Vi gjorde det!

Igår åkte vi till Bilia och beställde en helt ny Volvo V50 diesel DrivE(miljöbil). Vi känner försäljaren sen tidigare så vi fick ett riktigt bra pris. I slutet på sept, början på okt levereras bilen.
Det ska bli väldigt kul med en helt ny bil, det är inte varje dag man kan köpa en ny bil så det gäller att passa på när tillfälle ges.

 Volvo v50. Vi har valt en mörkgrå färg och all utrustning som finns.

En dag på havet

Bilder från måndagens dagskryssning.

Meja hittade en fullastad skottkärra.

Hmm vad skulle jag göra nu?

Majskroksdax.

Man blir trött av att kryssa.

Wiggo och John har buskul.

Tobias vill också leka med grabbarna.

Nu leker dem tåg med lådorna som har hjul undertill.

Meja vilar lite.

Båten Isabella som vi åkte till Åland med.

Wiggo och John har byggt ett långt tåg av dublo.

Alicia och Tobias är på väg in i hoppborgen.

Oj va kul dem hade inne i hoppborgen.

Det var verkligen en lyckad dag. Mycket skoj för barnen dock inte så mycket skoj för oss vuxna. Många vänder till taxefreen och många fikor vart det.
Helt klart värt att åka på en daxkryssning för barnen skull.

1½år



Idag blir min underbara, söta, älskade, dotter 1½ år. Tiden bara skenar iväg.
Grattis min fina fina tjej. Jag älskar dig så!


Semester?!

Nu har vi haft fyra veckors semester men jag vet inte om man ska kalla det semester. Jag tycker att semester symboliserar lugn och ro men det är de sista vi haft det.

Vi har åkt fram och tillbaka till sjukhuset för att hälsa på min pappa som opererade sig för lite drygt två veckor sedan. När han vart utskriven så har vi hälsat på hemma hos honom istället.

I måndags efter mitt uteblivna läkarbesök så åkte jag, Ronnie och Ingela till Ikea och handlade en ny byrå till Wiggo och lite småsaker ner till tvättstugan.

I tisdags kommer jag inte ihåg vad vi gjorde.

I onsdags körde vi min pappa till VC för han skulle ta bort några stygn och sen bjöds det på fika.
Efter det åkte vi och tittade på en ny bil, Volvo V50. Vi har inte bestämt oss ännu om vi ska slå till. Vi har aldrig haft en helt ny bil, eller jo, om man räknar Ronnies jobb-bil, men det är ju inte vår egna om man säger så. Vi måste iallafall bestämma oss under veckan som kommer för att få den levererad till början på oktober.
På kvällen kom Fam Becca över på en fika. Som vanligt hade vi det trevligt med en massa babbel och skratt.

I torsdags var vi ute på Ronnies syster land i skärgårn. Vilket grymt ställe dem har och va fint dem har fått det. Dem har tokrenoverat både inne och ute. Det är som att man kommer utomlands när man kommer dit. Dem bjöd på lunch, fika, middag och en båttur. Det vart en heldag där, barnen var så trötta att dem somnade i bilen på väg hem.

I fredags var jag och Wiggo hemma hos Fam Magdis - Micke som jobbade. Wiggo och Max var ute en stund på gården men efter lunchen var dem inne och lekte och denna gång gick det ganska bra. Annars kan dem två kivas en del. Melvin var glad och skrattade i stort sett hela tiden förutom när Magdalena skulle äta. Vad annars, han är ju bebis:).
Vid 15:00 kom Ronnie och Meja och att hämta oss och då åkte vi till Farsta centrum. Det var Wiggos tur att klippa sig. Han har tjatat hela veckan om att han vill åka till sin frisör och klippa sig så det var bara att boka en tid så hans önskan gick i uppfyllelse. Fin vart han också.

I går fick vi finbesök av Wiggos gudmor Linda. Vi ses inte så ofta men när vi väl ses så har vi superduper trevligt. Dock vill Wiggo ha Linda lite för sig själv så vi får passa på att prata när Wiggo är upptagen med annat. Han älskar verkligen sin gudmor, en bättre gudmor till Wiggo finns inte.
Jag och Linda smet iväg en stund till Haninge centrum för lite shopping. Jag hittade faktiskt lite saker till mig på rean och det var inte heller helt fel att jag fick halva priset på reapriset. Tack för det Kappahl.
Linda stannade på middag och även på lite lördagsmys/godis.

Idag har vi varit i skärholmen och handlat lite mer på Kappahl rean. Kläder som barnen kan ha i höst och vinter.
När vi kom hem så började vi att rensa i källaren. Herregud va skräp man samlar på sig under åren. Vi är inte ens halvvägs med rensningen och ändå är nästan halva släpvagnen full.

Imorgon åker vi på en dagskryssning med Fam Becca och Fam Carro. Det ska bli skoj, hela konferansavdelningen har dem gjort om till ett stort lekrum så det finns en massa bus för barnen. Resan kostar 25:-per person, barn under 12år reser gratis. Så har ni inget att göra på semestern boka en dagskryssning hos Viking Line. Ni har hela augusti på er. Sen är det som vanligt.

Full fart, full fräs. Må så gott!

En massa minus till VC igen

Idag hade jag en inbokad läkartid på vårdcentralen kl :13:00. En ganska viktig läkartid. Jag kommer dit runt 12:50 och anmäler mig i receptionen. Tjejen som sitter där ser ut som ett frågetecken och säger:

T: Men den läkaren har ju semester, va konstigt att du har fått en kallelse. Är det verkligen hon du ska träffa?
J: Ja det står i kallelsen iallafall.
T: Okej, jag ska se om jag hittar dig. Två sekunder bara.

Det tog ett tag och helt plötsligt så säger hon:

T: Nu hittade jag dig men va konstigt, läkaren har bara dig inbokad idag sen är det tomt i hennes besökslista.
J: Men hur kommer det sig att det är så, är hon verkligen här?
T: Jo hon måste vara här om hon har bokat in dig så gå och sätt dig i väntrummet så ropar hon snart på dig.

Jag gick och satte mig och väntade, och väntade. Klockan vart tio över ett. Jag tyckte det var lite konstigt att hon inte kommit ännu om hon bara hade mig inbokad, för då borde hon vara i tid. När klockan vart tjugo över så gick jag tillbaka till tjejen i receptionen och sa:

J: Jag tvivlar på att hon är här, hon har ännu inte kommit.
T: Nej hon är inte här, hon är tydligen sjuk.
J: Är hon sjuk nu istället?

Precis då kommer en annan som jobbar på VC och börjar prata med mig. Hon ursäktade att ingen ringt mig och meddelat detta men va f-n hjälper det mig. Jag har alltså sumpat en dag pga av ett läkarbesök som inte blev av.

Ååå va arg jag var när jag gick därifrån. Varför drabbas alltid jag av konstigheter på VC. Mycket märkligt!

Bio och buffè

I onsdags var jag och Becca på en testvisning av en svensk film som har premiär senare i år. Den hette Metropia och den var sååå dålig. Den var så dålig att jag nästan somnade efter 10 minuter. Efter filmen fick man skriva ner vad man tyckte om filmen och tyvärr fick den IG---- av mig. Man fick även fylla i om man ville gå på fler testvisningar och det vill vi så klart.
När vi var klara så gick vi och mötte Ingela och sen började jakten efter en bra restaurang att äta på. Vi hamnade på China wang på kungsgatan. Dem hade kina/wok och sushi buffè vilket vi alla gillar.
Vi hade det riktigt trevligt, mycket babbel och en massa skratt. Tiden gick fort som vanligt och det var dax att ringa vår privata chaufför Ronnie.(Barnen var hemma med mormor) Han kom in ganska snart efter och vi kom hem välbehållna.

Tack tjejer för en mycket trevlig kväll, det här gör vi om igen eller vad säger ni?

                                                         

Kolla in den här

Jag är i stort sett uppväxt i en husvagn. Varje sommar tog vi vår husvagn och åkte på semester.
Jag trodde att jag hade sett den största husvagnen under min husvagnsperiod, men när vi kom till Gekås camping i onsdags så såg jag den här och den tar första pris.
Den är enormt stor och har till och med två dörrar, inte ens mitt hus har två dörrar. Jag tror att den var 860cm lång eller 960cm lång. Grym!!!!


Gekås

De få leksakerna som vi hittade.

Wiggos dagmammarutrustning, ca 440:-

Wiggos vardagsvinterjacka, 149:-

Mejas dagmammautrustning+ en vardagsvinterjacka, ca 520:-

Wiggos kläder. Den gula t-tröjan kostade 9:95:- det kallar jag fynd

Mejas kläder

Mössor, vantar och kragar hade inte kommit in ännu så det får vi köpa här hemma istället.
Vi köpte även hygienartiklar, bilsaker, väldigt  lite kläder till mig, ganska mycket kläder till Ronnie, pyjamasar som jag glömt fota, täcke till Meja mm.  
Det vart en hel del trots dåligt utbud. En sak är säker, DET ÄR SÅ JÄKLA KUL ATT SHOPPA PÅ GEKÅS. 

Hemma igen

Igår kom vi hem igen. Vi har haft det jättebra, hur mysigt som helst.
Vi landade på Danne och Beccas land i måndags. Och där var vi till på onsdagen. På tisdagen åkte vi alla till Kolmården, jättemysigt trots regn blandat med sol.
På onsdagen åkte jag och familjen vidare till Gekås där vi shoppade och shoppade. Vi hittade en hel del saker men utbudet denna gång var ganska dåligt tyvärr. När vi gick in en snabbis igår innan vi skulle åka hem så var inte barnen direkt glada. Dem hade tröttnat på shopping och ville ut. Vilket jag kan förstå.
 
Ett tips om ni ska åka dit, hyr stuga eller husvagn på deras camping, så himla bra och nära till varuhuset.

Bilder från resan kommer under dagen.


Semester

Nu åker vi på semester. Tillbaka om fem dagar. Kram

Teletubbies

Nu är det Mejas tur att gilla Teletubbies. Hon verkligen älskar Laa-laa. Hon går runt här hemma och ropar på
Laa-laa och döper hennes dockor till Laa-laa. Idag ville hon titta på en av filmerna och så här glad blir man då.

I väntan på att filmen ska börja!

Oj va skoj det var!

RSS 2.0