Skyndar långsamt

Ja det är precis det jag gör med min vikt, skyndar långsamt.
Jag har som jag skrivit tidigare tränat och ändrat min diet i några månader.  Jag har kört ett träningspass på 30 minuter tre gånger i veckan och jag har även gått på promenader i ca 1 timme ca tre gånger i veckan plus att jag äter mycket sundare. 
Bara det här har gjort att jag har tappat 8.4 kilo och 14cm runt midjan. Jag har 3.6kilo kvar till mitt mål som jag vill nå till slutet av juni men det kan bli svårt. Nu kämpar jag på och hoppas att jag når mitt mål snart.

I fredags var jag hos min dietist och hon vart riktigt imponerad. Jag hade ökat i muskelmassa(vilket är bra) och samtidigt gått ner i vikt. Hon sa att det är väldigt sällan nåt sånt händer och hon hade aldrig haft nån patient som gjort det. Oftast när man ökar i muskelmassa så står man antinge still eller går upp i vikt. Men på nåt konstigt sätt så lyckades jag med det omvända.

Jag är riktigt nöjd med mitt resultat men jag har som sagt en bit kvar. Att komma i sina gamla kläder som legat i garderoben i x antal år är en grym motivation att fortsätta.

Puss och kram

Underbar lördag

Denna underbara lördag började vi med en god frukost. Sen tog vi en långpromenad som varade i ca 1½ timme.
När vi kommit hem så åt vi en god lunch. Efter lunchen åkte Wiggo och mormor till affären. Då passade jag Ronnie och Meja på att ta fram poolen och fyllde den med vatten och tog oss ett härligt dopp. När Wiggo och mormor kommit hem så fikade vi och sen var det full lek i poolen. Jag passade på att sola lite, så skönt.
Till middag vart det grillad kyckling, färskpotatis och sås. Efter middagen gick alla förutom jag ut på en promenad till en park. Då la jag mig i sängen och läste i min braiga bok. Nu ska vi mysa i soffan med godis och popcorn.
Sammanfattningsvis så har det varit en skön och mysig lördag med familjen.

Det bästa av allt är att Ronnie jobbade sin sista dag igår och har nu semester i sex veckor. Nu ska det bli slappa av.

Alicia 3år!


(Kortet är taget för ett år sedan på Alicias kalas)

Hipphipp hurra, det är Alicias födelsedag ida.
Ett mega stort grattis till världens bästa Alicia som fyller 3år idag.
Många kramar från gudfar, bästisen Wiggo, Meja och Jenny.

Ridtur hos morfar

Wiggo är redo för att hämta Edda.

Edda är hämtad från hagen.

På väg upp till stallet.

Nu är vi klara och ska gå på en liten runda.

Barbackaridning ner till hagen efter ridturen.

Tack för idag Edda, vi ses snart igen.

Tyvärr vart det inte så många bra bilder pga att jag ledde Edda och Ronnie passade så Wiggo inte trillade av. Det var inte läge att ta kort då.
Meja hade feber så hon fick vara hemma med mormor annars hade hon också fått rida.

Midsommarafton

Igår var vi hemma hos Karin, Morgan och Freja för att fira midsommar. Det var riktigt trevligt och väldigt lugnt. Precis så som jag tycker att en midsommarafton ska vara. Tyvärr var Morgan tvungen att lämna oss precis innan det var dax att börja grilla. Han hade jouren och fick självklart ett jobb då. Men han kom hem lagom till sista kvällsfikat innan vi skulle åka hem.
Tack Karin med familj för en trevlig midsommarafton.

Tyvärr slutade kvällen inte så roligt för min del. Jag fick så jäkla ont i mitt mellangärde precis när jag skulle sova. Den smärtan jag hade var den värsta smärta jag haft under min tid med min magkatarr. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Ett tag funderade jag på att åka in till akuten men jag härdade ut och till slut somnade jag. Jag fick ca tre timmars sömn i natt så jag är ganska slut idag. Jag passade på att sova när Meja sov sin förmiddagslur.

Jag fattar inte varför jag aldrig blir frisk från den här skiten. Jag går och oroar mig hela tiden att jag ska få ett "anfall". Det spelar ingen roll vilken medicin jag äter eller att jag äter en skonsam kost, den vill inte försvinna.
Men men sånt är livet brukar man ju säga.


Hurtbullar

Igår klockan 20:45 kom Becca och hämtade mig så åkte vi ner til Tyresta nationalpark och gick Barnvagnsslingan. Den är fem km lång och det tog ca 1 timme att gå. Det var riktigt trevligt och skönt med en kvällspromenad. Framförallt var det himla skönt att komma hemifrån själv och träffa en underbar kompis och bara snacka skit.
Det här gör vi om igen tycker jag.

Trots

Vilken trotsig period Wiggo är i just nu. Jag trodde att vi hade fått känna av vad trots är men ack va fel jag har haft. Nu har vi en riktigt trotsig 3½ åring här hemma. Det är som att ha en tonåring hemma, tror jag. Han skriker, slänger sig på golvet, slänger saker, slåss och säger emot oss hela tiden.
Det går verkligen i vågor. Han kan vara hur go och snäll som helst i några veckor men sen bryter det ut och han är som förbytt.
 
Det finns två positiva saker med trots
1. Man lär sig något nytt efter varje utbrott han har
2. Det är så mys när allt lugnat ner sig och man bara sitter och kramas och blir sams igen.

Det är bara att gilla läget, värre kommer det säkert att bli.


Bakdag



Saffransbullar till Wiggo, vanilj och kanelbullar till oss andra.

RSS 2.0