Bergadag

Idag begav sig jag barnen och barnens mormor ut till Berga naturbruksgymnasium. Där träffade vi upp Becca med familj. Just den här helgen har Berga anordnat lite jippo för allmänheten. Det var hästuppvisning, clownshow, kaninhoppning, ponnyridning, hemslöjdsstånd mm. Den lantliga omgivningen, det fina vädret och de goda sällskapet gjorde att det inte kunde bli trevligare. Vi tittade runt på djuren, fikade och tittade lite till. Efter ca tre timmar kände vi att det var dax att åka hem med solbrända armar och en myspysdag i bakfickan.
En helt underbar dag helt enkelt.

 En charmig Tobias    Sötnosen Meja                     

 En till sötnos                       En till charmör

 Kom och titta här      Kom vi rymmer

 Här är vi säkra.

Händelserik dag

Meja blev 4 månader idag. Grattis gumman! Fattar fortfarande inte vart tiden tagit vägen. Varför går den så fort.
Idag var det Wiggos sista dag på förskolan. Känns bra. Så på tisdag tar vi nya tag hos dagmamman istället. Tror att det kommer gå jättebra hos henne.

Efter att vi hämtat Wiggo så åkte jag, Ronnie, barnen, mormor och morbror Jimmy ner till Tyresta och gick barnvagnsslingan. Den är så mysig att gå speciellt i det här underbara vädret vi haft idag. Efteråt satte vi oss på en äng och fikade. Efter det åkte vi alla hem till oss. Fixade och donade lite på tomten, sen kom grillen fram för idag vart det grillat kött till middag. Mums.

Snart är det dax att sova.. God natt.


Manducan är här!

ÄNTLIGEN är den här. Mejas Manduca.
Självklart invigdes den direkt. Den fick hänga med till Willys där jag, Meja, Becca  och Tobias skulle handla lite.
Trodde Meja skulle tycka att det var lite underligt att sitta i den. Men va fel man kan ha. Hon sa inte ett knyst, utan fanns sig till rätta väldigt snabbt. Och till min stora glädje så somnade hon och sov så sött i ca 40 minuter. När hon sen vaknade så var hon go och glad.
Jag är så fruktansvärt nöjd med selen. Ja jag vet att jag inte haft den så länge, men den var verkligen superbra för mig som har en ond rygg och för Meja som vill ha koll på läget och gärna vara uppe i famnen. Och om det inte är nog med det. Närheten! Vi kommer varandra närmare och samtidigt kan jag ha händerna fria. Tänk om jag haft en sån till Wiggo.

 Sover skönt i Manducan    Observera nappen.

 Glad Tobias i Manducan     Fint va?

 Nu är jag vaken                     Tittut


Dop 24/5-08

Igår hade vi dop för Meja. Efter en hel del förberedelser så var det äntligen dax. Meja var på sitt vanliga och underbara solskenshumör och även Wiggo. Wiggo var så ivrig för han skulle ju äntligen få träffa sin älskade gudmor Linda igen som han pratar så mycket om. För det var faktiskt en dryg vecka sen de sågs sist och det är alldeless för lång tid.
Väl nere i kyrkan så var det bara att byta om på Meja så hon fick på sig dopklänningen vi fått låna av Becca.  Folket började komma och klockan närmade sig 13. Dopet började och Meja var så himla duktig. Hon skrattade, pratade och tyckte nog att det var lite mys med all uppmärksamhet under cermonin. Det var verkligen en lyckad cermoni dels för att  prästen är så otroligt bra. Roligare präst får man leta efter. Han kan verkligen sin sak. Man skrattar och tycker inte alls att det är långdraget, som man kanske kan tycka ibland. (Vi hade samma präst när vi döpte Wiggo.) Och dels för att stämningen verkligen var på topp. Alla hade nog drabbas av vårkänslor. Efter cermonin så däckade Meja i vagnen och var inte den bästa hedersgästen för hon sov under hela fikat och när det var dax att åka hem så vaknade hon. En liten tröttmössa!
Fikat bestod av två prinsesstårtor och limepie a la Becca, en marängtårta a la Solan, vaniljbullar a la Magdis, två mjuka pepparkakor a la mormor och sen en hel del småkakor. Allt var superduper gott.
Meja fick många fina och bra presenter som tex: fyra halsband, Manduca(bärsele), pengar, hörselkåpor, matset, smyckeskrin, nallebössa, stort mjukisdjur(os), body där Mejas namn var tryckt på bröstet, lyckomynt och en massa fina blommor.
Sammanfattningsvis så var det ett jättebra dop och vi är glada att så många ville vara med och fira denna dag med oss. Några mansfall vart det tyvärr pga sjukdom men ni var med i våra tankar iallafall.

TACK SÅ HEMSKT MYCKET FÖR ALLA FINA PRESENTER  OCH TACK FÖR ATT NI KOM.

BECCA, SOLAN, MAGDALENA OCH MORMOR TACK FÖR ALL ER  HJÄLP INNAN, UNDER OCH EFTER DOPET.  

 Kyrkan                         Nu är Meja döpt.

 Uttråkad storebror   En jättetrött Meja

 Snackar lite med Mumin & berättar hur dagen varit.

 Såhär glad är man när man får sitta i matstolen för första gången.


Neeej!

Ikväll var jag och hämtade en klänning på posten som  jag köpt via Tradera. Tanken var att jag skulle ha den på Mejas dop på lördag. Ivrig som jag var åkte jag hem och testade den. Och till min stora besvikelse så satt den inte alls bra på mig. Så nu har jag lagt ut den på tradera och hoppas att nån annan vill ha den. Tur att jag har en reservplan, men om jag känner mig rätt så kommer jag vara tveksam till den när jag klär på mig på lördag. 
Hmm vi får väl se.

Grötpremiär

Igår var det grötpremiär för Meja. Satt beredd med kameran men jag upptäckte väldigt snabbt att batteriet var slut. Men idag hade jag en nyladdad kamera i beredskap.
Hur som haver, tror att Meja tyckte det var ok. Lite misstänksam var hon ju självklart. Hon gapade och smakade och fick i sig kanske hälften av det jag gav henne. Så nu ska vi försöka ge henne gröt varje dag och så småningom börja med lite matsmakisar. Skojigt!

 Men ge mig då!   Hmm vad var det här?

 Jaha vart gör jag av det här nu då? 

Meja, ska vi handla nåt mer?

Wiggo har börjat skriva egna lappar på vad vi behöver handla hem i mat väg. Och häromdagen gjorde han en, som han snällt visade upp för Meja och undrade om det var nåt hon behövde.

 Kommer du på nåt  Meja?


Mina underbara barn

 Syskonkram       syskonskoj

Shopping i farsta med Becca och minibarnen!

Idag hade Meja, Wiggo och jag en dejt med Tobias och Becca  i farsta. Det var shopping som gällde. Vi sprang runt i de traditionella affärerna som Lindex, Kappahl och HM. Efter lite shopping var det dax för en smarrig lunch på mammafiket. Dit kom även min gamla arbetskamrat Charlotte. Vi åt, babblade och hade det trevligt.
Tack för idag mina kära vänner!

 Till Wiggo: 2 t-tröjor och 1par 3/4 byxor.

 Till Meja: 2par leggings, 1tunika, 1kjol, 1body.


Tiden som varit, tiden som är och tiden som kommer!

För 5 år sedan...
Var Ronnie och jag hyfsat nyförlovade. 1/3-03

För 3 år sedan...
Var jag gravid med Wiggo och jobbade mina sista månader på Onoff (vilket jag inte visst då)

För 1 år sedan...
Vart jag gravid med Meja, Wiggo vart 1½ år och sa jag upp mig från Onoff.

För 3½ månader sedan...
Kom Meja till världen.

Igår...
Var jag och Wiggo sjuka i ögoninflammation. Jätte tråkigt.

Imorgon...
Shopping i Farsta med Becca på förmiddagen , sen ska jag och barnen bara vara hemma och mysa. Ronnie jobbar till 21:15.

Om ett år...
Är jag fortfarande mammaledig och myser av de sista månaderna jag har kvar tills det bär av ut i arbetslivet igen.


Bröllopsdag

Grattis Jenny och Jörgen på er 1års bröllopsdag. Tänk va tiden går fort.

Grattis Max

Idag fyller Max 2 år. Ett stort grattis önskar Wiggo med familj.

 Lite stora för babygymmet kanske!

Går med svansen mellan benen!

I lördags när jag och Becca satt i bilen på väg till Max kalas så sa jag till Becca: Undrar om det är mina linser som strular igen för jag är lite irriterad i ena ögat. Tänkte inte mer på det men när vi varit hos Magdalena en stund så började ögat rinna. Hmm har jag fått Wiggos ögoninflammation tänkte jag. Jag försökte att ta i så lite saker och folk som möjligt, ifall jag nu hade drabbats av den.
Senare på kvällen vart det värre och värre. Ögat var blodsprängt och svullet. Så det var ju bara att konstatera att jag fått ögoninflammation.
Vaknade igår morse av att jag inte fick upp ögat. Tvättade och baddade ögat hela dagen men igår kväll upptäckte jag att även öga nummer två drabbats .Suck! Vaknade imorse av att jag inte såg ett dugg pga att båda ögonen hade geggat igen. Så nu sitter jag och Wiggo här med ögoninflammation.

Jag vill passa på att be om ursäkt för att jag kom till Max kalas med ögoninflammation men jag hade inte en aning om att jag hade fått det. Det kom som ett brev på posten. Visste jag det skulle jag ju självklart avbokat. Hoppas att ingen annan drabbats som var på kalaset. FÖRLÅT!!!!

Varm och skön helg

På lördag morgon gick vi ut och klippte gräsmattan och plockade lite i rabatten. Vid tolv insåg vi att det var dax att göra ett uppehåll med gräsklippningen, för jag och Meja skulle iväg till Max 2-årskalas. Wiggo var också bjuden men eftersom han hade ögoninflammation fick han stanna hemma.
Som vanligt när man är hemma hos Magdalena så bjuds det på massa god mat och fikabröd. Mätta och belåtna var vi när vi åkte hem.Tack för ett trevligt och mumsigt kalas.
Resten av eftermiddagen/kvällen spenderade vi hemma, med Becca, Danne och Tobias. Vi klippte det sista av gräsmattan(Becca gjorde en insats), vi åt god pastasallad och till efterrätt godis.

Söndagen började vi med att bara slappa.Låg kvar i sängen alla fyra väldigt länge. Myys! Åt frukost, Wiggo och jag spelade lite fotboll och  sen åt vi  lunch. Vid 1330 åkte vi och tittade på ett hus.Efter det åkte vi, Becca med fam(-Alicia) och min bror iväg och åt glass. Mycket gott! 
Vi premiär grillade idag, lite fläskfile och korv vart det till middag. Det var riktigt gott. Njöt av varenda tugga.
Efter middagen var vi riktigt hurtiga. Vi åkte till tyresta och gick barnvagnsslingan som är ca 5 km lång. Helt underbart att röra sig lite.

En skön och trevlig helg med mycket mycket sol och värme.

 Wiggo hjälper till att klippa gräset

 Meja ligger och myser på verandan

 Tobias myser med en råttsvans i munnen


Sjukdom, Mvc och promisar

Idag vaknade jag av att  Wiggo grät. Jag går ut och kollar läget. I badrummet står Wiggo och Ronnie. Jag frågade Ronnie vad det var för fel och han säger att Wiggo är lessen för han får inte upp ögat. Japp, Wiggo har åkt på en till ögoninflammtion. Jaha hur gör vi nu då, Ronnie ska jobba och jag ska till Mvc. Kände att jag inte kunda skjuta upp Mvc-besöket för det har skjutits upp några gånger redan. Så Wiggo fick helt enkelt hänga med Ronnie till hans jobb.
Eftersom jag tänkte gå till mvc, vilket är en bit så ville Becca och Tobias gå med mig och Meja. Mvc-besöket gick bara bra. Så nu är gravidtiden avslutad. Efter besöket så gick vi till ÖB, Mcdonalds för lite lunch och sen till Babyland. Sen var det dax att gå hemåt igen för Becca skulle hämta Alicia. Vi gick hemifrån kvart i tio och kom hem igen vid halv tre. En riktig skön promenad med några stopp.
När jag kom hem så hade Wiggo och Ronnie kommit hem från jobbet.Ronnie slutade lite tidigare. Wiggo var jätte glad för att han fått vara på pappas jobb. Ronnie tyckte nog det var lite mys att ha med Wiggo.
Resten av eftermiddagen tog vi det bara lugnt. Runt sjutiden gick vi ut på en kvällspromenad. Och det var så skönt för det var så lugnt och fridfullt ute, precis som en vårkväll ska vara.
Nu är det dax för att nanna. Sov gott!

Händer inte så mycket, men lite!

Det händer inte så mycket just nu i familjen Larsson/Ivars liv. Men lite försöker vi hitta på iallafall. Vi fixar och donar på tomten( försöker få det lite fint iaf), Ronnie jobbar, Wiggo är på dagis, Meja och jag tar dagarna som de kommer. Vi går på underbara promenader, myser, städar, fikar och njuter av solen.
Wiggo har börjat prata massor nu. Man får ju knappt hejd på honom. Det är så kul, man kan kommunisera på ett annat sätt med honom.
Meja är en glad liten prick. Är glad för det mesta. De enda gångerna hon är lessen är när hon är hungrig, trött eller vill ha ny blöja. Hon har börjat skratta högt och hon tränar på att vända sig från rygg till mage. Hon vill väldigt sällan ligga ner utan försöker häva sig upp till sittandes, vilket självklart inte går. Så söt!

Idag ska jag och Meja till farsta för att träffa Ingela, som jobbar där den här veckan. Vi ska luncha och babbla så mycket man hinner på en timme. Ingela vill passa på att mysa med Meja en stund också. Ska bli kul att träffa henne för det var väldigt länge sen sist.
Ikväll ska vi på motorcykelträff. Varje onsdag strömmar det in motorcyklar från alla håll och kanter på en  parkering vid skogskyrkogården. Det är en häftig stämning och Wiggo är eld och lågor. Han går som på moln när vi är där. Igår var vi på speedway, vilket också var en lyckoträff för Wiggo.
Glömde att ta med kameran igår men ska ta med den idag så jag uppdaterar med foton senare.


Avundsjuk

Jag måste erkänna att jag är riktigt avundsjuk på folk som är ekonomisk oberoende. De som aldrig behöver tänka på att pengarna faktiskt kan ta slut en dag. Jag vill också kunna gå till en lyxig affär och lyxa till mig lite saker.Och slippa tänka att den här månaden kan vi inte unna oss så mycket annat än mat. Imorse tittade jag på Nyhetsmorgon där en kille som var it-konslut skulle skrapa triss. Programledaren Lasse frågade killen hur mycket man tjänar som it-konsult och han svarar att man tjänar väääldigt bra. Mer ville han inte säga. Och tror ni inte att han skrapar fram 25.000:- i månaden i 20 år, det blir lite drygt 6 miljoner. Visst är det kul för han och hans familj men varför är det ALLTID folk som redan har pengar eller den mycket äldre generationen som vinner på triss. Iofs är det inte bara triss utan alla slags spel/lotterier.
Hur ska man gå till väga för att vinna lite pengar?!

RSS 2.0