Semester

Från och med idag har Ronnie sju veckors semester. Han har ledigt fram tills han börjar på den nya jobbet. Egentligen ska han tillbaka och jobba v 32 i två veckor men hur hans nuvarande chef vänder och vrider på det så har Ronnie lyckats hitta ett sätt att vara ledig dessa två veckor också. Det bästa är att Wiggo också är ledig i sju veckor så nu får vi umgås massor hela familjen. Det har vi inte direkt varit bortskämda med.

20080629 = 5 Månader


Stooora killen

Wiggo är hos sin mormor nu i några dagar. Och helt plötsligt blev han en stor kille. Han har inte använt napp på tre dygn, (Har frågat efter den några gånger på dagen men då har mormor sagt att den ligger i soporna fast i själva verket ligger den i skåpet) han har gått utan blöja och kissat nästan varje gång på pottan och till och med bajsat på pottan. Igår hade dom suttit och tittat på teve och helt plötsligt försvinner Wiggo ut ur vardagsrummet. Efter en stund hör mormor hur han ropar på henne så hon går ut till toaletten där han är. Då pekar han mot pottan och visar glatt upp att han har bajsat. Tänk att han gick själv till pottan och satte sig där, det är STORT måste jag säga. Jag är så otroligt stolt över min underbart duktiga son. Jag älskar dig gubben!!!

Ps. Måste bara berätta en rolig sak. När Wiggo ropar på mig nu för tiden så ropar han hela mitt namn dvs för och efternamnet. Så roligt att höra, men förstår inte riktigt varför han gör det. Ds.

 Mys i gräset

En lång dag

På förmiddagen var jag Meja och Ingela på Willys i Sickla och handlade. Jag handlade en hel del varor till Meja.
Efter vi handlat klart så släppte vi av Ingela hemma hos henne och vi fortsatte vår färd till Becca och barnen. Där fick jag en smarrig makrillsallad till lunch.(Mums) Sen var det dax för barnmatslagning. Därav varorna till Meja.
Barnmatskocken Becca och jag började härja hej vilt i köket. Det skalades morötter och palsternacka, det skars kyckling, torsk och kött. Barnen fattade ingenting av vad vi gjorde tror jag för dom satt mest som frågetecken.
Men nu finns det massa mat i frysen till Meja. Det blidde:
Potatis, kött och grönsaker
Pasta, kyckling och grönsaker
Ris, torsk och grönsaker.
Självklart fick Meja provsmaka potatis, kött och grönsakspurèen. Åå hon gillade det. Hon satt till och med och smaskade. Känns så bra att vi kommit igång med maten med ett mål om dagen. Och att hon äter.
Det vart en väldigt lång eftermiddag så när vi var klara var det skönt att få sitta ner. Snälla Danne kom hem med mat till oss. Tack så mycket! Sen bjöd Becca på kaffe och chokladtårta och även den var smarrig.
När jag kom hem runt 20 så däckade jag. Vart så trött i kroppen och huvudet kändes så tungt och till slut kom frossan också. Väntar bara på att febern ska dyka upp. Ronnie har varit dålig med exakt samma symtom och med över 39 graders feber. Va underbart nu när Ronnies semester börjar närma sig.

Tack Becca för hjälpen. Både Meja och jag är väldigt tacksamma för din hjälp.


Äntligen!!!!

Nu kan vi äntligen börja ett normalt familjeliv som jag så länge längtat efter.
RONNIE HAR FÅTT ETT NYTT JOBB!
Han ska jobba som utesäljare åt ett känt läskföretag. Han börjar v34. Måndag till fredag, ledig varje helg och alla röda dagar.  Så länge jag och Ronnie levt ihop så har nån ALLTID jobbat nån helg.
Det ska bli så skönt att få hem honom redan runt 17-18 på vardagarna. Jag har varit grymt avundsjuk på alla som har vanliga jobb.
Ingen är lyckligare än jag just nu. Jag svävar på moln.

Grattis min underbara sambo. Det här är vi värda!!!

Happy birthday

Idag fyller världens bästa Alicia 2 år. Hoppas att du och familjen får en riktig mysig dag med trevligt sällskap och presenter. Ett stort grattis önskar Wiggo , Meja och päronen.

 En sån underbart söt liten 2 åring.

Midsommarafton, feber och fix

Igår var det midsommarafton. Ronnie jobbade mellan 9.30-14.15. (Typiskt)
När Wiggo sovit middag så tyckte jag att han var väldigt varm så jag tempade honom. Han hade 39.2 graders feber. Kändes väldigt bra att vi inte planerat in att åka hem till nån och fira midsommar.
Lagom till lunchen var klar så kom Ingela. Vi satte oss ner och åt. Efter lunchen vart Wiggo mycket piggare och kändes inte alls varm. Han sprang runt och levde rövare.(På kvällen vart han dålig igen med 39.3) 
När Ronnie kom hem så åkte jag och Ingela till Maxi och handlade lite gotti gott.
Resten av dagen gick i lugnets tecken. Vi åt god mat (grillad kycklingfile, färskpotatis och till sist cheesecake), lekte med barnen och hade det mys. Tills vaktbolaget ringer till Ronnie och säger att larmet gått på jobbet hans. Så det var bara för Ronnie att åka in dit och kolla felet. Då passade Ingela på att åka med honom in eftersom hon bor fem minuter från jobbet. 
Tack Ingela för igår. Hoppas att du inte var helt slut när du kom hem.

Idag har vi fixat och donat. Vi har städat Mejas rum som tyvärr alltid blir en lagerplats, klippt gräset mellan regnskurarna, handlat och till sist gjorde jag katrinplommonpurè till Meja eftersom hon har blivit lite hård i magen sen hon började med matpurèerna.
Wiggo mår bara bra idag. Pigg, glad och ingen feber så långt ögat kan nå.

Imorgon blir nog en till fixardag. Nu ska jag natta barn och sen mysa vid teven.

Ny kamera

Idag köpte vi en ny kamera, systemkamera. En Nikon D40. Har inte testat den själv men Ronnie har fotat lite och det blir grymma foton. Tyckte att vår digitalkamera tog bra foton men den kan verkligen gå och gömma sig. Så nu jäklar ska det fotas. Bli inte rädda om det dyker upp en kamera från ingenstans, för då är det bara jag.


Gudmor Linda på besök

Idag kom Wiggos gudmor Linda hem till mig och Meja vid 11. Vi tog en sväng till Haninge och tittade i några affärer.
Linda var så gullig och köpte två tröjor och tre par boxerkalsonger(blöjfri-träning) till Wiggo och Meja fick ett par coola skor och ett set med hårsnoddar. Tack så jätte mycket.
Efter lite shopping och lunch så åkte vi hem en sväng och slappade. Vid 14 gick vi och hämtade Wiggo. Jag hade inte sagt till Wiggo att Linda skulle vara med. Så när han såg henne vart han först blyg men när vi kom hem så var han som vanligt lika förtjust i sin gudmor. Linda stannade och åt middag sen hann vi med lite mer babbel innan hon åkte hem. Vi har alltid så mycket att prata om när vi ses och det är alltid lika trevligt att få träffa min underbara barndomsvän. Synd bara att tiden springer iväg.
Tack för en myspysdag Linda och tack för barnens presenter.

 Wiggos kläder   Mejas skor.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Becca och Magdalena. Utmaningen går ut på att berätta vad man har i sin hand/skötväska.  Äger ingen handväska så det får bli skötväskan för min del.



*Blöjpåse med diverse tillbehör
*Kräkhandduk
*Ombyteskläder till båda barnen
*Snuttefilt till Meja
*Bvc-kort
*Nappar till båda barnen och napphållare till Meja
*Presentkort på Guldfynd
*Mobil
*Nycklar till hemmet och bilen
*Plånbok
*Kalender
*Penna
*Anteckningsbok
*Kamera
*Läkerol och Extra
*Alvedon och Novalycol(till mig)

That`s all!

Ska Wiggo få....

sova på dagen eller ej? En mycket svår fråga. Det är nämligen såhär. Vissa dagar är han så trött på dagen att han inte kan hålla upp sina ögon och somnar sittandes. Det är klart att han får sova då en stund, ingen lång stund(Max 30min). När det är dax att väcka honom så blir det skrik och gråt för att han vill sova vidare, men han kan inte sova hur länge som helst heller. När kvällen kommer och han ska sova så vägrar han att somna. Det kan ta upp till två timmar att få honom att somna. Och även då är det skrik och gråt för att han inte vill sova. Sen finns det dom dagarna när han inte alls är trött på dagen och är vaken hela dagen och då tar det ca 10 min för att få honom att somna på kvällen.
Idag var det en trött-på-dagen-dag. Ronnie jobbade till 21, Wiggo sov en stund på dagen, pigg och glad efter det, dax för nattningen och han vägrade somna. Efter en timme blir Meja otålig och trött så jag måste ta hand om henne lite grann. Då blir Wiggo kinkig för att han inte får all min uppmärksamhet. Så där sitter jag med två barn som är kinkiga för att den ena inte vill sova men den andra vill det. Efter ca två timmars nattande kom Ronnie äntligen hem till kaoset och tog över Wiggo-nattningen så jag kunde mata och natta Meja, men hon var så trött att hon inte orkade äta.Stackarn.
Hade jag inte låtit Wiggo sovit på dagen så hade jag haft en sur, grinig och trött kille på dagen istället. Och en sån kille är inte alltid roligt att ha med att göra alla dagar. 
Vilket är bäst tror ni?


Helgen som varit

I fredags hämtade jag och barnen upp Ronnie på hans jobb vid 15. Vi begav oss ut till Resarö där vi mötte upp Anders(Ronnies svåger) och kusin Robin. Vi lastade på packning och oss själva i deras båt och åkte ut till deras landställe som ligger på en ö i skärgårn. Jag har lite svårt för det här med båtar men det gick bara bra. Anders är en stjärna på att köra båt. Väl ute på ön så installerade vi oss. Sen var det bara semester. Det enda vi gjorde var att kolla barnen så dom inte gjorde nåt hys, resten skötte Jeanette och Anders. Wiggo var nog lite fundersam på vart han var nånstans för han somnade inte först kl 2330 i mitt knä. Han vägrade somna i sängen han skulle sova i. Men det var mys att ha honom så nära, det händer tyvärr inte så ofta längre. På lördagen tog de små och stora grabbarna en vända på sjön med båten. Då passade jag på att sola lite när Meja hade somnat på verandan i skuggan. Resten av dagen tog vi det bara lugnt fram tills det var dax att åka hem igen. Då följde hela familjen "Skärgårn" med till bryggan på Resarö. Denna gång var det Jeanettes tur att köra och även hon var en fena på att köra båt.
Tack så hemskt mycket för allt. Vi har verkligen haft det underbart.

Söndagen var en städ och fixar dag. Huset har verkligen förfallit så det behövdes.

 Grabbarna in action.       Wiggo ska ut och åka båt.

 Meja tränar lite.                           Oj va trött jag vart.

 Grabbarna äter flingor.   Underbart vackert

Dagmamma-start & dubbla promisar

Idag började Wiggo hos dagmamma Lollo. Ronnie och Wiggo mötte upp Lollo och alla barnen vid en skogsglänta som de brukar vara i. Wiggo lekte en stund med Alicia men sen lekte han mest med en traktor. Eftersom det är första veckan så har vi bestämt att Wiggo är med fram till lunch sen bryter vi upp. Imorgon och på torsdag kommer jag och Meja vara med. Tror Wiggo tyckte det var skoj att äntligen få börja hos Lollo som han har pratat så mycket om. 

Under tiden Wiggo och Ronnie var hos Lollo så gick jag, Meja, Becca och Tobias upp till Brandbergen och handlade lite.

Vid 13 kom kusinerna Robin och Emma med faster Jeanette till oss. Vi åkte ner till Tyresta och gick barnvagnsslingan. Idag tog det ca 2 timmar att gå den rundan för både Wiggo och Robin skulle springa runt och busa. Annars brukar den ta ca 45-60min. När vi äntligen nåt vårt mål så fick vi en välbehövlig fika i gröngräset. Efter det skiljdes vi åt.

Senare på eftermiddagen kom faster Madde hit och mös lite med barnen.

Idag kom min stegräknare fram och den slutade på 17201 steg. Nån som vill utmana mig?

Grattis familjen Nicole

Ett stort grattis till Emilia som fått en lillebror och Nicole och Jonas som fått en son i natt.. Grattis grattis.

Första mat-smakisen

Har gett Meja gröt i ca två veckor nu, men de senaste dagarna har hon inte alls velat ha. Tror hon har tröttnat på den. Så nu tyckte jag att det var dax för mat-smakisar. Med tanke på att Wiggo är ett burkbarn så har jag absolut ingen koll på hur man gör egna purèer. Säkert inget svårt. När jag har pratat med Becca om detta så har hon erbjudit sig att hjälpa mig att komma igång. Så igår ringde jag barnmatskocken Becca och bad henne komma hit idag och hjälpa mig. Och självklart gjorde hon det. Vi lyckades få ihop morotspurè, blomkålspurè, broccolipurè och potatis&palsternackspurè. Så nu har Meja lite att smaka. Slutade kockandet med att självaste huvudpersonen skulle smaka lite potatis&palsternackspurè. Och hon åt med god aptit. Det såg ut som hon gillade det. Så himla skoj.
Tack Becca för all din hjälp...

 Vad ska jag få nu?   Nu närmare det sig!

 Snart är det kört..     Hmm

 Det var ju gott......

RSS 2.0