Lunch/fika och Kista shopping

Idag var tanken att jag och barnen skulle ha en lugn förmiddag hemma. Men Becca ringde och bjöd över oss på lunch och vi nappade på det och for över dit. Barnen fick fiskbullar och makaroner medans vi mammor åt kallskuret, sallad, gurka, fetaost mm...Mycket gott var det..Tack tack. Sen var tanken att vi skulle ut på en liten promenad men vi insåg att klockan var alldeless för mycket så vi tog en fika istället. Vid två tiden åkte jag och barnen och hämtade Ronnie.Vi åkte ut till Kista för Ronnie skulle på en tredje intervju på dataföretaget. Spännande!!! Under tiden var jag och barnen i kista centrum med Becca och barnen som också kommit dit.
Vi shoppade lite, Danne dök upp och när magarna började knorra så åt vi en god middag på foodcourten.
En skön och avslappnad fredag.

 Sweetie                                            Gänget




 Äntligen tillsammans            Vad läser du för nåt Wiggo?

Grattis Meja!

Idag blir Meja en månad. Hur kan tiden gå så fort.Det känns som det bara var några dagar sedan vi kom hem från BB.  Grattis vår underbara lilla tjej på månadsdagen. Vi älskar dig!

 Hej!

Underbar tystnad!

Sitter här helt själv i tystnaden.Båda barnen sover och Ronnie är ute i garaget.Det var ett tag sedan det var såhär tyst i detta hus.Inget fel med liv och rörelse men ibland så är tystnaden efterlängtad.

En mysig eftermiddag

Igår eftermiddag var jag och Meja hembjudna till Becca.Dit kom även Magdalena och Max.Det var rätt länge sedan vi sågs och umgicks.Becca bjöd på kaffe och Magdalena hade med sig en smarrig chokladkaka.Eftersom jag hade Meja att ta hand om så vart jag servad till tusen.Mycket skönt.Tack för det tjejer.
Magdalena och Max hade med sig två presenter till Meja. En Ugglydoll och en handledsskallra.Tack så hemskt mycket.Snälla ni är. Meja och ugglydollen var nästan lika stora.
Beccas svärmor Solan hade också lämnat en liten present till Meja.En jätte bra halsduk.Hur smidig som helst. Tack för den Solan och Tojan.!
En skön och avslappnad eftermiddag.

På kvällen kom barnens mormor och morbror över på middag och tittade på Let`s Dance med oss.

En sötnos och en Ugglydoll         Tröttfia                      


Syskonkärlek


Grattis till tösen!

Ett stort grattis till Sanna och Johan som fick en liten flicka tidigt i morse.Hoppas att ni mår bra och allt gick bra.

Några dagar i veckan

Söndagen bestod av en lugn förmiddag.Åkte en sväng till Farsta och handlade lite. Efter det åkte vi hem till min bror Jimmy.Som vanligt somnade jag på hans soffa och sov så himla gott.Meja gjorde mig sällskap också.Under tiden vi tog vår tupplur lagade Jimmy middag till oss.Han hann till och med göra en god sockerkaka som vi fikade på efter middagen.Ronnie hade fullt upp med att ta hand om en klåfingrig Wiggo.En skön och trevlig eftermiddag/kväll.
På måndagen bestämde vi att Wiggo skulle få springa av sig på lekslottet.Med oss följde kusin Robin och faster Jeanette.Barnen hade jätte roligt,tror även att Ronnie hade rätt roligt också.
Igår gick vi upp tidigt och begav oss till Alvik för att lämna in bilen för toning av rutorna.Det skulle ta ca 5 timmar innan den var klar,  så vi åkte till nya Vällingby centrum vilket var en besvikelse.Det var som en byggarbetsplats. Så vi bestämde oss för att åka och köpa lite lunch och sen åka till Bromma flygplats för att titta på flygplanen.Wiggo älskar flygplan så han vart nöjd.
När vi kommit hem så kom Becca med barnen hit så tog vi en promenad i det fina vädret.Vi gick till en lekplats så Wiggo och Alicia fick leka lite. Det tyckte dom var skoj.Efter vi varit ute så åkte dom hem igen.
Senare på kvällen kom Jocke och Mikaela hit.Det var riktigt trevligt att träffa dom igen.Det blir alltför sällan. Meja fick en söt liten dress av dom.Tack så mycket.
Idag var vi på bvc. Nu väger Meja 3980 och är 54 lång. Bvc-tanten tyckte Meja såg så välmående ut och det håller jag med om självklart.När vi var klara där åkte Becca och jag till Farsta med småttingarna. Vi träffade mina gamla klasskompisar Carro och Teresa.Carro har en son på 2 år och lilla Olivia som vart tre veckor idag.Olivia kom en dag efter Meja.Teresa har en liten Nora på 5 månader.Vi åt lunch och babblade en massa sen tog vi en shoppingtitt också.Köpte strumpor till Wiggo och Meja.
På eftermiddagen åkte jag med fam och min bror hem till Becca och fikade.
Ja just det, i tisdags tackade vi ja till platsen hos dagmamman.Det känns kanon.En trevlig överraskning är att Wiggo kan få börja redan i juni fast då tre dagar i veckan.En mjukstart och det tycker vi är superduper bra.I augusti då alla haft semester så får han gå mån-tors.Han är alltid ledig fredagar nu när jag är hemma.

Imorgon ska Ronnie på en arbetsintervju på ett dataföretag..Hoppas verkligen att det går vägen och att han och företaget trivs med varandra..Håll tummarna!!! 


Middagsbjudning

 Igår bjöd vi Becca med familj på middag.Tanken var att jag skulle laga inbakad kassler med en god sallad. Men natten till lördag så var en viss liten fröken vid namn Meja vaken i stort sett hela natten så jag var inte jätte pigg och orkade verkligen inte laga nån mat.Så när Alicia med fam kom så bestämde vi att vi skulle bjuda på Mcdonalds. Och det var familjen inte främmande för ,trodde det eftersom dom försöker gå ner i vikt.Dom såg rätt glad ut faktiskt.Efter det tittade vi på uttagningen till Melodifestivalen och åt popcorn. Wiggo och Alicia röjde och hade skoj som vanligt.Meja sov nästan hela tiden och Tobias satt och var glad.
Meja fick några presenter från familjen som bestod av en stjärnskallra, en rosa döskallesnuttefilt och en mättsticka som man sätter på väggen. Wiggo fick också ett paket med 4 små bilar och en helikopter. Tack så jätte mycket för de fina presenterna...Och tack för sällskapet och sorry för den "tråkiga" maten.

Byta från dagiset till dagmamma

Har länge känt att Wiggos dagis inte är så himla bra som vi vill att det ska vara.När man lämnar på morgonen så är dom alltid ute på gården(vilket är bra iofs) men det är ALDRIG nån personal som kommer och "tar emot" Wiggo. Även fast det finns personal på gården. Många gånger har vi fått vänta i ca 15-20 min innan nån personal reagerar på att vi faktiskt har kommit dit. Under den här tiden vi väntar blir ju Wiggo mer och mer ledsen och fattar inte riktigt vad som händer.När man sen hämtar honom på eftermiddagen så är han antinge smutsig runt munnen eller så har han torkat snor runt näsan.Inte så fräscht tycker jag.Frågar man sen om han ätit och sovit så är det inte raka svar utan ; nja jag tror han åt och han sov nog som vanligt. Men vaddå TROR och NOG...Ska inte dom veta detta?!
Det är inte bara vi som tycker att dagiset brister för alla dagmammor i området blir nedringda av föräldrar som vill flytta sina barn från dagiset.
Nu har vi sån tur att Alicias dagmamma har en plats över i augusti och om vi vill ha den så är platsen Wiggos.
Vi var och hälsade på hos dagmamman i  veckan och Wiggo tyckte det var jätte skoj och han följde med dagmamman in i lekrummet när hon streckte fram hennes hand.Det känns som dagmamma gör mer saker än vad dagiset gör.Som tex att dom har jumpa en gång i veckan, är ute i skogen, går till badstranden på sommaren och gör små studiebesök.Dagiset är bara ute på gården en liten stund på morgonen sen är dom bara inne och gör ingenting...
Vi har mer eller mindre bestämt oss och på tis ringer vi till dagmamman och tackar ja till platsen.Synd att han inte får börja där nu, känns inget bra att lämna honom på dagiset längre.


Bvc & Gudföräldrar-premiär!

Igår var vi på bvc med Meja. Hon väger nu 3755g och är 53 cm lång.Så nog duger min mat åt henne.Jippi!
På vägen hem så mötte vi upp Becca och Tobias så gick vi hem till oss.Vi åt lunch och mös med våra småttingar inkl Wiggo.Vid två tiden åkte Ronnie och Becca och hämtade Alicia hos dagmamman. Gissa om Wiggo och Alicia vart glada av att se varandra.Dom sprang runt och tjöt att glädje.Lite senare på eftermiddagen kom även Danne hit så åt vi middag. Satt och pratade en stund sen begav sig Alicia med familj hemåt.
Tack för igår, det var som vanligt trevligt att träffa er igen.Det var ju ett tag sedan.

Glada bebisar.                Men Tobias, släpp min tröja.

Tjohoo

Nu har jag lite tid över för att blogga.
Imorgon blir Meja två veckor och tiden har gått så fort.Första veckan hemma gick bara bra.Lite ovan med att vakna på natten och amma men Meja är en liten sjusovare så hon vaknar oftast bara en gång per natt.
Wiggo är jätte stolt över sin lillasyster.Kramar, pussar och vill hålla henne i sin famn.
I torsdags så fick Ronnie dessvärre magsjukan och han fick flytta ner i gillestugan för isolering.Där fick han stanna tills igår (söndag).Rätt bra faktiskt för han fick rätt mycket gjort där nere mellan toabesöken.
Min underbara mamma (bor i Norrtälje) kom ner till mig och barnen och hjälpte mig under tiden Ronnie var isolerad. Vet inte hur jag skulle klarat mig utan henne.Visst på nåt sätt skulle det ha gått men ändå.
Tack världens bästa mamma, mormor och svärmor, vi älskar dig!
Jag och barnen har än så länge klarat oss ifrån magsjukan och nu borde det vara lugnt. Så idag ska vi gå upp till Bvc och mätta och väga Meja.Är så nyfiken. Kul att se om amningen funkar som den ska, vilket jag tror.
Må så gott!


Bilder på Prinsessan!

Nu kommer några bilder på Meja. Tyvärr är en del bilder inte så jätte bra i skärpan.
Vi mår bara bra allihop.Åkte dock på en amningsfrossa igårkväll men idag känns det bättre.

 Den underbara brickan!        Nästan 2 dagar gammal och nybadad.


 Första syskonkramen.                 Nästan 3 dagar och precis hemkomna.


 4 dagar gammal och jätte trött.

RSS 2.0