Hemma igen!

Hej allihop!

Nu är vi hemma igen. Allt har gått bra men vi är sååå trötta. Kommer att skriva lite kort om förlossningen och lägga ut bilder på Meja när jag har mer ork.
Vill passa på att tacka alla som har grattat oss. Ni är underbara!!!!
Må så gott så länge..Kramar!

Meja är här!

Jag, Rebecca, har den stora äran att meddela att Jenny och Ronnies dotter och Wiggos lillasyster,  Meja, föddes i natt vid halv 4. 3590 gram, 50 cm lång med ett huvudomfång på 33,5 cm. Alla mår bra men är trötta.

Välkommen till världen kära guddotter!


image9

Läkarbesök & Playtime

Idag stog ett läkarbesök på Huddinge sjukhus på schemat.
Då Wiggo alltid är ledig på fredagar så var Rebecca jätte gullig och erbjöd sig att vara barnvakt.
Tror Wiggo skulle ha ruttnat efter 2 minuter om han varit med oss, så vi vart jätte glad att hon erbjöd sig.
Tack underbara Becca, du är verkligen en ängel utan vingar.Jag lovar att hjälpa dig tillbaka när du behöver hjälp.
Jag var jätte nervös inför mötet.Men så fort vi träffade läkaren så försvann nervositeten.Hon var så himla snäll, förstående och lyhördMötet gick bra. Vi pratade om hur jag mådde och mitt blodtryck. Efter ca 10 minuter var mötet över och vi gick därifrån med ett besked.
Beskedet lyder:  Att jag blir igångsatt nåndag nästa vecka men jag vill inte säga vilken dag för jag vill hålla det lite hemligt.
Har nog inte riktigt fattat det ännu.Känns lite konstigt att tre blir fyra nästa vecka. Det vart så verkligt på nåt sätt nu. Men gud så spännande!!!
Efter mötet åkte Ronnie och jobbade och jag åkte hem till Becca.Vi åt lunch,babblade och fikade.Barnen lekte och hade superskoj. På kvällen kom Alicia och Becca hem till oss så tittade vi på Let`s Dance. Wiggo och Alicia röjde runt som vanligt.
Nu kommer inte jag att blogga på ett tag för då kan ni kanske räkna ut när vi är på BB.Och det vill vi ju inte.
Så nästa gång jag bloggar har vi kommit hem med en liten tös.
Må så gott..kramar

Grattis!

Ett stort grattis till dig Tobias på din 4 månaders dag önskar Wiggo med familj!

 


Barnvakt & myspys

Idag kom Rebecca och Tobias och hämtade mig så åkte vi till FarstaC. Becca skulle klippa sig så jag passade på att umgås lite med Tobias.
Vi gick runt och tittade lite i affärerna. Jag lovar att folk tittade på oss när vi kom farandes.Jag höggravid med en 4 månaders bebis i vagnen.Folket fick inte riktigt ihop det tror jag. Men men nåt ska väl dom ha att tänka på också.Haha.
Tobias är verkligen en lite solstråle.Han bara lyser av glädje. Så fort man pratar med honom så får man tillbaka världens sötaste leende. En stolt gudmor tackar för lånet av Tobias;)

Efter att jag hämtat Wiggo så for vi till Ica Maxi och träffade upp Alicia, Tobias och Becca. Som vanligt när vi är och handlar på Maxi så tar det lite längre tid än vad det egentligen skulle behöva ta. Vet inte varför det blir så.

Resten av dagen var Wiggo och jag bara hemma och hade en myspys eftermiddag/kväll.

Tokstädning & strömavbrott!

Idag har vi verkligen tokstädat och röjt.
Vi storstädade, rensade ur ett vitrinskåp och bar ner det i källaren, tog bort ett skåp från badrummet så nu är det mycket mer rymligare i badrummet, möblerat om i vardagsrummet men vi är tveksamma om det vart så bra och till sist så har vi tvättat.

Efter en aktiv dag så var det dax att slappna av lite.Måste erkänna att tokstädningen satte sina spår men å andra sidan var det värt det.
Lagom till 1930 satte vi oss ner i vardagsrummet för att mysa lite. Satte på teven och hade fixat lite gott att äta.
Tji fick vi, Pang sa det så försvann elen. Hela huset vart mörkt och stackars Wiggo som åkte på sin bobbycar fattade ingenting varför det vart så mörkt på en gång. Fram med ficklampor och stearinljus.
En sak som jag tänkte på, vad man har vant sig med teven och datorn som kvällssällskap. Nu hade vi ju all tid i världen att umgås med varandra men vi satt bara och funderade på vad vi skulle göra. Skumt va?
Ronnie sa; varför är det alltid strömavbrott på kvällen och inte på dagen när det är ljust ute?
En mycket bra fråga tycker jag.....
Efter ca 1½ timme kom elen tillbaka så Vattenfall var väldigt snabba att återgärda felet. En eloge till dom!

 Såhär trött blir man efter en tokstädning.
 I väntan på att elen ska komma tillbaka.



Upphängning av tv och middag hos Ingela

För några månader sedan frågade Ingela Ronnie om han kunde hänga upp hennes tv nån dag.Ja svarade Ronnie. Dessvärre gick tiden och inget hände så häromdagen bestämde jag och Ingela att vi skulle ta det ikväll för sen kanske det inte finns så mycket tid på ett tag.
Så jag och Wiggo hämtade Ronnie när han slutat och åkte de få metrarna det är hem till Ingela.
Ronnie började på en gång att meka och självklart hjälpte Wiggo till med sin alldeless egna (låtsas) skruvdragare. Det vart jättebra med tv på väggen.Alla var nöjda, även Ingela som tur va;)
Ingela bjöd på grym middag. På menyn stod det  inbakad kassler med färskost  och en god sallad brevid.
Till efterrätt; stekta äpplen med glass till. Mycket mycket gott....Tack för den goda maten och sällskapet.
Wiggo strossade runt och utforskade varenda vrå i Ingelas lägenhet. Han hade det jätteskoj.

 Wiggo hade det skoj med Ingelas dvd-skívor.


 Sen vart han lite busy och snackade i telefonen ett tag.


Lunch-dejt och kvälls-dejt

Dagens lunchplaner; Lunch-dejt med  Rebecca i Farsta.
Vaknade imorse på ett icke så trevligt humör. Stackars Ronnie får ta allt skit från mig..Sorry!!!
Vid 11 kom Becca och Tobias och hämtade mig så for vi till Farsta. Vi gick till det traditionella Mamma-fiket.
Becca var så gullig att hon bjöd mig på lunchen.Det vart en god räkmacka och cola.Tack för det gumman!
När vi ätit klart så var det dax för Tobias grötpremiär.Tyckte det var jätte skoj att jag fick vara med om den.. Och gissa om han gillade det..Han mumsade i sig glatt...Goa unge!!
Efter det gick vi till Ica och apoteket sen körde Becca mig hem. En lugn och skön lunch med en av mina käraste vänner och självklart min goa gudson. Tack för idag.Det behövde jag...

Efter att Ronnie och jag hämtade Wiggo på dagis så åkte vi til Ica Maxi och storhandlade.Så nu finns det massa mat i både kyl och frys.Kände att det kanske ska finnas mat i frysen om vi åker in snart så Wiggo och hans mormor har lite mat.

Ikväll fick vi besök av gudmor Linda.Också en av mina käraste vänner.Vi har känt varandra sen vi var barn.
Jag varnade henne om att jag inte är så rolig att umgås med just nu men hon struntade i det och det är jag glad för. Det är alltid mys att träffa Linda.Och Wiggo vart sååå glad av att se henne också.
Vi bjöd på fläskfile, pasta och sås gjord av curry,äpple och dill. Rätt okej faktiskt.Till efterrätt blev det en smarrig kladdkaka och grädde..Mums!!
Linda hade med sig en försenad julklapp till Wiggo som bestod av ett par svarta jeans och en svart-grå randig tröja.Tack för det...Va snäll du är!
Morbror Jimmy kom över en sväng på kvällen också.


Dålig bloggare och Mvc

Känner att jag inte varit en jättebra bloggare.Men jag lovar att det ska bli ändring på det efter att allt lagt sig med bebis och allt som hör till.

Idag var det dax för ett Mvc-besök. Gick dit i hopp om att höra att mitt blodtryck var stabilt, att hon fixerat sig och nu är det inte långt kvar.Men icke sa Nicke....Fick istället höra; ditt undertryck är en aning för högt, hon är nästan fixerad och tänk på att det faktiskt kan vara en månad kvar innan hon vill komma ut. BLÄ...Vill inte höra det ju....
Ska tillbaka till Mvc på torsdag för ett blodtryck. Är undertrycket fortfarande lite för högt och min trötthet kvar så ska vi ev diskutera en igångsättning. Är väldigt klyven när det gäller en igångsättning, vill helst att det ska ske naturligt.Är absolut inte emot igångsättningar men känner att MIN kropp ska försöka fixa detta själv.
Men mår jag inte bra så är jag glad att alternativet finns. 
Så nu är det bara att vänta och se...

Med lilltjejen i magen är det bra.Hon är väldigt livlig och håller gärna mig vaken när jag tycker att det är dax att sova.Hon är redan en bestämd liten dam.

Vi är så nyfikna på henne, vill ju ha henne i min famn snart och framförallt se Wiggos reaktion.


Nej nu ska jag slänga mig i soffan och bara jäsa......Kram på er!!!


Känt mig dålig!

Igår vaknade jag och var jätte pigg och kände mig hyfsat utvilad.
Efter att vi ätit frukost så var vi inne i Wiggos rum och lekte med honom. Helt plötsligt så var jag hur trött som helst så jag var tvungen att lägga mig i Wiggos säng.Jag orkade inte göra nåt.Orkade inte ens lyfta ett finger.Och där låg jag i ca 2 timmar..Har aldrig varit med om nåt sånt förr.Har säkert med mitt dåliga järnvärde att göra. Resten av dagen kände jag mig trött och allmänt sjuk.Skönt att Ronnie var ledig så jag verkligen kunde ta det lugnt.

Idag har varit en sisådär dag.Körde Ronnie till jobbet sen var Wiggo och jag på Maxi och handlade. Efter att Wiggo och jag sovit lite på dagen så vaknade jag av att jag mådde illa...Tror sen att jag fick lite förvärkar(hade aldrig det med Wiggo). Det kändes som magen krampade och att hon borrade sig neråt....Tittade mig i spegeln och upptäckte att magen faktiskt har sjunkit en aning till. Vem vet, kanske är det på G...

Nu på kvällen har Wiggo bjudit mig på lite fika..Mellan fikorna har han kommit fram till mig och klappat mig på magen.Han börjar mer och mer förstå att det är en liten bebis som ligger där inne..Så mys!!!
Slänger in en bild på Wiggo när han fixar fika till oss.


Gästbok

Tänkte bara säga att jag har en gästbok i min blogg. Så vill man inte skriva nåt som har med mina inlägg att göra så kan man skriva där istället. Om man vill in i gästboken så klickar man på gästbok som finns under min bild.
Kram Jenny


Mvc-besök idag!

Idag var det dax för mitt veckobesök på mvc.Jag går varje vecka pga att jag har högt blodtryck.Samma när jag väntade Wiggo.
Nu har blodtrycket legat väldigt bra ett tag och gjorde även det idag. 
Alla mina värden har varit superbra hela graviditeten så för en månad sedan sa min Bm att jag skulle sluta äta Vitamineral Kvinna ,dom behöver du inte med dina toppenbra värden.
Tills idag, då hade alla värden sjunkit rätt mycket. Inte konstigt att jag har haft ont i huvudet och varit jääätte trött ett tag nu.
Så jag fick order om att åka till Apoteket för att köpa Vitamineral Kvinna och järntabletter. Självklart var Vitamineral slut så jag köpte Vitamax Kvinna ist som skulle vara lika bra.Järntabletter hade Rebecca kvar sen hon var gravid så jag fick dom av henne...Tack gumman.Jätte snällt!!!
Hoppas att det ska göra susen nu så jag slipper vara en zombi sista tiden som är kvar...Vill ju vara en så bra mamma, sambo och vän även fast jag är gravid.
På måndag ska jag och min Bm skriva en sammanfattning.Helt otroligt va tiden har sprungit iväg.Känns som det var igår jag var på inskrivningen.

Varför, Varför, Bort ,Bort

Varför varför har jag sån ångest över den kommande förlossningen. Herregud jag har ju gjort det en gång tidigare och då utan bedövning men jag hade iofs hjälp av min bästa vän: Lustgasen. Hade jag inte haft den så vet i sjutton hur jag skulle klarat det...
Denna gång ska jag verkligen säga till så fort jag har ont och hoppas att dom lyssnar på mig. Med Wiggo trodde dom inte att jag hade så ont så dom tog inte mig på allvar.Jag hade då öppnat mig 7cm på en timme och jag lovar att det gjorde ont i både kroppen och i själen. I själen, för att det kändes som dom bara skrattade åt mig när dom gick ut ur rummet.
Nytt skift mitt i allt detta och in kommer barnmorskan Karin som en räddande ängel.Tack och lov för henne som lyssnade på mig...Då vände allt.
Nu vet jag verkligen att så fort det är något så ska jag säga till......
Som en god vän (du vet vem du är) sa till mig häromdagen, Visst det gör ont men det är en sån kortvarig smärta att man står ut......Det stämmer helt klart. Att hon alltid ska vara så smart;) Kram på dig!
Så Bort Bort med ångesten och fram med modet!

Ny vagn

I fredags när vi var i Farsta så började jag fundera på hur sjutton jag ska klara av att ha en enkelvagn och en Wiggo på ståbräda när jag är i Farsta eller nån annanstans.Den idèn är nog bra när Wiggo orkar gå själv länge, nu gör han inte det.
Så på kvällen berättade jag detta för Ronnie och vi kom fram till att vi köper en begagnad syskonvagn.

Jag började leta förbrillt efter en bra och billig vagn.Hmm det fanns ju mest dyra och klumpiga vagnar.
Men helt plötsligt så ser jag en Carena Twin Buggy för 900:- , röd, beige och svart. Det är en likadan vagn som Rebecca har fast hon har en beige och svart. Har tyckt att den är lite jobbig att styra(när jag har kört hennes vagn) men då kände både Ronnie och jag att varför lägga ut en MASSA pengar på en syskonvagn  som är lätt att styra mm och som vi kommer att använda en minimal tid (förhoppningvis).Så vi bestämde oss för att ringa på vagnen men självklart svarade dom inte som sålde vagnen.
Sjukt nervös att den var såld så vi ringde och ringde hela tiden och idag vid 11 svarade hon.Äntligen!!!
Vi for dit och tittade på den. Ett spänne till ena selen var trasigt men den gick att använda ändå och kvittot fanns ej, för övrigt var den jätte fin så vi gick därifrån med vagnen för 800:- och då fick vi en svart mjuklift på köpet..
Vi är väldigt nöjda och Wiggo visste direkt att lillasyster ska ligga brevid honom.

Nu får jag inte köpa några fler vagnar för Ronnie.Jag har vagnköpstopp...

Hittade ingen annan bild med rätt färg

Pulkapremiär a la 2008

Idag kom Alicia och Rebecca över till oss för en pulkapremiär.Vi har en liten äng precis utanför vår tomt med några  småbackar som vi tyckte var lagom att släppa barnen i. Och jag lovar att barnen tyckte det var roligt..Först åkte dom i varsin pulka sen delade dom och helt plötsligt så åker Rebecca pulka med barnen. Jag vänder mig om i två sekunder och när jag tittar tillbaka så har hon satt sig i en pulka...Tror faktiskt att hon hade roligast.Efter ca 40 minuter blev det rätt kallt så vi begav oss hemåt.

På kvällen var jag Ronnie och Wiggo hemma hos min bror Jimmy och åt på hemmagjord pizza, vilket var jätte gott och till efterrätt blev det vaniljglass vilket inte heller satt fel. Som vanligt när vi är hos min bror så somnar jag i soffan...Fattar inte varför...Mycket märkligt.
Jimmy hade köpt två leksaker till Wiggo. Ett flygplan som pratade och ett lok som man ska ha till briotågbanan.
Loket går på batteri så man kan bara sitta och titta på när det åker runt på rälsen. Tack så mycket!!!

En skön och avslappnad dag.Såna dagar gillar jag.

En dag i Farsta!

Idag for jag och Wiggo till FarstaC och mötte upp Alicia, Tobias, Rebecca, Max och Magdalena.
Det var sååå länge sedan vi träffade Max och Magdalena så nu tyckte vi att det var dax.
Vi åt lunch/fikade direkt när vi kom för pralinerna var hungriga.(Som vanligt)
Efter det så tog vi vår traditionella butiksrunda.Det enda jag köpte var två burkar med lock.Helt otroligt!
Vid 17-tiden åkte Becca och kidsen hem men jag och Magdalena och våra kids fortsatte en stund till.
Efter en stund kom Ronnie till Farsta så då avslutade vi Farsta rundan och åkte hem.
Tack tjejer och kids för en superduper trevlig dag....Det händer allt för sällan numera.

Första inlägget!

Jaha då har man fastnat i bloggvärlden.
Tänkte försöka skriva lite om mitt liv här.Vad som händer och vad som inte händer i mitt liv.
Men ta det med en nypa salt för jag är inte bra på att skriva.Det kanske märks redan här.
En snabbis om mig. Jenny 30 år, sambo med Ronnie 25 år.Vi har en son, Wiggo 2 år och en liten tjej på väg
som är beräknad till den 1 feb..Vi bor i Vendelsö, Haninge.Resten får ni veta under tiden som går.
Må så gott så länge..

RSS 2.0