Wiggo till VC

Idag fick jag en tid på vårdcentralen för Wiggo. Så jag hoppades verkligen att jag skulle få svar på mina frågor. Men tji fick jag. Det enda läkaren sa var att dom kunde inget göra utan att det var bara att vänta och se om han blir svullen igen och då åka in till akuten. Varpå jag säger att man måste ju kunna göra ett test och se om det är nötallergi. Det tyckte läkaren var onödigt eftersom Wiggo ätit nötter tidigare och inte reagerat så han är troligtvis inte allergisk mot nötter. En annan sak som gör mig irriterad är att läkaren inte ens tittade på Wiggo, visst svullnade har gått ner men hon kan väl titta och känna på honom och säga nåt .
Sen har jag lärt mig att man kan bli allergisk mot det mesta närsomhelst även om man kunnat äta det tidigare.
Jag tror att vissa av läkaren på vår vårdcentralen ska gå om läkarskolan. Dom är inte ett dugg proffsiga och kunniga.

8 Månader och Bvc

Idag blir Meja 8 månader och det firade vi med ett besök på BVC. Nu väger damen i fråga 8305gr och är 71,5cm lång.
Hon har gått upp ca 900gr och växt 4.5cm på två månader. Grattis gumman på din 8 månaders dag.

Liten uppdatering

Wiggo vaknade imorse och svullnade hade inte gått ner. Han är fortfarande svullen men annars hur pigg som helst.
Imorgon ringer jag vårdcentralen även om han är bättre. Jag vill veta vad han har råkat ut för.

Nötallergi?

Idag när vi hade varit på Ica Maxi så tog vi en sväng med bilen. Klockan var då runt 17. Vi festade till med en chokladkaka med nötter i.( Euroshoppers) Wiggo fick smaka några bitar. Nötter har han ju ätit förr. Senare på kvällen kom Becca med familj hit. Vid 19:30 säger Becca att hon tycker Wiggo ser svullen ut mellan ögonen. Och det var han. Helt plötsligt så var han svullen. Men för övrigt mådde han bra. Jag ringer till sjukrådgivningen som tycker att jag ska ringa närakuten för hon tyckte det lät som allergi. Ringer närakuten som säger samma sak. Hon tyckte att vi skulle komma dit så en läkare får titta på det. Vi får en tid 20:45. Snälla Becca följde med som moralisk stöd. Ronnie stannade hemma med en trött Meja.
Läkaren tittade och kände men trodde inte att det var nån allergi för då borde han ha fått utslag och klåda. Wiggo fick ta ett blodprov (stick in fingret) för att se om han hade nån infektion vilket han inte hade. Läkaren visste inte vad det kunde vara. Så han tyckte att vi skulle se hur natten artade sig. Han fick dricka Tavegyl, vilket jag inte trodde att han skulle dricka för han gillar inte alls sånt. Men allt gick ner. Sen var det tack och hej.
Läkaren rekommenderade oss att inte låta Wiggo sova själv i natt, ifall det kommer en reaktion i natt. Det roliga var att Ronnie och Wiggo hade tidigare idag bestämt att dom skulle sova på golvet i Wiggos rum inatt. Så på så sätt passade det ju bra. Nu håller jag tummarna att det inte är nåt allvarligt. Men vilken pärs.
Wiggo var så himla duktig hos läkaren. Lyssnade och satt still vilket en snart treåring nästan aldrig gör. Stolt mamma! Tack Becca för att du följde med.

Snart bär det av

Nästa lördag runt 06:00 åker jag och Carro till Gekås. Vi lämnar pappor och barn hemma. Vi ska tokhandla julklappar och andra bra saker. Vi har hyrt en stuga på deras camping över natten. Det ska bli så skönt att komma iväg på en roadtrip utan familjen. Oj va kul vi ska ha det...Det kliar i fingrarna redan nu.


Nu är vi med bil igen.

Nu har vi varit och köpt en bil. Det vart en Bwm 523. Den är jättefin och välvårdad. Vi är så nöjda. Så imorgon ska jag och barnen åka och handla lite.

Vilken skillnad

Igår var vi och tittade på en bil som vi sett på Blocket. Den såg jättefin ut på bilden och det var den även live om man inte började titta närmare på den. Killen visade några småfel han visste fanns på bilen. Och det var inga fel man behövde direkt tänka på. Nåväl, Ronnie började titta på den och fel efter fel dök upp tex:
*Halva bilen var omlackad
*Det fanns inget gummi kvar på mitten av bakdäcken, vilket är lite konstigt och farligt.(Däcken kan explodera)
*Lyserna bak var trasiga
*Bagageluckan gick inte att öppna utan att den tog i i höger bakskärmkant
*Sist men inte minst, hela bilen var totalt sne för att den varit krockad tidigare.

Allt detta hade säljaren inte en aning om. Han hade köpt bilen i april och anmärkt då att bagageluckan var lite svår att öppna. Varpå han fått till svar att det är bara lite fix som behövdes så funkar den sen. 

Idag var Ronnie och tittade på en annan bil. Säljaren till denna bil hade fotat höger bak där en lite buckla fanns. Ronnie pratade även med killen innan och killen sa att bilen var fin. Men eller hur. När Ronnie kom dit så visade det sig att bilen var ett vrak. Den var krockade och behövdes en total makeover för att bli en bil igen. Då undrar jag hur killen kan få bilen till att vara fin. 

Dit jag vill komma med detta är att vissa människor är verkligen okunnig och omedvetna när det gäller bilar. Som han igår, han vart lessen och kände sig säkert lurad av den förra ägaren och visste inte riktigt hur han skulle gå till väga nu. 
Och killen idag var ju så medveten om att bilen var i så dåligt skick och ändå så säger han att den är fin.
Det läskiga är att jag hade säkert gått på samma nit som den första killen om jag inte hade Ronnie. Jag lovar att jag är glad att Ronnie är en bilnörd. 



Farväl!

Farväl min kära trotjänare i vått och torrt. Igår sålde vi min (ok Ronnie, vår) Volvo V70. Eftersom Ronnie snart får en splitter ny tjänstebil av samma modell så känns det lite onödigt att ha två stora bilar. Så nu är vi på jakt efter en liten mindre bil som jag och barnen kan åka runt i.Och känner jag Ronnie rätt så står jag inte utan bil så länge.


Ett år har gått

och idag fyller du Tobias, min underbart söta gudson 1år. 
Jag är så himla stolt över att få vara din gudmor, att få vara en del av ditt liv, att få ge dig glädje, att få ge dig trygghet och att få ge dig kärlek. Jag älskar dig "mini-lilleman"
Massor med bamse grattis från mig.
Ps. Wiggo, Meja och Ronnie grattar självklart oxå.Ds

The man himself.


Sjukstuga

Sådär ja, lagom till Wiggo och Ronnie börjar bli friska från förkylningen så drabbas jag och Meja istället. Jag är helt däckad och orkar inte göra ett dugg. Det värker i hela kroppen, huvudet, halsen och näsan. Meja snorar än så länge bara men hon stördes av det i natt och har knappt sovit nåt. Och har inte hon sovit så har inte jag heller det. Så nu ska jag lägga mig i soffan och vila en stund.
Det märks att hösten är här.


Kalas och Helenes krog

Igår stod Tobias kalas på schemat. Han fyller redan 1 år på måndag. Hur har detta gått till. Han var ju en liten bebis alldeless nyss. Det bjöds på en massa godsaker så som kakor och hemmagjord tårta. Mums! Det var jätte trevligt och kul att träffa allt folk.  Tack för allt familjen Becca.

  Fundersam Tobias

På kvällen skjutsade Ronnie hem mig till Ingela. Där var även Linda och Jenny. Alla tre gamla arbetskamrater. Vi träffades för att vi skulle fira att Linda fyllt 30år vilket var ett tag sedan(juli). Vi tog med oss Linda till Helenes krog.  Vi satt och babblade en massa och åt grymt god mat. Jag har inte träffat Linda sen i maj förra året så det var på tiden att vi sågs igen. Vi hade det mycket trevligt men alla var dock lite trötta så vi åkte hem runt 23-tiden. Tack för en trevlig kväll på stan.

Jag beställde en HK-burgare. Synd att jag bara orkade äta upp hälften.

Baktime!

Idag bakade Wiggo och jag en kardemummakaka och chokladbollar. Wiggo är inte så förtjust i bakverk i huvudtaget men bollarna gick hem.


Mumma!!!  Sugen Wiggo!


Kalas och ny tradition.

Idag var vi på kalas hos Becca. Det bjöds på tårta och tre sorters kakor. Mycket gott som vanligt. Presenterna hon fick från oss bestod i en ljuslykta och antinge en middag på stan med mig eller gå på Amy Macdonald spelningen med mig. Och det vart Amy men vi ska äta middag efteråt tänkte vi ändå. Ska bli riktigt mysig med en tjejkväll. Det händer inte så ofta längre.
Vi stannade och åt middag hos familjen. Det vart hämtmat. Onyttigt men ibland så får man. Tack för att vi fick vara med och förgylla din "dag". Kram kram.

Ikväll införde vi en ny tradition hemma hos oss. Varje söndagkväll när Wiggo ska sova så nattar jag och Ronnie honom tillsammans. Så det blir en mysig avslutning på veckan. Det var mys ikväll.. 

Ny favorit

Wiggos nya favoritfilm för tillfället är Rorri. Liknar "Bilar" en aning men Rorri är mycket mer anpassad för barn i Wiggos ålder.(Min åsikt)

 

Vacker!

Jag sådde några blommor, en för varje vän

Jag tror att det var fyra, men särskilt minns jag en

Det blev höst och vinter och blommorna de dog

Men på våren kom de åter, men bara tre stod kvar och log

Sen kom regnet med moln stora grå

Nästa gång jag fann dem så var det bara två

Sen kom solen med allt ljus den har

Plötsligt stod det bara en ensam liten blomma kvar

Du härdades i solsken, du drunknade i regn

Men en sak är säker, du är en riktig vän





PS: Jag har fler riktiga vänner och ni vet vilka ni är.

Grattis Becca!

Ett supermega GRATTIS till min supergulliga vän Becca på hennes födelsedag. Hoppas att du kryar på dig snart för jag vill ha TÅRTA!



Om du va en blomma
å jag va en ko
så skulle jag äta upp dig för du är så go!

Lunchsällsis, minimaran och tatuerad.

Idag var Meja och jag hembjudna till Carro och Olivia. När Wiggo var lämnad hos dagmamman så begav vi oss hem till familjen Carro.
Historik om mig och Carro:
Carro och jag har gått i samma klass så länge vi gått i skolan dvs låg-mellan-hög och gymnasiumet. Wiggo föddes i nov 2005, hennes son John föddes feb 2006 så det skiljer ca tre månader mellan dom. Meja föddes 29 jan 2008, hennes dotter Olivia föddes 30 jan 2008 så det skiljer en dag mellan dom.
Tillbaka till nutiden:
Carro bjöd på kaffe, en väldigt god lunch och ännu mer kaffe. Barnen lekte, upptäckte varandra och busade. Vi hade en superduper trevlig fika/lunch. Carro och jag har alltid så mycket att prata om, så tiden bara rusar iväg. Tack för idag, det måste vi göra om.

Vid 1530 var det dax för Minimaran som dagmammorna anordnat. Barnen skulle springa en runda på en äng och när dom kom i mål så fick dom en festis och en ask med russin som vinst. Wiggo var lite blyg och ville inte vara med på uppvärmningen, han sa öven att han inte ville springa. Men när jag sa att jag skulle springa med så vart han genast på. Och när vi väl var iväg så tyckte han verkligen om det. Efter bjöds det på fika i gräset.
Tyvärr fick jag inga bra bilder.

Efter minimaran så åkte jag till tatuerarstudion och intog plats. Ajaj va ont det gjorde denna gång men jag är så nöjd.
Tatueraren tyckte att "Wiggo" tatueringen(Det var en annan som gjorde den) hade blekts väldigt fort så han tyckte att jag skulle bättra på den. Han använder en annan teknik och färg än vad hon gjorde som gjorde "Wiggo". Så nu ser inte tatueringarna lika ut vilket jag vill att dom ska göra. Så jag ska boka en ny tid hos honom så får han göra om "Wiggo" och då ger han mig även lite rabatt.
Bild kommer så fort svullnaden gått ner och allt är läkt.

Kul det var här         Vilken fin body du har.

Kom så pussas vi     Hej!

Har jag rätt?

Har funderat mycket på varför Meja sover så dåligt på nätterna. Vaknar ständigt och vill ha nappen sen somnar hon om. Har tänkt på samma sak som alla föräldrar tänker på som är i min situation. Tänder! Men det har inte dykt upp några och detta har pågått rätt länge. MEN idag upptäckte jag två små vita streck i underkäken. Två små tänder som är på G ut. Tänk att min dotter ska få sina första tänder. Så nu hoppas jag att det är tänderna som har spökat för henne, så vi kan få sova några hela nätter tills det är dax för nästa tand att komma upp.


En månad har gått

Idag har det gått en månad sen jag var hos läkaren pga min magkatarr och sen jag började mitt sundare liv.
Slutade med medicinen för en vecka sedan. Har känt av smärtan lite grann men inte alls på samma sätt som innan, så nu hoppas jag att jag är botad.
Mitt sundare liv går bara bra. Jag har slutat med all onyttig mat och även slutat med läsk. Äter jag godis så gör jag det endast på lördagar. Simningen går bara bra. Har lyckats simma sju gånger sen jag köpte mitt kort den 26 augusti.  Dock blir det sista simningen imorgon på ett tag eftersom jag ska tatuera mig på torsdag, men när den är läkt så tar jag nya tag igen. Jag får se till att promenera istället.
Allt detta har resulterat i ett midjemått på -2cm men +1 kilo på vågen. Men det sägs att man går upp i vikt precis när man börjat träna, så jag hoppas verkligen att det är så.

Återkommer om en månad igen!


The D day

På torsdag ska jag äntligen tatuera mig. Trodde inte att jag skulle få en tid så fort men det gör inget. Klockan 17:30 ska jag infinna mig på House of pain. Nu ska jag bli hel. Återkommer med resultatet.
Måste plugga lite engelska i veckan för han som ska tatuera mig pratar bara engelska. Och jag är kass på just det språket.

Roligt

Hittade den här hos Becca så jag tänkte göra den.

Slå upp adressboken i din mobil.


Har du kysst nummer sju?

Nope det har jag inte.


Har du träffat nummer nio i veckan?

Nej jag har inte träffat Charlotte och Danne.


Älskar du nummer tio?

Nja det vet jag inte, men jag gillar henne.


Är nummer elva en sötnos?

Det borde ni fråga Becca om för det är Danne.


Är nummer femton en bästis?

Nej absolut inte.


Har nummer sexton gått i samma klass som du?
Nej, det är min pappas fru.


Brukar du hänga med nummer nitton?
Japp senast igår.


Är nummer tjugo bra?
Ja Ingela är otroligt bra.


Gillar du nummer tjugosex?
Ja jag gillar Kenny. Han hjälpte mig massor när jag jobbade på Onoff.


Vet du om nummer trettioett har ett förhållande?

Ja det har han. Han är sambo med Ronnies ena syster.


Hur känner du nummer trettioåtta?

Det är Ronnies andra syster.


Är du intresserad av nummer fyrtiotvå?

Nej det är min mamma.


Hur länge har du känt nummer fyrtionio?
Hela mitt liv har jag känt min mormor.

Testa du också, det är så roligt.


Spöke

Jag tror att jag har ett spöke i min blogg. Helt plötsligt en dag så ser min blogg annorlunda ut. Varför har jag inte en aning om. Kanske vårat husspöke har hoppat in i bloggen. Jag hoppas att min "datanörd" till kompis kan hjälpa mig att ställa den till rätta. I think you know how you are!!!

Blöjfri

Hela sommaren har vi kört utan blöja på Wiggo och nu kan man nog betrakta Wiggo som blöjfri på dagarna. Han är jätteduktig. Han springer på toan eller pottan så fort han känner att han börjar bli nödig. Tänk att det skulle gå så lätt.
Men det är väl så när barnen känner sig redo så går det av bara farten. Blöjfri på natten tar vi tag i när vi märker att han vill själv. Jag är så himla stolt över min busunge. Puss på dig gubben...


Nu är det dax igen

Japp nu är det dax för tatuering nummer två. Nu är sommaren över och jag ammar inte längre så nu tycker jag att det är dax att bli hel. Det ska stå:

       Meja
3590gr 50cm

Har en likadan fast med Wiggos uppgifter. Men nu funderar jag på om jag ska tatuera in barnens stjärntecken också så man ser på ett ungefär när dom fyller år . Det ska inte vara nåt stort utan en lagom som passar dom andra tatueringarna. Vad tror ni?
Imorgon ska jag åka och boka en tid. Är väl säkert jordens väntetid. Men den som väntar på nåt gott.....

Så här ser min första ut.

Trött trött trött

Jag är sååå himla trött. Meja har fått för sig att vakna var och varannan timme. Hon vaknar och gnäller och så fort hon får nappen somnar hon om. Men runt 05:00 tiden så vaknar hon och är klarvaken och vill inte somna om. Jag kan försöka få henne att somna om mellan en till två timmar och när hon väl somnar igen så kommer Wiggo inspringandes och vill leka. Detta har pågått i ca en vecka. Det enda jag vill är att få sova en hel natt åtminstone. Ronnie har sagt att han kan ta henne när hon vaknar men han måste också få sova eftersom han ska jobba.
Hungrig vet jag inte om hon är, för hon kommer inte till ro ändå när vi gett henne välling. Ikväll testade vi att ge henne 8 månaders välling i hopp om att hon sover hela natten. Håll tummarna.


Gåvornas dag

Idag hämtade jag Wiggo lite tidigare hos dagmamman så åkte jag, barnen, mormor och morbror Jimmy till outleten i Barkaby. Vi tittade runt i ett gäng affärer och till slut hamnade i på Puma. Morbror Jimmy hade spenderar byxorna på sig idag. Han köpte ett par cool pumaskor till Meja.Wiggo har likadana fast en annan färg som han fick i doppresent och nu ligger dom i hans minneslåda. Mejas kommer hamna i hennes minneslåda sen också.
Efter puma gick vi till Toys`R`Us. Där köpte Jimmy en "raggarbil" till Wiggo, som Wiggo själv valt. Även mormor hade spenderarbyxorna på sig. Hon köpte en dockvagn till Meja. Ja jag vet, Meja är lite liten ännu men det var så bra pris på den. Den var nedsatt med 600:- så mormor kunde inte låta bli.
Jag sprang in på Ikea en jättesnabbis och köpte några saker som jag missade att köpa sist vi var på Ikea.
Tack mormor och morbror för de fina presenterna.

 

 

RSS 2.0