Ombyggnad

Snälla Becca hjälper mig att bygga om bloggen. Känner att det är tid för att förnya den en aning, så håll till goda.


Sömntutan Wiggo

Vad gömmer sig under täcket?

Jo, det är Wiggos dublogarage. Bilarna är fint parkerade på kudden.


Underbar familjedag

Dagen började med att vi begav oss till Huddinge hallen för lite bad. Sist jag var där var för ca 20 år sedan och det hade ändrats en hel del på badet. Nu fanns det ett äventyrsbad i olika nivåer beroendes på hur gamla barnen var. Ett bebisbad, ett 1-2års bad och ett för lite större barn. Wiggo och Meja trivdes som fisken i havet. Meja var mer vild än tam och Wiggo var en aning försiktig.
Meja och jag provade på att åka den långa vattenrutchkanan och den var skoj fram tills vi kom fram till slutet och det var dags för att landa i vattnet. Jag halkade så vi hamnade under vattnet, Meja vart ganska rädd och ville inte lämna min famn på ett tag. Efter en stund var det full rulle igen, fast med dem lite mindre rutchkanorna. Efter ca 1½ timme så gav vi upp och åkte därifrån.

Vi åkte till "Grillpalatset" och åt lunch. Min mamma jobbade där för många många år sedan så det var lite av en nostalgilunch.
För er som känner till Grillpalatset i huddinge vet kanske att innan grillpalatset fanns där en liten liten korvkiosk. Även där jobbade mamma.(Länge sedan) Jag minns så väl att jag ofta drog med mig kompisar dit när vi var hungriga. Jag följde även med mamma dit när hon skulle jobba så fick jag hjälpa till. Minnen!!
Grillpalatset

Efter det åkte vi hem och fikade lite. När vi fikat klart så klädde vi på oss och gick ut. Nu var det dags att ta hand om tomten. Så här på hösten så har träden en förmåga att tappa alla löven och dem landar just på vår tomt(känns det som). Det var bara att ta fram krattor och skottkärror och börja kratta. Som tur var så hade vi två små hjälpredor som var duktiga och flitiga så det gick lite snabbare.

Hjälpredorna  Wiggo vilar lite.

I med löven.  Hej å hå.

Dags att tömma.  Wiggo lagar skottkärran.

Mamman provar om hon fastnar på kort. Och det gjorde hon!

Resten av dagen/kvällen har vi bara tagit det lugnt, ätit gott och myst. Jag har tyvärr fått ont i mina handleder(gammal arbetsskada) efter krattningen.  Ajaj!
Imorgon ska vi fortsätta med krattningen, vi hann bara med halva tomten idag, pust!
Så nu ska jag lägga mig raklång i soffan och slappa.

Sovmorgon!

Barnen är hos deras mormor hela helgen, äntligen får vi sovmorgon.
Trodde jag, hur kommer det sig att när jag FÅR sova så vaknar jag 07:15. Annars när barnen vaknar och kommer in vid den tiden så vill jag bara sova.
Så nu sitter jag här, tittar på "Biggest loser" och datar medans Ronnie sover så skönt i sängen. Avis!
Hoppas att jag får sova lite längre imorgon.


Hur gick det?

I tisdags var jag på en arbetsintervju. Den gick bra tycker jag. Jobbet verkar vara ganska kul och varierande.
Tyvärr fanns det en nackdel, dem har inget som heter flex(jobba lite extra länge en dag och gå tidigare den andra tex.) Receptionen måste vara bemanad mellan 8-17 och då ska även jag jobba. Detta innebär att jag aldrig kommer att kunna lämna eller hämta mina barn hos dagmamman vilket är för mig ganska viktigt och mysigt. Ronnie får ta hela den biten själv och det funkar ett tag men han har ju också ett jobb att ta hänsyn till.
Eller så kanske jag vill gå tidigare för att göra några ärrenden osv men det går inte.

Många tänker kanske att jag ska vara glad för att jag har chansen att få detta jobb och det är jag verkligen. men det ska ju funka för mig och min familj också. Jag har en resväg på cirka 45-60min, vilket betyder att jag åker hemifrån 7 och kommer hem 18. Jag får ju ingen tid alls med barnen.

Jag ringde och pratade med hon som är ansvarig över denna tjänst och hon menade på att om jag behöver gå tidigare för att dagmamman har nåt evenemang så är det ok att gå, men inte varje vecka. Vill jag gå hem tidigare en fredag så går det eventuellt att lösa om VD tycker det är ok.
Men jag känner att jag vill ha den friheten och möjligheten att kunna välja det själv.

Hur som helst så ska jag provjobba där på onsdag och torsdag, fyra timmar varje dag. Då kan jag fråga Ida som jobbar i receptionen just nu och se vad hon har att säga om mina frågetecken.

Fortsättning följer............

Grattis



Idag fyller denna underbara människa år. Ett stort grattis till dig Ingela.
Jag är så glad att du är min vän. Puss och kram!

11 år sedan

På tisdag ska jag på en arbetsintervju. Det är en receptionisttjänst och företaget ligger på Artillerigatan. Jag är så grymt nervös redan nu, herregud det var ju 11 år sedan jag var på min senaste intervju och det var på Onoff. (Lium räknar jag inte) Jag känner mig ganska ringrostig, men det ska nog gå bra.
Jag har Becca att tacka för detta för hon tipsade om mig till företaget.
Tack tack tack jag är dig evigt tacksam.

Barnbokstips

När Wiggo fyllde tre år så fick han boken "365 Godnattsagor". Den har vi läst flitigt om och om igen. Den börjar bli ganska tråkig nu. Vi har letat efter ett nytt alternativ men ej hittat någon bra ersättare.
Men så igår var jag och Ronnie på Coop och hittade en ny bok.
 365 korta godnattsagor.

Ikväll har jag lovat Wiggo att jag ska läsa ur den för honom. Vi får väl se om han gillar den lika mycket som den första.


Äntligen!!!!

Fredagen den 16 oktober kl 16:00 är inte vägarna säkra längre. Då ska det bli åka av för då har vi hämtat ut vår nya Volvo V50. Äntligen säger jag bara, som jag har längtat.
Jag har fått låna mammas och Ronnies systers bil, det har ju varit skönt men det är ändå skönt att få ha sin egna.
Så ser ni något svischa förbi, vinka för då är det jag.


RSS 2.0