Barnens gardiner

Här kommer bilder på barnens nya gardiner. Vi köpte tyg på Ikea sen sydde vi(min mamma) väldigt enkla gardiner, nämligen halva panelgardiner. Jag tycker att det är snyggt med vanliga panelgardiner, men barnen bara rycker och sliter i dom hela tiden och då tänkte jag att halva panelisar skulle ju passa bra.
 
Wiggo fick välja tyg till sina gardiner helt själv.

Tyg till Mejas gardiner valde jag. Vi kommer även att använda detta tyg för att göra en sittdyna till Mejas vagn.


Lets Dance

Jag har en favorit i Lets Dance och det är Magnus Samuelsson. Jag tycker att han är duktig. Han är stor som ett berg, han väger dubbelt så mycket som de andra i Lets Dance och han är stel som ett berg men ändå så kan han åla sig, vicka på höfterna och faktiskt dansa. Jag är imponerad av denna karl.

Jag måste ju berätta att Magnus och jag är nästan vänner. För ca fem år sedan när jag jobbade på Onoff så hade vi ett event i butiken som jag var ansvarig över. Det var Babyliss som demostrera sina nya hårtrimmrar och på den tiden(vet ej om dem gör det fortfarande) så sponsrade Babyliss Magnus Samuelsson. Så då passade vi på att bjuda in honom till detta event. Magnus skulle bevisa sin styrka med hjälp av diverse järnstänger och däck, Babyliss skulle visa upp sina produkter.
När Magnus kom in på lagret så fick jag en chock över hur stor han verkligen var. Han var nästan tvungen att ducka när han gick in genom lagerdörren, och lagerdörrar brukar vara rätt höga.
Jag pratade lite med Magnus och han var riktigt trevlig. Sådär bamse trevlig. 
För att få in järnstängerna och däcken från Magnus bil till butiken så fick vi använda palldragaren. Det var ju ingen som orkade bära dom sakerna. Jo Magnus men han värmde upp inne på lagret.
Det kom väldigt mycket folk till butiken, men jag tror att det flesta ville se Magnus och inga hårtrimmrar.

Jag har kort på detta event men jag är lite emot att lägga ut kort på folk i bloggen utan att frågat dem och så väl känner jag inte Magnus så jag kan fråga honom. Hihi.

Utmanad av Susanne

Jag fick en utmaning av Susanne idag och tänkte anta den. So here we go.

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Jenny
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jysk
3. Flicknamn: Jessica
4. Pojknamn: Jesper
5. Yrke: Jockey
6. Färg: Juicegul?!
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Janssons frestelse
9. Sak i badrummet: (J)ästhandduk
10. Plats/stad: Jordbro
11. En orsak att vara sen: Jäktad
12. Något man skriker: Jippi
13. Film: Jägarna
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Junasi
16. Djur: Java-apa
17. Gatunamn: Jarlagatan
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Jennie let me love you
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Jazzdans

Nu är den gjord

Imorse klockan 08:00 var jag på plats på sjukhuset. Fick vänta en stund i väntrummet men till slut ropade dem in mig.
Jag fick sätta mig på en brits och svara på några frågor som sköterskan frågade. Jag berättade också att jag var jättenervös inför gastron och då får jag svaret: Ja men det är alla som kommer hit. Okej säger jag, men jag har en enorm kräkfobi och tycker det här med kväljningarna känns jobbigt. Var på hon svarar: Det säger alla, men vi provar med att bedöva svalget så får vi se sen. Tre gånger sprutar hon in medel och jag var totalt bedövad.
Jag lägger mig till rätta och läkaren kommer in i rummet. Han tar upp slangen med kameran och jag får en chock. Jag trodde inte att slangen skulle vara så tjock. Det första jag säger: Är det den där slangen som du ska använda? Läkaren svarar: Ja men det här är ingen fara, det är ju som att svälja en köttbulle. Varpå jag tänker: hur ofta sväljer man hela köttbullar.
Nu börjar det fruktansvärda. Läkaren sticker ner slangen och jag känner hur jag får kväljningar gång på gång. Jag vill bara dra ut den där jäkla slangen. När slangen kommit ner till magen så känner jag hur den rör sig i magen. Det var inte heller så bekvämt. Till slut är det klart och han drar upp slangen och jag börjar gråta av lättnad. Fy fan vilken otrevlig undersökning och mindre trevlig sköterska. 

Nu visade det sig att jag såg ut som en nyföding i magen. Inga fel hittades. Läkarens teori var en kraftig magkatarr. Och hans tips var en skonsam kost, sluta stressa och sova bra. De två sistnämda sakerna måste jag verkligen jobba på. Jag äter redan en skonsam kost så det går inte att ändra på.

Slutkommentar: Jag är så stolt över mig själv att jag verkligen fixade det, trots det jobbiga. Äntligen är den gjord.
MEN jag kommer ALDRIG någonsin göra en gastroskopi i vaket tillstånd igen.

Inte rätt tillfälle

Varför varför har jag fått ont i halsen, hostar och blivit förkyld. Halsen känns som en stor ballong och det gör ont att svälja, näsan rinner och rinner. Det är inte riktigt rätt tillfälle med tanke på att jag ska göra gastroskopin imorgon. Hur kommer det sig att jag alltid ska drabbas, som om jag inte var tillräckligt nervös inför undersökningen. Det man ska tänka på under själva undersökningen är  att andas genom näsan(hur lätt är det när näsan är igen täppt) och sen ska man få en slang ner i en svullen hals. Hjälp! Jag hoppas verkligen att dem har nåt mirakel medel, för jag går inte därifrån imorgon utan att ha gjort gastron.

Även Wiggo har blivit sjuk. Han har samma symtom som jag plus att han har feber också. Stackarn hade feberfrossa i natt så han bara skakade och grät för han tyckte det var så jobbigt.

Det komiska i det hela är att Wiggo är ledig idag och imorgon för att han inte ska dra hem några sjukdomar från dagmamman. Jag vill ju inte bli sjuk så jag inte kan göra gastron. Haha det är ju skrattretande.


Stövelprovning

Provar nya stövlarna, och det går ju bra.

Men nu vart jag trött i benen.

Gulli dej

Mejas gudmor Becca kom förbi för en stund sedan med en spontanpresent till Meja.



Så grymt coola och söta, i endast storlek 19.
Jag vet att Meja kommer bli jätteglad när hon ser dem imorgon. Hon tar alltid Wiggos vinterkängor och försöker sätta på sig dem, men nu har hon sina egna stövlar att prova istället. Tack Becca, du är för gulli.


Wiggos konstverk gjorda hos dagmamman


Sex månader

Idag är det sex månader sedan Ronnie började jobba på Coca-cola, och detta betyder att han är fast anställd nu. Grattis grattis min goa utesäljare. Idag ska vi fira.

Om ett år så sitter jag förhoppningsvis och skriver om min fasta anställning. Tanken är att jag ska börja jobba om sex månader, dvs om jag fått ett jobb. Och då har jag sex månaders provanställning och när de sex månaderna har gått så är vi inne i februari igen. Hänger ni med?

Han gjorde det!

Japp jag visste att han skulle klara det. Wiggo sov utan blöja för första gången i natt utan att det skedde en olycka i sängen. Oj oj va stolt jag är, han är så himla duktig.
Han var lite orolig igår när han skulle sova att han skulle kissa i sängen. Vi förklarade att det gör inget om det händer och vaknar du av att du är kissnödig så ropar du på nån av oss. Han fann sig i det och somnade. När han vaknade i morse så log han stort när han förstod att han inte kissat i sängen och inte ens varit uppe för att kissa. En STOR stolt kille kan man lugnt påstå att han var.

Visst visst det är bara en natt, men det är en natt i rätt riktning. Ska bli intressant att se hur det går i natt.


Ball Breakers

Igår var jag och Ronnie på min kusins 40-års fest som hölls på Ball Breakers. Vi var totalt 14 stycken, nio killar och fem tjejer.
Vi började med lite mingel och en välkomstdricka. Efter det var det dax för att tävla i bilbanerally. Trist tyckte jag först, men herregud va kul jag hade. Det roligaste var att jag var den enda tjejen som kom till finalen, så det var jag och fem killar i finalen. Hur gick det då kanske ni undrar? Nja det gick inte så himla bra, jag kom sist men vad gör det, jag är lika glad för det.
En liten del av bilbanan. Bilarna.  

Nästa moment, middag. Den bestod av en Ball Breakers burgare och pommes. En helt okej burgare, dock inte i min smak. Till det fick vi välja antinge vin, öl eller vatten. Jag valde vatten på grund av min mage. Mitt dryckesintag under kvällen bestod av vatten. Glömsk som jag blivit så missade jag att fota burgaren.

När alla var mätta och belåtna så var det dax för att köra vanlig bilsimulator. Rätt roligt fast jag vart lite snurrig i huvudet för bilden rörde sig så fort. MEN ändå lyckades jag ta mig till final här också. Och åter igen, ensam tjej bland killarna i finalen. Tyvärr hamnade jag på sista platsen även här.
Ronnie kör den vanliga bilsimulatorn.

Vi fick även prova att köra en G-krafts bilsimulator. Det var hur kul som helst, men jäklar vad man skakade när man hamnade ute i bushen.
Jag provar på G-kraft simulator.Inte de bästa skorna att köra i.

Sista momentet: Discobowling. Jag, Ronnie och min kusins sambo Birgitta hamnade på samma bana. Jag är sådär på bowling, Ronnie är oftast stjärnan när vi bowlar och Birgitta har aldrig bowlat förr. Det slutade med att Ronnie kom sist, han var riktigt ur fas, tvåa kom Birgitta och jag vann. Äntligen fick jag vinna nåt under denna kväll. Jippi!
Me in action!  Ronnie in action! Hungrig!


Sammanfattning av kvällen: Trevligt sällskap, roliga aktiviteter, mycket skratt och en nöjd kusin.
Vår present till kusin: En ölkorg med diverse tillbehör.  


Happy Valentines Day



Det blir lugnt på dagen, på kvällen ska jag och Ronnie på min kusins 40-års fest. Mormor är här och passar barnen.
Det var väldigt länge sedan som jag och Ronnie gjorde nåt utan barnen så det ska bli riktigt mysigt.
Hoppas att ni får en myspys dag. Kram på er!


Traderafynd

Idag kom Wiggos nya/begagnade vårjacka med posten. Den är köpt på tradera för endast 10:-.  Jag är helt klart nöjd med den och för den kostanden så kan man inte klaga.


Utmanad

Jag har fått en utmaning från Becca. Den går ut på att man ska gå in i bildmapp 6, välja bild 6 och sedan utmana 6 nya.
Då jag inte känner så många som bloggar  och dem jag känner som har bloggar har redan blivit utmanade så får jag hoppa över det .

Vi är på en motorcykelträff i Uppsala har jag för mig.


Spårvagnsmuseet

Idag åkte jag, Wiggo, Carro, John, Ulrika, Kajsa, en till mamma som jag glömt namnet på och hennes son Adrian till Spårvagnsmuseet. Vi åkte tunnelbana från Skarpnäck (där de andra bor) till Skanstull, sen buss till museet. Bara den resan var spännande i sig för barnen.
Väl inne på museet så sprang barnen runt överallt och skulle titta på allt samtidigt. Wiggo hittade en hörna där det var en stol med en skärm framför och där fick man "köra" en tunnelbana. Ingen annan fick prova, jag fick nästan bära honom därifrån. Efter en stund så var det dax för att åka minitåget. En kort men spännande tur, resan tog max 5 minuter.
Vi köpte lunch i Cafèt som fanns där, tyvärr inte så billigt. Efter lite mat i magen så var det full rulle igen. Efter ca två timmar gav vi upp och åkte hem.
Jag rekommenderar verkligen ett besök på museet för alla er som ej varit där. Barnen har hur kul som helst, även föräldrarna. Det kostar endast 30:- för vuxna, gratis för barn. Ett tips är att ta med matsäck då cafèt var lite dyrt. 
Wiggos favoritplats
Kommer ni ihåg denna buss? Här fick man gå ner & titta hur det såg ut undertill.
Minitåget
Wiggo väntar på att tåget ska åka.
Wiggo mekar med en tunnelbana.  

Myskväll

Igår hade jag en riktigt mysig kväll med Becca och Tobias. Jag lämnade barn och Ronnie hemma och åkte till just Becca och Tobias. Danne är på skidresa och Alicia sov hos farmor och farfar. Vi gjorde hemmagjord sushi som vart riktigt mumsigt. Jag tror att jag åt 13 bitar. Jösses va min mage var full efteråt. Sen mös vi i soffan och pratade om allt mellan himmel och jord. Tobias var på ett spexhumör och försökte på alla sätt och vis få oss att titta på honom. Det är ju inte varje dag som han får egentid med sin mamma och gudmor. Efter en stund var det dax för Guitar Hero. Då lessnade Tobias och ville sova. Vid 23 åkte jag hem för då kände jag att ögonen började bli lite dimmiga.
Tack för en jättemysig kväll med god mat och gott sällskap.
   
Vill du smaka? Buskille

Tagen på bar gärning!


Meja smakar på min hemmagjorda semla.

Dagens fynd


Två stora lådor med Duplo i, precis det vi har letat efter länge, men tyckt att det varit för dyrt. Nu betalade vi 190:- för allt. Dock använt men hur fint som helst och nu har jag precis tvättat av det. Ibland kan man fynda på Myrorna.


Flying solo

Imorse åkte Ronnie iväg på en tredagars utbildning med övernattning med sitt jobb. Så nu har jag och barnen huset för oss själv. Jättetråkigt att Ronnie är borta självklart men även nyttigt för oss alla.
Vi är inte helt ensamna, min mamma kom ner i fredags för Mejas kalas och då passade hon på att stanna denna vecka också, för att hålla mig och barnen sällskap. Jätteskönt att ha mamma här. Imorgon åker jag och Meja hem till Olivia och Carro, medans Wiggo får vara hemma med mamma(Wiggo har ledigt den här veckan). Och på fredag eftermiddag åker jag själv till farsta och träffar Ingela. Barnen är hemma med mamma. Åå va jag ska njuta, det var inte direkt igår jag var i farsta själv och träffade en kompis.
Tack mamma för din hjälp!


Gastroskopi

Förra veckan var jag åter igen på vårdcentralen på grund av min magkatarr. Läkaren skickade en akutremiss till Handens sjukhus för en gastroskopi. Läkaren tyckte att jag har gått alldeless för länge med mina smärtor och att det är lika bra att göra en gastro, så vi får reda på om det är magkatarr eller nåt annat. 
I måndags fick jag en kallelse. Tisdag den 24 feb ska jag befinna mig på sjukhuset.
Jag är sååååå nervös och rädd. Alla som jag har pratat med säger att det är en riktigt obehaglig undersökning. Det som känns jobbigast är nog det här med kväljningarna, jag avskyr allt som har med kräk att göra.
VARFÖR kan inte jag få vara frisk någongång. Jag vill bara att det ska vara över nu.
Finns det någon som har gjort en gastro som inte alls tyckte att det var obehagligt?


Bvc och en tråkig nyhet

Idag var det dax för Mejas 1 års kontroll på BVC. Hon väger nu 9440gr och är 77cm lång. Denna gång var det även sprutdax. Stackars liten, vart så ledsen när hon fick sticken i benen att hon nästan var otröstlig. Hela dagen har hon varit öm och svullen på benen och nu på kvällen fick hon feber. Hoppas det blir bättre imorgon.

Sen fick vi en tråkig nyhet. Barnens BVC-tant ska gå i förtidspension till sommaren. Så fruktansvärt tråkigt, det känns verkligen sorgligt. Hon hjälpte oss väldigt väldigt mycket under tiden när jag hade min förlossningsdepression. Hon lyssnade, gav mig tips, lugnade mig och var där om jag behövde prata eller gråta. Hon pratade även mycket med Ronnie, frågade hur han mådde och hur han kände när jag var så dålig. När Meja föddes pratade hon mycket med oss även fast jag mådde bra(ej dep). Hur många BVC-tanter gör det?! Vi fick en otrolig kontakt och har det fortfarande, vi kommer verkligen att sakna henne.


Släktkalas

Födelsedagsbarnet
Spanar in tårtan(mormor håller i Meja)

Dagens fina presenter:

    
 Clownen är en ask och i den låg det lite pengar.

Även Wiggo fick några presenter:




RSS 2.0