Rumpan bar

Idag gick jag igenom alla kläder som Meja har. Det är allt från Wiggos gamla, till lånade och nyinköpta.
Och jag lovar att jag tappade hakan när jag upptäckte att Meja INTE behöver gå med rumpan bar när det är dax för storlek 62. Jag vet inte ens hur vi ska hinna använda allt. Hoppas att hon har 62 länge.

 Självklart har jag inte sån här oordning i vanliga fall.

Meja 2 månader

Idag blir Meja 2 månader. Det har hänt mycket på den här tiden. Hon pratar en massa och hon skiner upp som en sol så fort man pratar eller tittar på henne. Hon verkar uppskatta sin bror mer och mer. Så kul att se hur glad hon blir när Wiggo kommer och myser med henne.
Lägger in två bilder. En på Wiggo när han var två månader och en på Meja nu när hon är två månader. Lika?

 Meja 2 månader                  Wiggo 2 månader

Mejas tur

Nu har Meja fått ögoninflammation, dock en lindrigare variant verkar det som. Varje gång hon har sovit så får hon inte upp vänster öga pga av klet. Resten av dagen är ögat hyfsat fint. Har köpt speciela våtservetter för ögat som jag torkar med. Mycket effektivt. Hoppas det försvinner snart..Så synd om min lilla prinsessa. 

Tisdagen

Vi hann med nästan allt som stod på listan. Köksskåpen och Mejas kläder får jag ta en annan dag. Men nu har vi iallafall en fylld kyl och frys, städat hem och en städad garderob. Skönt.
Tyvärr vart det inget Barnadis för verkan Ronnie eller jag kände oss jättepigga.

En lugn helg

Det var länge sedan vi hade en sån här lugn helg vi precis har haft. Ronnie har jobbat hela helgen och då har han börjat 10:30 och slutat 18:15(Trist) Hela familjen är lite små snoriga. Jag, Ronnie och Wiggo har fått en grymt jobbig hosta.Jag och Ronnie har ont i bihålorna men förövrigt mår vi bra. Påskafton var vi hemma hos min bror och åt potatisgratäng och rostbiff. Mums! Idag ska vi hem till Becca på påskmiddag.
Imorgon är Ronnie ledig så då gäller det att ta tag i såna saker man inte riktigt hinner med när man är hemma själv med två barn. Medans Wiggo är på dagis (9-14)  så ska vi hinna med följande:

*Storhandla
*Städa
*Tvätta massor av kläder och sängkläder
*Sortera Mejas lånade och nya kläder
*Rensa min garderob
*Städa ur köksskåpen (om tid finns)

När Wiggo är hämtad från dagis så tänkte jag att vi skulle hitta på nåt riktigt skoj, vem vet, Barnadiset kanske.
Wiggo behöver springa av sig lite. Efter den här helgen har han myror i brallan.


Bvc

Idag var det dax för ett bvc besök med Meja. Bvc-tanten tittade och kände på Meja och kom fram till att Meja verkar vara en väldigt nöjd och belåten liten tjej. Vågen visade 5020gr. Helt otroligt. Sista vi var på en ordentlig koll var den 20/2 och då vägde Meja 3980gr. Hon har alltså gått upp 1040gr på en månad och då bara ätit sig mätt på bröstmjölk. Jag är chockad....Vad har jag i mina bröst? Dunderhonung eller?
Hon har iofs varit väldigt snuttig den senaste tiden så det har väl bidragit lite. Hon vill eller förstår inte riktigt det här med napp. Jag har testat flera olika modeller men inga som funkar men då kom Magdis med ett tips om att testa en större napp, inte mini. Så idag lånade jag en napp av Wiggo och hon sög helt rätt på den i ca fem minuter...Tänk om detta ger med sig, det skulle kännas så bra.

En typisk eftermiddag

En typisk eftermiddag brukar se ut som sådan: Träffa Becca och barnen på Ica Maxi, handla och till sist ta en fika på Mcdonalds. Låter inte mycket för världen men gud så trevligt vi har det. Barnen tycker det att skoj att ses också.

Påskhelgen

Jaha då börjar det nalkas påsk. För dom flesta familjerna så betyder det glädje, gemenskap och god mat.
Inte i vår familj tyvärr. Det verkar som alla i min familj har gett upp att fira påsk med just familjen. Jag sitter här och funderar varför det är så, känns så trist. Jag vill ju också ha glädjen, gemenskapen och den goda maten tillsammans med mina anhöriga. Framförallt så vill jag att mina barn ska få växa upp som jag gjorde när det gäller påsk, jul och midsommarfirande. Dvs med en massa påskägg, julklappar, dans runt midsommarstången och till sist men inte minst familjen. Men tyvärr kan jag inte ge mina barn detta för familjen är upptagna med annat och andra.
Så nu har jag och min bror bestämt att vi ska ha en mini-påskafton iaf. Och på måndag är vi hembjudna till Becca med fam för lilla påskafton. Det ska bli mys och riktigt trevligt.  Vem vet,  kanske två nya införda traditioner?!
Vad ska ni andra göra i påsk?

Wiggos första ögoninflammation

Idag fick Wiggo vara hemma från dagis för han har fått ögoninflammation i högra ögat. Både Becca och jag tyckte vi höll Wiggo ifrån Tobias när vi sågs men tydligen inte. Ögon i nacken skulle ju inte vara helt fel. Men men någon gång ska vara den första. Med tanke på att det är påsk denna vecka och Wiggo är ledig rätt mycket i vecka så får han vara hemma de andra dagarna också.
Och Becca, du behöver INTE ha dåligt samvete, för det var JAG som tyckte det var lugnt att träffa er och det var lite svårt att undvika er på dopet.

Tobias dop

Igår stod Tobias dop på schemat. Några dagar innan dopet fick han en trist ögoninflammation och förkylning. Men igår mådde han betydligt mycket bättre i ögonen och förkylningen var nästan borta, dock trött men det är ju förståligt.
Allt gick jätte bra, cermonin, fikat och städningen efteråt. Jag var en aning nervös innan cermonin, vilket var onödigt för det var inte så farligt som jag trott( jag gillar inte att stå inför så mycket folk).
Nu är jag officiellt gudmor till Tobias, vilket är en stor ära för mig. Nu ska jag skämma bort det lille trollet.

 Stolt storasyster                            Gänget

 Prällen, förstör inte min frisyr     Döpt Tobias 

Ny vagn igen!

Häromdagen visade Becca mig ett annonsblad från Babyproffsen. Där hade dom en paraplyvagn för endast 595:-(ordpris: 995:-) bara lör den 15/3. Perfekt tyckte jag för Meja under semestern och framåt. Både Becca och jag var sugna på den, men hur övertalar vi våra karlar som tycker att vi har vagn-köp-stopp. Mina anledningar är att vår brio kombivagn tar upp nästan hela bagageutrymmet i bilen så ingen packning får plats under semester och inga påsar från Gekås kommer in och det är galet, Wiggos brio racer har ej fullt liggläge och det måste Meja ha i den vagnen hon färdas i, sen är den här vagnen mindre och smidigare. Tanken är ju också att vi ska sälja syskonvagnen lagom till sommaren för jag tror inte Wiggo vill åka vagn så länge till då. Sen när jag tycker Meja är redo att sitta framåt hela tiden så säljer vi brio kombin. Och vips så har vi bara två vagnar kvar;)
Kan ni tänka er, mina anledningar gick hem hos Ronnie och imorse åkte han och Danne till Babyproffsen och köpte vagnar. En till Meja och en till Tobias. Oj va Meja vart glad när hon fick se sin nya vagn och hon ser fram emot sommaren när hon ska få använda den...

 Carena Lieback Lux 2007

En tripp till farsta!

Idag tog Meja och jag en tripp till farsta. Becca och barnen skulle egentligen med men dom var lite krassliga så dom stannade hemma.Jag träffade upp mina gamla gymnasiekompisar med respektive barn, Maria och Elvis, Carro och Olivia, Teresa och Nora.Vi gick till det hedliga mammafiket och åt lite lunch.Vi babblade så mycket att tiden bara for iväg. Helt plötsligt var klockan 14 och alla förutom jag och Meja var tvungna att gå.Meja och jag tittade runt i några affärer, handlade näsdroppar och 2 st rengöringsflaskor att ha Super 10 i.Sen tyckte vi att det räckte med shopping så vi åkte hem.
Snart ska vi åka upp till min mamma och mysa lite med Wiggo som jag saknat massor. Vi kommer hem imorgon igen efter att vi gjort Norrtälje stad.

Förlossningsberättelse

Måndagen den 28 jan kl 14:00 kom jag och Ronnie till förlossningen på huddinge sjukhus för att jag skulle bli igångsatt. Vi fick vänta ett tag på att få träffa läkaren som skulle bedöma på vilket sätt jag skulle bli igångsatt på. Ca: 16:00 kom äntligen läkaren. Han kände och klämde och bestämde sig för att sätta en bard-katater på mig. Men tyvärr gick inte det.Jag var inte tillräckligt öppen så då bestämdes det att jag skulle få en värkstimulerande gel som sätts på livmodertappen. Och jag lovar att den satte fart på värkarna.Klockan 17:00 fick jag gelen och runt 17:30 kom svaga värkar. Fick veta att nästa undersökning sker kl :23:00 om inget annat händer innan det. Värkarna vart bara starkare och starkare och jag trodde jag var öppen massor, men det var jag ju självklart inte. När klockan började närma sig 23:00 hade jag jätte ont och bara låg och kved i sängen. Pga att min barnmorska Kerstin var upptagen med en annan tjej vid 23:00 så kom en annan barnmorska in och gjorde undersökningen. Det var det värsta jag varit med om i undersöknings väg.Fy sjutton, jag bara låg och skrek och grät för det gjorde så ONT. Öppen endast 1.5cm. What? När barnmorskan gått ut ur rummet berättade Ronnie att hennes händer var stora som tegelstenar.Inte konstigt att det gjorde ont.
Kl: 01:00 kom Kerstin äntligen in men hon hade inga goda nyheter.Hon hade bestämt att vi skulle stoppa igångsättningen så jag fick vila och fortsätta på morgonen istället för jag hade bara falska värkar. Snacka om att jag vart snopen.Hade jag bara haft falska värkar, jag som trodde jag skulle föda närsomhelst. Det är tydligen väldigt vanligt att man får falska värkar när man använder gelen. Förtvivlad som jag vart var det bara att acceptera läget och jag fick två värktabletter som skulle få dom falska värkarna att avta. Jag la mig till rätta i sängen och Ronnie bäddade ner sig i fåtöljen. Jag kunde inte sova för värkarna ville inte upphöra utan jag tyckte det bara blev värre. Kl:02:00 ringde vi efter Kerstin för då orkade jag inte längre. Hon gjorde en undersökning och jag var öppen 3cm.  Efter den så sattes allt igång.Värkarna vart starkare och jobbigare att hålla emot. Ca: 02:45 kom en läkare och satte Eda (ryggmärgsbedövning) När han lämnat rummet och det bara var jag och Ronnie där så kände jag en sån kraftig värk och helt plötsligt gick vattnet. Ringde efter Kerstin igen, hon tittade och upptäckte att huvudet var väldigt långt ner. Tre krystvärkar senare och Meja bara flög ut ur mig. Vilken smärta men vilken underbar belöning.
Jag tror att om jag inte fått värktabletterna så hade det inte kommit igång ordentligt.Värktabletterna fick nog mig att slappna av och då kunde kroppen koncentrera sig på att föda barn..
Tisdagen den 29 jan kl 03:32 kom vår underbara dotter Meja till världen.

 Meja 1 dag gammal

Fika hos Becca

Idag var jag och Meja bjudna hem till Becca för fika. Dit kom även Susanne med Vendela och Magdalena med Max. Det vart en massa prat, fika och barnlek.Jag hade det som vanligt bra genom att bli servad med diverse saker.Meja fick en present av Vendela och Susanne. En ursöt pyjamas och ett jätte fint kort som Susanne gjort själv.Tack så jätte mycket, va goa ni är.Hade tänkt köpa en pyjamas på måndag när jag ska till farsta men nu slipper jag. Becca hade en present till Wiggo i form av ett armband. Alla stora barnen fick ett varsitt. Tack!
Tack tjejer för en trevlig eftermiddag.Vi ses nästa helg!!!

 Mejas söta pyjamas och kort.    Wiggos armband.

Wiggo till Norrtälje!

Igår åkte familjen upp till min mamma som bor på en stor gård i norrtälje. Pga saker som kom emellen så kom vi upp(20:00) lite senare än vad som var planerat. Mamma hade dukat upp med te och skorpor, vilket var väldigt uppskattat och mysigt. Efter att vi slappat  och babblat lite så gick vi och la oss. Sov så himla skönt och Meja vaknade bara en gång under natten.
När vi vaknade idag så åt vi frukost och sen busade vi lite med Wiggo. Vid 10:00 var det dax för mig, Ronnie och Meja att åka tillbaka till storstan.Wiggo var kvar hos min mamma.Han har det så himla mysigt och bra där.Det finns alla olika sorters djur att titta på, men det bästa djuret är nog ändå Ecco,mammas långhåriga schäfer.Det finns även traktorer, lastbilen och massor av leksaker.Kan det bli bättre?
På måndag kväll åker vi upp till mamma igen och sover kvar men på tisdag åker hela familjen hemåt igen.
I helgen jobbar Ronnie till 18:00 så Meja och jag har lite mor och dotter-tid, vilket ska bli väldigt skönt.

Kan själv!

För ca 2 veckor sedan tyckte vi att det var dax för Wiggo att lära sig att somna själv på kvällen. Vi har alltid legat brevid honom tills han somnat. Största anledingen till detta är egentligen att jag kände lite panik inför nattningarna då Ronnie jobbar till 21. Vad gör jag om Wiggo är jobbig att somna och helt plötsligt börjar Meja skrika eller vill ha mat. Jag skulle bli jätte stressad och Wiggo skulle få vara uppe tills Ronnie kommit hem, vilket inte är bra. Första kvällen grät han så högt att grannen säkert hörde honom, han kom upp kanske tre-fyra gånger men sen somnade han efter ca 20 min. De andra kvällarna har det bara varit att lägga honom i sängen, pussa och krama honom och gå ut ur rummet. Inom 10 minuter har han somnat. Ikväll var första kvällen som jag var själv med barnen. Matade Meja och la henne i vaggan en stund innan det var dax för Wiggo att sova. Efter det la jag Wiggo precis som vanligt och han somnade återigen inom 10 min. Trodde inte att det skulle vara så lätt, men Wiggo kanske var redo för detta och han har ju blivit en stor kille nu när han är storebror.
Åå va jag älskar mina barn! Puss och kram!

                    


Inte ens fem veckor.

Meja hann inte ens bli fem veckor innan hon drabbats av sin första förkylningen. Jag vaknade i natt av att hon hade en massa oväsen för sig, som i själva verket var en massa nysningar och hostningar. Hungrig var hon också men att äta gick inte så himla lätt med en genom förkyld näsa.Stackarn! Bullade upp med kuddar under henne så hon kom upp lite med huvudet och det funkade för hon somnade och sov i några timmar utan nysningar och hostningar.
Wiggo var snorig och Ronnie hade ont i halsen i helgen men båda mår mycket bättre nu. Jag känner av min hals och näsan börjar bli lite täppt.Nån bacill har hittat hem till oss med största sannolikhet.
När Wiggo var fem veckor var han också sjuk i förkylning, feber och hosta så vi kan det här;) Än så länge har Meja ingen feber och så ska det förbli tycker jag.
Kram från oss.

Årsdag!

Idag har jag och Ronnie varit tillsammans  i 6 år och förlovade i 5 år. Nu väntar jag bara på ett frieri!
Tack Ronnie för våra underbara år tillsammans och all glädje du gett mig. Fler år och mer glädje väntas.
Puss och kram, JÄD

RSS 2.0