Återställda

Sådärja, nu ska vi vara återställda, hoppas jag. Meja vart friskförklarad i tisdags och jag vart det igår. Varken Ronnie eller Wiggo har blivit smittade. Vi trodde Wiggo hade fått det i torsdags men det var ett falskt alarm.
Wiggo åkte med mormor hem till Norrtälje igår och ska vara där tills på torsdag. Han ska leka med Ecco(hunden), dem ska åka till bussgaraget(mormor har jobbat där), gå till leksaksaffären och en massa andra saker. Han ringer oss flera gånger och berättar vad dem gör och så vill han veta vad vi gör. Han vill ju inte missa nåt.
Meja ser ut som ett frågetecken och undrar säkert vart Wiggo tagit vägen. Men hon inser också att nu har hon alla leksakerna för sig själv.
Det känns lite konstigt att bara vara tre här hemma. Men jag tror att Meja behöver lite egentid med mamma och pappa, precis som Wiggo behöver ibland också.
Nej nu ska det fixas lite här hemma sen ska vi iväg på några småäreenden. Må så gott!

Uppdatering: Jag var nog lite för snabb med att skriva att vi var återställda för nu har Wiggo sprungit på toaletten och gjort nr2 ett par gånger uppe hos mormor. Varför kan vi inte bara få slippa det här nu. Vi är inne på vår andra vecka, snart tredje. Pust alltså.


Magsjuka

Förra veckan var Meja sjuk. Vi trodde att hon var dålig på grund av nya tänder. Hon hade feber, lös i magen och hängig. Vi trodde även att hon hade öroninflammation men det sa läkarna att det inte var. Hon hade helt enkelt ett virus i kroppen. På lördag eftermiddag kräktes Meja och vi trodde att det var för viruset.

Tills i söndags kväll då jag vart sjuk. Jag satt på toaletten hela natten och igår kräktes jag en gång. Det var bara att konstatera att vi åkt på magsjuka.

Meja är frisk nu men jag är fortfarande lite dålig. Jag känner mig hängig och orkeslös. Har precis fått i mig en rostat bröd macka och det var gott.

Jag kan inte minnas när jag var magsjuk sist så det var väl dax. Men fy vilken jobbig sjukdom. Igår orkade jag inte göra nåt i huvudtaget. Låg i sängen hela dagen. Tur att min mamma är nere hos oss nu så hon kan ta hand om barnen.

Hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Jag önskar inte ens min värsta fiende detta, om jag hade nån. 


Grattis Tobias

Idag fyller Tobias 1½ år. Ett stort grattis till dig från oss.


Här tar vi det lugnt

Vi har haft en väldigt lugn och slapp vecka. 
Wiggo har varit ledig från dagmamman då hon är på semester, Ronnie har jobbat, jag har varit jättetrött och Meja har varit och är fortfarande lite sjuk. Hon har haft feber till och från hela veckan, imorse vaknade hon och var röd runt och i öronen. Hon var även svullen och röd ut från örat ner mot kinden. Det första som slog mig var öroninflammation.
Ringde VC för att få en tid idag men där var det redan fullbokat, så jag fick ringa närsjukhuset och fick en tid. Väl där så visade det sig att Meja var frisk i öronen, skönt. Läkaren kunde inte förklara varför Meja var svullen, hon hade aldrig sett nåt sånt förr. Vi skulle iallafall avvakta och se, vart det värre så skulle vi återkomma.
Nu har svullnaden och rodnaden lagt sig nästan helt, nu hoppas jag på en natt med sömn. Det har blivit lite dåligt av det dom senaste nätterna.

Wiggo är ledig i två veckor till, så nästa vecka ska vi försöka hitta på nåt roligt att göra.


Välkommen

Välkommen lille M.
Igår kl 19:44 vart Magdalena och Micke föräldrar för andra gången. Lille M vägde 2875gr och var 48cm lång.

Ett stort grattis till Magdalen, Micke och storebror Max.

Ett års jubileum

Idag söndagen den 15 mars har jag varit gudmor till min söte lille gudson Tobias i ett år. Jag är fortfarande världens stoltaste som får vara Tobias gudmor. Hans ständiga leende smittar av sig på en när man träffar honom. Han är en glad liten prick.
Jag ser fram emot ett nytt år med nya äventyr och roliga händelser.
Puss och kram min bäste gudson.

Han är ju bara för go.

Ny kompis



Ronnie och Wiggo var ute en stund på tomten för att fixa lite. Ett projekt var att göra en snögubbe och så här ser vår nya kompis ut.


Barnens nya skor

Wiggos vårskor

Mejas första vårskor

Glömde ett par skor

Wiggos nya stövlar:)

Dax att sova

Barnen gör sig klara för att gå och sova. God natt och sov så gott!

Första träningspasset

Igår körde Wiggo sitt första träningspass. Han sa: Mamma, nu ska jag träna som du. Och han satte igång.

Man ska lägga sig på filten.
Sen gör man Situps.
Ååå några till!
Nu ska man ställa sig upp.
Ååå sparka bakåt.
Ååå framåt. Sen är det klart.

Det är så sött när barn ska härmas. Jag bara satt och log när han "tränade"


Dietisten.

I måndags var jag hos dietisten. Hon frågade mig en massa frågor om hur mitt matintag ser ut under en dag och vad jag tror är den utlösande faktor till mina "anfall". Efter ett gäng frågor så såg hon en röd tråd: SALT. När jag har fått mina anfall så har jag oftast ätit mat med mycket salt i.

Om jag vill bli frisk från magkatarren så ska jag utesluta allt som har med salt att göra,  jag ska även bara äta kokt mat fram tills nästa möte som är den 25 mars. På vårat möte så ska vi utvärdera hur jag mått under de här två veckorna och därefter får vi se om jag ska fortsätta med min diet.

Nu har det gått tre dagar och jag tycker att jag mår bättre, tänk va kokt mat och inget salt kan göra susen.

Dietisten var riktigt duktig och hon ville verkligen hjälpa mig. Jag är så glad att jag kom i kontakt med henne.

Betygsättning

Idag körde jag mitt tredje Boxaerobicspass och jag måste säga att det är jättekul. Jag har alltid haft svårt för att hänga med med armar och ben om jag varit på ett pass på tex Sats. Men efter att kört träningsdvd tre gånger nu så känns det som jag hänger med rätt bra, jag har lite svårt för vissa övningar men snart sitter dem också. Och träningsvärk har jag fått känna av, och det tycker jag är ett gott tecken. Det är skönt med träningsvärk!

Mitt betyg blir 4 J av 5 möjliga.

Jag drar av 1 poäng för att jag tycker att det kan finnas ett avsnitt där dem visar alla övningarna i lugn takt. Jag tror att man skulle hänga med mer då.

Jag kan verkligen rekommendera denna träningsdvd. Den är grym.

Husspöket fast på kort



Eller inte! Bakom Wiggos mössa och halskrage så finns en liten Meja!
Hon satte på sig detta själv dock med lite hjälp från mig.


Wiggos utvecklingssamtal

Idag har vi varit på Wiggos första utvecklingssamtal hos dagmamman. Det är riktigt spännande att få höra hur han sköter sig där.
Dagmamman berättade att hon är jättenöjd med Wiggo. Han lyssnar, han är snäll mot de andra barnen, han är artig, han äter bra(dock inte potatis), han tar egna beslut mm, han sköter sig helt enkelt. Så kul att höra!
Dagmamman hade även gjort en intervju med alla barnen men självklart var för sig. Hon frågade tex: Vad heter du?,
Vad är roligast hos dagmamman, Vad gör du när du är hemma osv osv. Det var två frågor som jag vart jätteförvånad över Wiggos svar.

1. D: Finns det nåt du inte gillar? 
    W: Potatismos.
Min kommentar: Trodde verkligen att han skulle svara potatis(gillar inte alls det) men att han väljer mos har nog med att han fick kväljningar sist han åt mos. Stackarn, han har fått men för livet!

2. D: Finns det nåt du vill bli bättre på?
    W: Att äta.
Min kommentar: Wiggo har alltid varit dålig på att äta. Så det var jättekul att höra, han kanske förstår nu att man måste äta för att orka.

Det var ett riktigt bra och givande utvecklingssamtal. Vi gick därifrån med var sitt stort leende på läpparna.


Läkaren och dietisten

Igår ringde min läkare äntligen. Hon skulle höra av sig så fort hon fått svaren från gastron. Hon sa att svaren bara var positiva vilket jag redan visste. Så diagnosen är Magkatarr vilket jag också redan visste. Hon sa som hon gjorde sist, att jag måste äta skonsam kost för magen, sova och inte stressa. Hon skrev ut mer Omeprazol som jag ska äta i en månad och förhoppningvis ska jag vara frisk då om jag sköter mig, enligt henne. Känner jag fortfarande av katarren när tabletterna är slut så ska jag återkomma och nya tabletter skrivs ut.
Jag frågade henne om det fanns någon dietist på VC som jag kunde kontakta för att få tips om skonsam "katarrmat", och det fanns det.
Imorse ringde jag till dietisten och hon ville hjälpa mig, så på måndag ska jag dit. Hoppas att hon har en massa bra idèer, det är det sista jag har just nu. Jag ser verkligen fram emot att träffa henne för jag är i stort behov av hjälp.

Vet du med dig att du har nåt bra recept och vill dela med dig till mig så blir jag jätteglad.


Nu är den här!

Jag har kommit fram till att jag inte orkar ta mig till simhallen, så häromdagen beställde jag denna dvd. En perfekt träningsdvd om man vill bli av med extra kilon efter en graviditet stod det. Jag nappade på stört och imorgon ska jag köra mitt första pass. Jag har tittat lite på dvd och det ser riktigt roligt ut, hoppas att det här är nåt för mig.



Sju och sex år

Idag den första mars har Ronnie och jag varit tillsammans i sju år.
Idag den första mars har Ronnie och jag varit förlovade i sex år.

Tack Ronnie för att du står ut med mig och för att du finns vid min sida.
JAG ÄLSKAR DIG!

Ett besök på landet

Idag var vi uppe med tuppen. Vi fixade och donade här hemma och när det var klart så satte vi oss i bilen. Första anhalt var en blixtvisit på Eko. Där handlade vi en present. Nästa anhalt var Ikea. Där köpte vi vanliga enkla glas för dom vi har nu är så slitna. Den sista anhalten var någonstans på landet innan Nykvarn dyker upp.
Där på landet bor Karin och Morgan. Karin och jag jobbade ihop ett tag på Onoff. Vi umgicks rätt mycket ett tag då, men av någon konstig anledning så kom vi ifrån varandra. Tills jag skaffade Facebook igen, då hittade vi tillbaka till varandra och det är jag jätteglad för, vi har ju så kul jämt när vi ses.
När vi kom in i värmen så vart vi välkomnade av Karin, Morgan, hunden Dirke och de tre katterna. Vi vart godkända av djuren och husesynen inleddes i deras hus som dem precis köpt när vi kommit ifrån varandra, självklart var huset jättefint.
Sen bjöds det på nybakad sockerkaka(som Morgan gjort) och te. Vi hade så mycket att prata, allt vi missat och om deras första barn som beräknas komma i slutet av mars. Jätteskoj!
Meja och Wiggo hittade kattleksakerna och hade kul med dem. Sen hittade dem dammsugare och lekte med den så dem hade fullt upp.  
Tiden gick så fort och helt plötsligt var det dax att åka hem.
Tack för idag Karin och Morgan. Det var supertrevligt och vi hoppas att vi ses snart igen.

RSS 2.0