Skansen och månadsfika

Idag var vi på Skansen. Morbror Jimmy hängde också med. Det var en perfekt dag att gå på Skansen. Vi hade det supermysigt. Jag har verkligen njutit idag, en härlig känsla. På kvällen kom Becca med fam över på en snabbfika för att fira Mejas 6 månaders dag. Meja fick en jättefin rosa napp från familjen. Tack så mycket!

 Självporträtt av mig själv. Fint va?

Vad gör Svampbob "Svampis" Fyrkant i min vagn.

 Sötnosen Meja

1/2 år

Idag blir vår underbara sockersöta Meja 6 månader. Var sjutton har tiden tagit vägen? Ja jag vet att alla säger så men jag undrar verkligen det. Känns inte som jag har hängt med det senaste halvåret. Hon har blivit så stor vår lilla tjej. Grattis på 1/2 årsdagen gumman, VÄD!


Semesterbilder

Wiggos nya traktor       Husvagnen

 Wiggo skjutsar Alicia Glad Tobias

Ska man sitta här?!     Vacket va?

Skadad Wiggo               Alicia har sympatiplåster

Lek i sanden                  Meja sitter helt själv.
 
 Wiggo kör Meja i sitt nya släp.

Ny pool

Förra året hittade vi en grym båtpool till Wiggo på rean. Han gillade den skarpt och badade nästan varje dag i den. Och han som är en sån badkruka i vanliga fall. Nu när värmen kom så tänkte vi att det var dax att ta fram den, Wiggo stod ivrigt brevid och längtade efter att få bada. Men då visade det sig att det hade blivit ett gäng småhål i den så all luft åkte ur lika fort som den kom i båten. Hur dom hålen har kommit dit har vi inte en aning om. Vilket fall som helst så vart Wiggo självklart ledsen och besviken. Vi har letat och letat efter nåt liknande men inte hittat nån. Idag packade vi in oss i bilen och åkte ut till Toys R Us. Det var där vi köpte båtpoolen så vi tänkte att dom kanske har kvar den. Nope ingen båtpool så långt ögat kunde nå. Vi stod och valde mellan en bilpool eller en sjöhästpool. Bilen var lite dyrare och tråkigare tyckte jag. Wiggo och Ronnie tyckte bilen var mycket roligare för en kille men då sa jag att man ska ju faktiskt bara bada i den och sen kommer faktiskt Meja bada i den också. Så vi valde sjöhästen till slut. Vi åkte hem och fyllde den med både luft och vatten. Och när den till slut stod klar för att bada i så insåg vi att den var rätt stor men det gör inget, helt okej. Det roliga med poolen är att det är en rutschkana i den. Wiggo hade sååå himla kul hela eftermiddagen i sin och Mejas nya pool. Kan även berätta att Ronnie hade rätt kul i den också.

 Gamla coola båtpool 
 Nya roliga sjöhästpoolen


Hemma!!

Nu har vi landat på hemmaplan. Vi har haft en välbehövlig resa med gott sällskap som bestod av familjen Becca.
Vi har åkt bil, shoppat, besökt farbror doktor och tagit det lugnt. 
Vi har bott en natt på hotell i Jönköping, fyra nätter på Gekås Camping varav två i varsin husvagn och två i varsin stuga och två nätter på familjen Beccas landställe. Anledningen till att vi bodde på gekås camping var ju självklart att vi skulle handla på varuhuset Gekås, och det gjorde vi. Becca och jag var på varuhuset tre gånger. Flera tusenlappar fattigare men herregud vad vi har fått mycket för pengarna. Tex: vinterkläder, lite sommarkläder, underkläder, bilvårdssaker, hygienartiklar, haklappar, matskedar och massa massa mer.
Vi passade på att åka till Falkenberg. Ena gången var vi vid ett litet centrum som heter Fynda. Där finns en jätterolig butik med massa smått och gott. Som om vi inte fått nog av shopping redan. Tyvärr inträffade det en liten olycka så våra planer på att åka på marknad gick i krash. Iallafall för min lilla familj. Wiggo trillade och slog i sin haka i ett trasigt vasst betongfundament. Det vart ett djupt öppet sår som blödde massor. Så vi fick bege oss till farbror doktor. Som tur var så slapp Wiggo sy, istället lappade dom ihop det med tre små tejpremsor. Bara tanken på om han skulle få sy gjorde så mitt hjärta gick i tusen bitar så jag vart superlättad att han slapp det. Wiggo var hur duktig som helst, gjorde precis som doktorn sa att han skulle göra. Så som belöning fick han en glass efteråt.
Andra besöket i Falkenberg besökte vi Skrea strand. En grymt fin strand, synd bara att det alltid är dåligt väder när vi två familjer är där tillsammans. Jaja vi fick iallafall se stranden.
På familjens Beccas land tog vi det bara lugnt. Min bror kom ner dit också.
Igår ons åkte vi och badade på en liten fin sandstrand. Meja badade för första gången i sjön och hon verkade gilla det. Kul att nån av barnen gillar att bada ute, Wiggo är verkligen en badkruka.
Vi har haft det riktigt bra och mysig trots den lilla olyckan. Åtta dagar går fort när man har kul.
Bilder kommer imorgon (hoppas jag) nu ska jag gå och sova i min stora säng. Natti!


Semester

Nu åker vi på semester i ca åtta dagar. Vi åker ut i landet och letar efter små sommarpärlor. Vi hörs igen i nästan vecka. Må så gott kramar.

Uttryck

Ronnie och Wiggo i bilen på väg till Ica maxi.

Wiggo- Mamma gammal!
Ronnie- Vad sa du?
Wiggo- Mamma gammal!
Ronnie- Jasså är mamma gammal men vad är pappa då?
Wiggo- Pappa ny!
 
                                                                                                                        

     
Idag när vi skulle iväg så säger Wiggo: Mamma fin, mamma sommarkläder på sig.
                                                                                                                          

Barns uttryck kan verkligen roa en.


Plötsligt händer det

Idag hände det, det jag aldrig trott skulle hända. Meja åt 60ml ersättning i nappflaska, vilket hon aldrig gjort förr. Hon har inte ens velat ha nappflaska. Snacka om att jag vart chockad och glad. Vi har kämpat till och från med att hon ska lära sig suga på nappflaskan. Och om det inte var nog med det så ville hon ha mer ersättning när dom 60ml var slut, men jag tyckte att det räckte med det, vill inte att hon ska få ont i magen pga av det i början. Imorgon testar vi igen och hoppas på samma resultat. Stoltheten bara öser ner över oss.

 En tuff liten tjej (Ja jag gömmer mig, vill inte vara med på kort)


Ny layout

Becca var gullig och hjälpte mig att fräscha till min blogg lite, eller mycket. Jag är supernöjd med den. Tack för hjälpen gumman! Hur skulle jag klara mig utan min datanörd?!
Så vad tycker ni om den?

Shoppardag med massa rabatter

Klockan 11:00 satt hela familjen i bilen.  Bilen tog oss ut till Värmdö och affären Brisak. Många som säger att det är en affär med mycket bra och roliga saker. Mycket saker hade dom men inget som vi var ute efter. Tittade kanske inte så noga heller. Jag blir alltid så stressad när jag har barnen med mig i en affär, även fast jag inte behöver göra det. I och för sig så stressar jag JÄMT....
Hur som helst, vi åkte därifrån med några få saker i kassen. Bilen tog oss istället till Eko. Där hittade vi utemöbler äntligen. Vi har nämligen byggt ut verandan och den vart 12kvm större. Dom utemöblerna vi har nu ser pyttepytte små ut så vi har varit på jakt efter ett större bord där man får plats med sex stolar. Och tänka sig, på eko stog dom. Ett bord som det var 50% rabatt på, dock demoex men i jättefint skick och sex stolar som det var 30% rabatt på. Sen åkte vi till Ica Maxi och där hade dom 50% rabatt på alla stolsdynor. Vi köpte även en Weber grill som det även var 25% rabatt på. Jag lovar att vi är väldigt nöjda med dagens inköp. Fler såna här dagar skulle ju inte vara fel.


Passar på att gratta Colin på sin 8årsdag idag. Ett stort grattis till dig från oss.

Grattis igen

Idag fyller även min gamla jobbarkompis Jennys dotter Emilia 8 år. Ett stort grattis önskar vi.

Grattis

Wiggo med familj vill gratta Emilia på sin 2 års dag som är idag. Hoppas att du får många och fina presenter.
GRATTIS GRATTIS

Hel igen

Nu är familjen hel igen. Wiggo har kommit hem från mormor och han har haft det toppen där. Han har blivit så stor på så kort tid.  Han pratar jättemycket och tydligt, använder inte blöja(endast när vi ska iväg nånstans eller när han ska sova) och inte heller napp. Han frågar knappt efter napp. Imorse när han kom in till oss ville han ha en, men då sa vi att dom är borta och att han är en stor kille som inte behöver ha napp och det accepterade han. Han är såå himla duktig. Både Ronnie och jag är så stolta över honom.
Idag är det kalas för hela slanten. Alicia har sitt 2års kalas. Ska bli kul att få kalasa lite.

I veckan har vi inte så mycket inplanerat, tar mest dagarna som dom kommer. Det enda inplanerade vi har är att vi ska upp till Norrtälje på lördag och gå på raggarbilsträff. Wiggo är så förtjust i raggarbilar och då passar vi även på att träffa mormor.

Nu ska jag städa lite och sen busa med barnen.

Grattis i efterskott

Ett stort grattis i efterskott till Vendela som fyllde 2 år igår. Hoppas att du fick en bra dag med många presenter och massa gott att äta.

Mina barn

 Bror & syster   Tvättar "motorcykeln"

 Vacker              Hur gör man?

 Mys i vagnen  Allvarlig

RSS 2.0