Mejas presenter

Meja har fått några presenter som jag tänkte dela med mig av.

I torsdags på självaste födelsedagen fick Meja besök av gudföräldrarna Becca och Danne. Självklart var Alicia och Tobias med. Vi åt middag, fikade och babblade. Ungarna röjde som bara den, dem var mer vilda än tama.
En mysig klänning & en söt ask som kan ligga i skötväskan med russin i.

Idag var vi på kalas hos Olivia som fyllde 1år dagen efter Meja. Och där fick även Meja en present.
En ful/cool klänning.(Jag skvallrade till Carro om att Meja ville ha denna)

Och från oss fick hon:
en badkarsleksak som sprutar vatten & bubblor.
Hon fick även Little people gubbar men dem hittar jag inte.

Tack tack för presenterna! Meja är jätteglad.


Meja 1år idag!



Idag fyller vår underbara dotter och Wiggos syster 1 år. Helt otroligt va tiden har gått fort.
ETT STORT GRATTIS GUMMAN. VI ÄLSKAR DIG!

Blog awards



Min första Blog Award fick jag av Becca. Och den är jag väldigt stolt över. Tack för den gumman.

Ikea, kvällsfika och Guitar hero

Idag var vi på Ikea, precis som alla andra i stockholm. Syftet med besöket var att hitta en matta till Mejas rum och lite småsaker till mig. Mattan hittade vi men inga småsaker till mig. Pga alla människor så sprang vi i stort sett igenom Ikea och tog det vi skulle ha och efter en halvtimme var vi ute vid bilen igen.

När vi kommit hem så ringer Becca och frågar om dem får komma över på en spontanfika. Visst får ni det sa jag, men ska inte vi komma till er istället så kan vi spela lite Guitar hero. (jag har aldrig spelat det) Och så vart det. Efter att vi ätit middag så for vi till dem och där bjöds det på kaffe och en god chokladtårta. Tyvärr kan jag inte äta så mycket choklad pga min magkatarr men en liten bit gick ner. Efter fikat så sattes Guitar hero på och Becca och jag rockade järnet. Ojoj va kul det var. Trodde verkligen inte att det skulle vara så kul. Det spelar jag gärna fler gånger.
Efter en stund så vart kidsen trötta och vi åkte hem.
Tack för en mysig och rockandes spontanfika familjen Becca. Nu måste vi se till att få ihop den där spelkvällen.


Facebook

För ett år sedan registrerade jag mig på facebook. Men jag fattade ingenting av sidan, allt stog på engelska(klart jag kan engelska men jag är ingen stjärna på det) så jag avregade mig en kort stund senare. Nu är det många vänner som tjatat på mig att jag ska gå med igen. Häromdagen föll jag för grupptrycket och registrerade mig igen. Och nu visade det sig att man kunde få sidan på svenska. Va bra, då kanske jag hajar bättre denna gång. Och det gör jag, man kan skaffa nya vänner, man kan få kontakt med gamla vänner och man kan skriva till vännerna. Men sen då, allt annat fattar jag mig ändå inte på.
Så snälla alla facebook-fans, kan inte ni berätta varför man är med i facebook. Vad gör man på sidan mer än det jag skrev tidigare i inlägget?


Lunchdejt

Idag hade jag och Meja en lunchdejt med Becca. Vi åkte till centrumet som ligger vid  Beccas jobb och mötte upp henne där. Vi gick till foodcourten om man nu kan kalla den för det, den har fyra små restauranger. Becca valde kinabuffè och jag tog en hamburgartallrik. Vi babblade på och hade riktigt trevligt. Kändes lite konstigt att Becca gick och jobbade efter att vi sagt hej då. Hon ska ju vara mammaledig.
Tack Becca för idag. Puss och kram 

Vardag igen

Idag är Wiggo hos dagmamman för första gången sen den 18 december. Han såg fram emot att få träffa sin kompisar och självklart dagmamman. Han är äntligen frisk och äter massor och vi är så glada över att det är över nu. Hoppas bara att vi får hålla oss friska ett tag. Det behöver vi, framförallt Wiggo.

Meja och jag åkte och shoppade lite mat efter att vi lämnat Wiggo. Det var riktigt skönt att komma ut lite, även om det bara var för att handla mat.

Tanken är att jag ska gå och hämta Wiggo men det känns inte så lockande nu när det regnar. Jag tror att bilen ropar efter mig. F-n va lätt det är att komma med undanflykter. Nej jag ska ta mig sjutton gå iallafall. Jag köpte ett regnställ på Gekås när jag var där i höstas, för att jag skulle kunna gå i regnet så jag kan inte skylla på kläderna heller. Ska jag gå ner i vikt så är det bara att gilla läget och röra på fläsket i alla väder.

Apropå att gå så går Meja mer och mer. Hon kan ibland ställa sig mitt i vardagsrummet och bara gå runt runt med ett stort leende på läpparna. Hon gillar verkligen att gå.

Nu måste jag sätta fart. Må så gott kram


Fredagsbesök

Idag vid lunch fick vi besök av Wiggos gudmor Linda och Henke. Dem hade med sig lunch så vi åt på en gång. Dem hade även med sig julklappar till barnen. Vi har inte träffats sen Wiggos födelsedag(nov) så det vart en lite försenad minijulafton. Barnen öppnade sina klappar. Meja fick ett Nalle Puh aktivitetscenter och ett par mjukbyxor. Wiggo fick en gitarr och ett par mjukbyxor. Gitarren var jättefin men herregud vad den är högljudd. Någon volymknapp finns inte konstigt nog. Efter att vi lyssnat på Wiggos spelande i någon timme så säger Linda: Förlåt för att jag köpte gitarren, jag förstår om ni blir tokiga på den.:) Jag säger bara så här: Hämnden är ljuv.
Resten av dagen var rätt lugn, vi fikade, lekte med barnen och slappade.
Det var en riktig myspys dag med min kära barndomsvän och hennes underbara Henke. Tack för idag och tack för julklapparna.
Och hurrni, ha det så himla skönt i Thailand när ni åker nästa helg. Jag är så fruktansvärt avundsjuk. Jag vill också ligga och sola på en PARADISÖ. Puss och kram!

Mejas julklapp
Wiggos julklapp
Meja testar Wiggos gitarrglasögon med tillhörande microfon.
Rock Wiggo

Återbesök på VC

Idag var vi på vårdcentralen för att få svar på proverna Wiggo tog i tisdags. Och dem vara bara bra, så himla skönt.
Wiggo har även börjat äta igen och han äter massor. Tre rostat bröd mackor till frukost, lunch, tre rostat bröd mackor till mellis, middag och sen nåt lite på kvällen. Vilken skillnad det är på honom nu, tänk vad lite mat gör susen.
Nu tyckte läkaren att vi kunde börja ge honom all mat igen, inte bara "snällmotmagenmat", så han får tillbaka sin kraft och energi. Så nu hoppas vi att det har vänt. Vi vill inte ha nåt bakslag igen.

Nu jäklar ska det bli ordning på familjen, inga fler sjukdomar på ett tag. 

Kvällsfika

Efter att vi ätit middag så rymde jag hemifrån. Jag åkte och hämtade upp Becca så åkte vi till Eko en snabbis. Tanken var att vi skulle ta en fika på deras fik, men där var nästan alla godsaker slut så vi beslutade att åka till Mcdonalds. Där finns det alltid nåt att äta. Vi satt och babblade en massa och hade det jätte trevligt. Det var ganska länge sedan vi sågs så det fanns massor att prata om. Efter en stund åkte vi upp till Ica kvantum och hämtade mitt HM-paket som kommit, sen lämnade jag av Becca och till slut kom jag hem.
Tack Becca för vår snabb dejt. Det var riktigt trevligt och skönt att komma utanför dessa dörrar utan barn och Ronnie. Vi får göra om det snart igen.

Till Hm-paketet. När jag kom hem så provade jag kläderna och till min förvåning så kunde jag ha allt jag beställt. Det är första gången det händer. Jag är så glad. Jippi!

Fast



Nu har även Meja upptäckt teven. Klart hon har tittat förr men inte alls långa stunder. 
Tidigare idag så tyckte jag att det var väldigt tyst i vardagsrummet där barnen var. Jag går dit och tittar och då sitter bägge barnen och tittar på teve. Jag vet inte hur länge hon satt där men längre än vanligt. Teven har i och för sig varit vår bästa vän under den här sjukperioden, så det är väl inte så konstigt.

Yes äntligen

Nu har Wiggo precis fått i sig två stycken rostat bröd mackor. Det var ett bra tag sedan han åt en, så att han åt två är verkligen en rejäl bonus. Nu jäklar, nu kör vi. Jag är sååååå himla glad...

Dramatiskt VC besök.

Sen i fredags morse så har Wiggo inte bajsat löst. Han har även börjat äta lite mer utan att få kväljningar, dock får vi muta honom nästan vid varje mål men vad gör man inte för sitt barn. Nu trodde vi återigen att Wiggo blivit frisk men ack så fel vi hade. Imorse började det igen. Så jag ringer VC igen och får en tid kl 11.
Vi åker dit och läkaren gör samma undersökning som sist. Hon hittar inget fel mer än att örat fortfarande är lite rött, hon förstår inte alls vad det är som är galet. Så nu bestämdes det att vi ska försöka ge honom "snäll" föda och massor med vätska. (Vätskan är inget problem men födan får vi kämpa med.) Och på fredag ska vi träffa läkaren igen. Innan vi åkte från VC så gick vi till labet för att ta ett blodprov igen. Vi sätter oss i "provtagningsstolen", Meja på mitt vänstra ben och Wiggo på mitt högra. Den ena lab-tanten sticker Wiggo i långfingret och börjat ta blod. Två rör ville dem ha. Efter ett rör så tar sig Wiggo på magen och jag frågar om han har ont i magen, han svarar ja men jag ser att han inte bara har ont i magen utan att han mår illa. Helt plötsligt så känner jag hur han blir ledlös och tung, jag tappar greppet om honom. Som tur var så såg den andra lab-tanten det så hon springer fram och tar tag i Wiggo, lägger honom på golvet och där får han ligga ett tag. Min älskade lille son svimmar nästan. Stackarn såg livrädd ut när han låg på golvet. Efter några minuter känner han sig bättre och färgen i ansiktet är tillbaka så han kan sätta sig upp och välja ett klistermärke. När vi är klara där så är Wiggo så pigg att han springer och hoppar.

Det här var bland det läskigaste jag varit med om. Mycket ska man vara med om som mamma.
Om Wiggo fortfarande är lös i magen på fredag så inleds en utredning dvs med mer prover och läkarbesök.
Så håll tummarna för oss, mest för Wiggo att det vänder nu.


Är det husspöket som är på G igen

I julas fick Wiggo en leksaksbil i form av en BMW X5. När man öppnar dörrarna på den så larmar den, och trycker man på ett ställe så startar den.  För ca en vecka sedan gick bilen sönder. Den slutade låta. Ronnie försökte laga den men utan nåt bra resultat. Så bilen har stått på spisfläkten en tid. (varför den stått där vet jag inte)
Imorse runt 07:30 så vaknar vi av att bilen helt plötsligt startar av sig själv. Och så håller den på flera flera gånger. Den slutar inte först alla har gått upp. 
Jag tror att vårt kära husspöke ville att vi skulle gå därav gjorde han så här. Vad/vem skulle det annars vara som gjorde detta?

 

Nu är jag riktigt trött på den här skiten

Som ni vet så har vi varit ganska mycket sjuka de sista månaderna och så har det även fortsatt. I måndags efter lunch vart Wiggo väldigt lös i magen. Han hade inte ont någon annanstans. Han var på toa sex gånger efter varandra. Det lugnade ner sig men efter melliset så satte det igång igen. Sen var det lugnt fram tills tisdag morgon, efter det var det lugnt tills onsdag morgon och då fick jag nog. Då har han alltså varit lös i magen i tre dagar och han har slutat att äta. Jag ringer vårdcentralen men där kunde dem inte göra nåt för det var säkert bara förkylningen som satt sig i magen. Återkom på fredag om det ej blivit bättre och ge honom stoppande föda får jag till svars. Men hur lätt är det om han inte äter. Så fort han äter så får han kväljningar. Okej vi försökte med diverse stoppande föda men inget fick han i sig. Igår torsdag var det lugnt. Inget nummer 2 besök alls. Bra tänkte jag, nu är det över. Han fick till och med i sig fyra Mcnuggets från Mcdonalds. Klockan 7 imorse vart vi väckta av Wiggo som var tvungen att göra nummer2. Och det var bara som vatten. Han var på toa 6 gånger och samma resultat. Nu fick jag ännu mer nog och ringer VC igen. Den här gången får jag en tid iallafall. 40 minuter senare befinner sig jag och Wiggo på VC. Där tittade läkaren på honom, han fick ta ett blodprov och till sist fick han sin dom. Han har öroninflammation på vänstra örat och ibland kan magen bli väldigt känslig av det. Det konstiga är att Wiggo inte har klagat på att han har ont i örat i huvudtaget. Att han inte åt tyckte läkaren var konstigt, men fortsätt med stoppande föda var läkarens svar. Men hallå vi får inte i honom nåt. Det är en kamp varje gång man tar fram nån mat.
Vi fick droppar som vi ska droppa i Wiggos öra så förhoppningvis är det här över snart.

Under de här fem dagarna så har Wiggo gått ner 1½ kilo. Han försvinner. Vi har gett honom allt som vi vet att han gillar men helt plötsligt så är det inte alls gott. Fy fan va jobbigt det är att se sitt barn vara så här sjuk. Han är dock hyvsat pigg men det är inte den glada spralliga Wiggo längre. 
 
Nu är jag så jäkla less på sjukdomar. Kan dem inte bara försvinna.
Till råga på allt så har Ronnie fått tillbaka sin halsfluss också. Som pricken över i:et

Bloggen online igen

Sådär ja, nu ska bloggen även synas i Explorer. Ronnie fixade och donade med den igår och nu är den online.
Tack Becca och Ronnie för er hjälp. Vad skulle jag göra utan er?

Pappa Fixar

Pappa Fixar

Under ombyggnad

Just nu renoverar Becca min blogg. Jag känner att jag vill förändra den lite. Dessvärre har det blivit lite knas.
Designen funkar i Firefox men ej i explorer. Becca undersöker saken så förhoppningsvis har hon löst det snart.
Tack Becca för att du orkar hjälpa mig.

Tyst det är i huset

Vilken tystnad det råder i huset. Alla sover förutom jag som knappt sovit nåt i natt. 05:30 fick jag nog och gick upp. Alla i familjen har varit sjuka under jullovet, förutom jag. Jag trodde att jag var safe men ack va fel jag hade. Jag har en näsa som bara rinner och rinner, jag har en hosta som aldrig vill ge med sig och jag har en hals som känns stor som en fotboll. Det märkliga med halsen är att den känns bedövad fast ändå har jag väldigt ont när jag sväljer. Mycket märklig historia måste jag säga.
Det är lite typiskt att jag ska bli sjuk nu när jullovet snart är över och allvaret börjar igen. Alltid är det nåt.

Aptitdödare

Idag köpte vi med oss mat hem från pizzerian. Jag valde deras goda avocadosallad. Väl hemma, vi sitter vid matbordet och jag njuter av min underbart goda avocadosallad TILLS jag upptäcker ett hårstrå i min sallad. Fy sjutton säger jag bara. Jag klarar verkligen inte av sånt. Det är nog bland det äckligaste jag vet. Salladen hamnade illa kvickt i soporna. Snacka om aptitdödare.


Då var det dax igen

för ögoninflammation. När vi kommit hem från kusinerna idag så såg vi lite gult i Mejas öga. Torkade bort det och vips så kom det nytt lika fort. Sen vi kom hem vid 18 så har ögat runnit och kletat hela tiden. Så imorgon ska jag badda ögat med koksaltvatten så fort jag ser att det kommer lite klet. På lördag ska vi på vår sista "julafton" och då vill jag att Meja är kry i ögat.
Hoppas bara att kusinerna klarade sig idag.

Julafton igen!

Idag tog vi en tripp ut till kungsängen för att besöka barnens kusiner Maya och Lilly. När vi kom dit så stod faster Yvette, Lars och kompisen Max och spelade Guitar heros som värsta tokarna. Ronnie fick provspela och tyckte det var jättekul, han som inte alls gillar tv-spel annars. Till slut tog dem en paus så vi kunde fika och dela ut barnens julklappar. När vi fikat, babblat och haft julafton så fortsatte killarna att spela. Jag och Yvette satte oss i Maya och Lillys rum med barnen. Vi hade det riktigt trevligt och som vanligt sprang tiden iväg. Tack för de fina julklapparna och tack för idag.



Meja fick ett pussel och en björn(kommer ej ihåg vad björnarna kallas)
Wiggo fick Rödis, brandbilen från filmen Bilar.

RSS 2.0