjorde det, med tanke på att priserna var rätt låga då. Och
  jag har alltid velat bo i ett hus.
*Mig själv och mina vänner. Utan mina vänner hade jag inte blivit den jag är idag. Massa kärlek till er.

Jag utmanar:
Mikaela
Sanna

Uppfräschning

Imorgon ska jag klippa och färga håret. Jag klipper mig var åttonde vecka men när det är fyra veckor kvar så längtar jag så mycket tills det är dax för nästa klippning och eventuell färgning. Det ska bli så skönt att lämna barnen och Ronnie hemma och åka till frisörn och bli ompysslad. I love it!
 Så här pigg och fräsch känner jag mig nu.


Allergitest

Nu på morgonen var vi på Handens sjukhus för Wiggos allergitest. Jag var lite orolig att dom inte skulle göra det eftersom Wiggo fått ögoninflammation. Första tiden vi hade fick vi avboka pga vattkopporna. Läkaren frågade en massa frågor, klämde och kände på Wiggo, skrev ut ögondroppar och konstaterade att allergitestet görs ändå. Wiggo satt som ett ljus under hela provtagningen. Han svarade på frågorna sköterskan frågade och sen fick han bokmärken i form av Byggare Bob. Lyckan var total. Den 17 dec ringer läkaren och meddelar resultatet. Håll tummarna för Wiggo att det inte är nån nötallergi.


Varför

Wiggo har kommit in i en varför fas. Vad man än säger till honom så frågar han: Varför?!
Tex:
-Nu ska du gå och sova.(J)
-Varför?(W)
-För att klockan är mycket.(J)
-Varför?(W)
Och så här fortsätter det tills jag inte kommer på nåt svar.


Sakta men säkert

För ca tre veckor sedan gick jag och Ronnie med i viktklubb.se men efter fyra dagar tröttnade jag på att skriva i allt man åt och tränade. Så vi beslutade att gå ur viktklubb och köra vårt egna race. Vårt egna race går ut på att bara äta frukost, lunch, mellis och middag, ingenting mellan målen och absolut inget godis, fikabröd eller annat skräp. Och vi ska även röra oss så mycket vi bara kan. Promenader har varit min starka sida den här tiden (ibl är det bra att inte ha nån bil). Ronnie går väldigt mycket i sitt jobb. 
Resultat efter lite mer än två veckor;

Jenny: 2cm och 2.4kg
Ronnie: 2cm och 1.8kg

Har man motivationen så går det verkligen.
När jag blir sugen på nåt gott så tänker jag på det Carro sa till mig: 10 sekunder i munnen, 10 år på kroppen.
Beach 2009 here I come.


Läkarkontroll och 3årskontroll

I onsdags var det dax för Mejas 10 månaders läkarkontroll och Wiggos 3 års kontroll.

Meja väger nu 8905gr och är 73,7 cm lång. Dock tror vi inte att längden stämmer för hon(ej vår bvc-tant) som mätte Meja gjorde det väldigt slarvigt. Vi tror att Meja är längre än 73.7. Läkaren tyckte Meja kunde göra allt man "ska" kunna vid 10 månader, så det vart en Ok stämpel i rumpan.

Wiggo väger 16,1kg och är 98cm lång.
Wiggo fick MVG på allt som han skulle göra och säga. Dom lyssnar mycket på hur barnet pratar på denna kontroll och Wiggo var ovanligt duktig på att prata och förklara tyckte Bvc-tanten. Så även i Wiggos rumpa vart det en Ok stämpel.

RSS 2.0